TP září 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
315
24.2.23 11:36
@monisb píše:
@Veru904Já taky musela být nalačno, ale já měla ty odběry asi nějak současně - podle toho co psaly holky, že šly 2×, tak já teď měla jedny první a ty jsou i ke screeningu. A tam jsem musela být na lačno a moč mám donést až na screening a ta prý nemusí být ranní.

Aha, to jsem si nevšimla, já měla odběry ke screeningu, jenom jedny, pět ampulí krve a to muselo být nalačno. Moč na screening ne, tu nosím vždy do poradny. Možná je to i tím, že já mám screening u své gynekoložky, takže to stačí jednou. (?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
24.2.23 11:46

@Veru904 Já mám mít screening i odběr krve 3.3. a když jsem se objednávala, tak mi řekli, že nalačno být nemusím. :lol: :think: Při objednání ti to určitě řeknou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
24.2.23 12:10

@vprouduzivota @monisb Holky, to je trochu zvláštní s těmi odběry. Vím, že jedny jsou nalačno, jsou to ty první, co ti nabírá gyndař na krevní skupinu a HIV a spol. Ale u těch na screening jsem právě četla, že nalačno být nemusíte. Navíc by to nedávalo smysl, aby budoucí mamky lačnily třeba do dvou odpoledne, než je vezmou na odběry. Protože Hradec to má třeba tak, že se objednáváš přes rezervační systém na odběr krve a mají tam časové sloty až do 14:30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
24.2.23 12:18

@Ninsie

Aha tak možná fakt záleží, jestli to máš na jednom místě nebo ne.

Já mám screening na stejném místě, kde mám gynekologa. Na odběry jsme šla v 7:30 nalačno, screening mám pak v 16:15, ale právě ty odběry mi dělali teď už na poslední kontrole. Určitě kdyby byly odběry odpo, tak je blbost jít nalačno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
24.2.23 12:42

No já dnes byla na odběrech a vydávali mi průkazku a musela jsem teda taky na lačno :roll:. Jako vstávat v 6 ráno a ještě bez jídla bylo krušné, no byla jsem ráda, že jsem na schodech u doktora neomdlela. Naštěstí sestra rychle odebrala krev a při zbytku už jsem se mohla ládovat banánem.
Jinak gratulace všem co mají screening už úspěšně za sebou, musí to být velká úleva :srdce:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
24.2.23 13:02

@monisb No, nalačno jsem právě byla na odběrech v nějakém 9. týdnu, kdy jsem i dostala pak průkazku, co potvrdila srdeční činnosti a vitalitu plodu. To jsem byla u své gyndařky.
Ta mi pak řekla, že se mám objednat na odběry a screening už do FN Hradec a tam o lačnění nikde před odběry nic není. Tak to beru podle toho. I co jsem četla články, tak pokud to není v kombinaci s odběrem u gyndaře na krevní skupinu a ty další věci, co se berou na prvním odběru, tak nalačno být nemusíš. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
24.2.23 13:03

@bbk85 To chápu a soucítím. Na tenhle odběr nalačno jsem vstávala v 5, odběr jsem měla v 9:30 a najedla se vůbec poprvé až v 11 dopoledne po kontrole.
Aspoň, žes to pak spasila tím banánem. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
24.2.23 13:08

Holky, na lačno se chodí kvůli odběru na krevní cukr. Na genetiku je to jedno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3618
24.2.23 13:11

@Ninsie Tak mně odběry dělají jen jedny teď na začátku a to ty před prvním screeningem, kde se sfoukne vše (jak někdo psal těch 5 ampulí). Vše dělá moje doktorka, na nic nikam jinam nechodím - a nalačno tedy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
24.2.23 13:59

@Ninsie Jasně, je tam zkrátka ten rozdíl, že ty máš gyndařku a screening v nemocnici, někdo to má vše v jednom, tak se dělá jeden odběr. Mně dělali odběr krve ráno v 7:40 nalačno v 10+něco týdnu (první a poslední odběr krve) a až na poradně za týden 11+4 mi vydali průkazku, po kontrole na utz. Nevím, zda ten postup třeba nemění individuálně, protože já mám za sebou dvě ZT, takže mě napadlo, že si chtějí vše ověřit před tím vystavením atd. Že to má smysl dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
24.2.23 14:43

@vprouduzivota

Mně taky dali prukazku až teď ve 12tt, měla jsem druhou kontrolu a vše vystavili a odběry mi taky udělali až po kontrolním ultrazvuku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
24.2.23 15:11

Tak já mám screening za sebou! A vše dopadlo krasne, posunuli mi termín na 29.8 (podle PM 4.9).. byla jsem tak moc nervózní, že jsem při tom skoro nedychala 😄 Trápilo mě i to, že mi zanedlouho bude 35 a že třeba budou výsledky kvůli věku horší.. Ale vůbec 🙏 všem ostatním držím pěsti ✊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
24.2.23 15:22

@Zamazenta Moc gratuluju! :) A docela jsi mě uklidnila… mám totiž stejný „věkový problém“. Tak snad to bude taky dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
24.2.23 15:24

@x.lenulinek.x Tak v tom bude ten rozdíl… jak říkala i @vprouduzivota :)
Asi to má s průkazkou každej gyndař prostě jiné. Co jsem četla, vystavuje se snad někde i už 6 tt, někdo dává až po prvním screeningu. Záleží doktor od doktora a asi taky přihlíží všemu, co máš v anamnéze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3618
24.2.23 15:30

@Ninsie Moje doktorka i zve až +-8tt, aby bylo něco vidět. Takže jo, má to každý jinak a nechávalo by mě to v klidu.

Před pár týdny mi bylo 36 a nějak si nepřipouštím, že by věk byl problém. (první dítko ve 34 už nebyl takový rozdíl)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí