Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Eliska1402 co je panorama test prosim? to je ten nipt? Drzim palce, aby test a tušák dopadli podla tvojich predstav 😍
@Mária2023 tátovi bylo 61, v nemocnici kam jsem ho odvelela s oboustrannou embolii plic chytil covid. Už byl zpět doma, byl ok. Obvodacka u něj byla - krev, kontrola… Cca týden před tím. Když ji volám, že táta zemřel, tak mi do telefonu řekla „to asi srdce, měl podivně nízký tlak“… Ano, infarkt (našla jsem ho doma a už mu nebylo pomoci).
@x.lenulinek.x to ma mrzi…je to hrozne, ale nezmozeme s tym bohuzial uz nic …😢
@vprouduzivota boze co by som dala za taku vahu ja 175cm 86kg🫣
@Mária2023 to ne no. Pro jistotu do dnes nemám vyžádané výsledky pitvy (ale vím to přes kamarádku). Jen to prostě byl skvělý člověk, který tu měl ještě být - když se naší rozvedli, tak si mně a ségru nechal a vychoval nás.
@x.lenulinek.x muž s velkym M 💙moj otec nas mal 7deti a ja som bola najatarsia, takze sme k sebe mali najblizsie❤️Uz ziadny muz ma nebude tak milovat ako otec… ale viem, ze na mna a ostatnich dohliada zhora🙏🏻Urcite aj ten Tvoj ❤️
Já se pohyby snažila strašně vnímat jakmile jsem začala 16 týden
(což nejčastěji psali, že to může začít) a párkrát mi přišlo, že něco cítím, ale vždy tak jemně a krátce, že sem si tím nebyla jistá. A musela sem se fakt soustředit vklidu.
Tak teď už to tolik cíleně nevnímám a spíš čekám, až to začne nějak intenzivněji a budu si tím jistá ![]()
@Mária2023 Wow, 7 dětí - masakr
JJ, to já si říkám stále, že nás hlídá tam shora.
Zdravím holky dnes jsem 19+6tt v pondělí nás čeká druhá genetika ráda bych se k vám přidala na pokec ![]()
Už doma dva kluky máme
a vypadá to na holčičku ![]()
Dekujeme moc
![]()
Byli jsme u geneticky v pondeli, screening mam negativni, ale mam nizkou hodnotu beta HCG v krvi, tak nam nabizela ruzne varianty, kdyz mluvila o plodovce koukala jsem na ni jak na vraha ![]()
Minule tehu nedopadlo na 23tt a na zacatku mi pichali placentu ![]()
Koukam ze mas taky zazitek na 19tt co jsem cetla
gratuluji ted k dvojcatum ![]()
Jinak jsme tedy vybrali Panorama test ten nejrozsirenejsi na vsechny nemoce za 16.000kc
hruza ty prachy, ale cert to vim, at vim ze je vse OK. ![]()
@Mária2023 děkujeme za krásné přivítání ![]()
A všem tady preji krásné zdravé miminka
![]()
@Eliska1402 teraz to dopadne 🙏🏻 🍀no ja som mala vtedy stastie v nestasti. Rozbehli sa kontrakcie atd ale nasla som lekara ktory mi urobil amniopatch(dodanie fyziologickeho roztoku + plazmu) to zaplatalo dieru v amnionovom obale a brala som zilne antibiotika a vela magnezia a vydrzali sme do 27+5tt a potom musel vonku CS 1190g a 42cm 💙 🙏🏻Zaplat Pan Boh je Maxim ok:smiling_face_with3_hearts: no teraz sa uz setrim nezvedam nic tazsie ako 1,5kg no sex Len spim lezim a jim 😂 🤭
@Eliska1402 jo jo, to mně zaujalo na tom Prenacsanu, asi 100 nemocí. Je neuvěřitelné, co už jde zjistit.
To je dobre ![]()
Ja jak mam tu blbou zkusenost, cervicek hloda, ale snazim se byt pozitivni ![]()
Nam to doporucila geneticka kvuli nizkemu beta HCG, rizika mi nevysla zadna na postizeni tak musim doufat.
Me je to jedno co to bude, hlavne prosim zdravy
ona uz ve 13tt na screeningu naznacila kluka, ale ze at se neupiname
ze ze zacrku videla holku
ale pocitam s klukem a tady z krve to bude jistota.
Tak to ja rada nakupuji obleceni jsem postizak na tohle, je dobre ze mas hodne aktivit, co ti zamestna hlavu, ja tim jak jsem doma a nic nedelam, protoze se bojim, aby se neopakoval scenar jako minule, tak to neutika
![]()