Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ženy, tak já (9+4) jdu v 10 na kontrolu, v říjnu jsme se na této kontrole dozvěděli, že tehu zamlklo, hned druhy den revize… takže jsem nervózní jak pes.. držte palce, jdu i s malým (2r) protože nemám hlídání teď, a ještě je Valentýn, tak snad se to nebude opakovat 😩
@Ryuu píše:
Teď jsi mě vcelku uklidnila. Zrovna jsem si šla „postěžovat“, že se cítím úplně netěhotná… Prsa mě bolela tak měsíc, nevolno mi bylo se vším všudy týden, bez zvracení, spíš taková kocovina. Byla jsem hodně unavená, ale poslední cca dva týdny (od poslední kontroly) jako když utne… Prostě fakt vůbec nic. Zprvu jsem si myslela, že jsem se po kontrole prostě jen uklidnila a udělalo se mi dobře, ale to je asi hloupost. Na kontrolu jdu za týden, takže jsem teď krapet nervózní, jestli vůbec probíhá vše tak jak má. Momentálně jsem 8+5 na kontrole 2.2. všechno ok
Já musím říct, že to mám jako na horský dráze včera byl fajn den cítila sem se dobře
a dneska se zase cítím nic moc, není mi 2× dobře
ale jako není to ten extrém který jsem měla ale i tak to je vyčerpávající
dnes sem si toho unavená, že bych nejradši celý den jenom ležela a nic nedělala
do toho od včera mě začíná tahat břicho
takže já už se děsně těším na konec 1 trimestru, protože to je fakt na houby
vůbec mě ten 1 trimestr nebaví
je to horská dráha bez břicha bez pohybů tak je to takový i ničem, nevím jaké máte pocity vy holky ale já si 1 trimestr neužívám
těším se na břicho a na pohyby a hned to dostane jiný rozměr
Holky tak já dneska po krvi, už druhá kontrola a hrozně jsem se bála, protože už od pátku až neuvěřitelné velké bolesti v podbřišku.
Verdikt, že Mimi v pořádku, stále o týden větší jen já trpím na zácpu a nadýmání 🤣 🤬takový bolesti bych nikomu nepřála ![]()
@VerunkaXP91 s tou zácpou jsme na tom stejně. A když jdu tak je to jak kontrakce než to proleze čím má!
Holky dnes jsem byla na kontrole, konec 10tt a miminečko už tam teda pěkně tancovalo 😀
Já dnes začínám 11 týden - letí to a zároveň strašně pomalu ubíhá ![]()
Kontrolu mám příští úterý, 4 týdny po té první, kde jsem byla 7+0 a bylo i srdíčko, tak se modlím, ať je i nadále vše v pořádku ![]()
Příznaky už mi taky celkem postupně ustoupili, nevolnost skoro žádná, jen teda kafe mi pořád nějak nedělá dobře + pár potravin ![]()
@Nicknamecr na jednu stranu jsem ráda že nejsem sama, ale na druhou ufff.
Je to šílený, zkouším lactulosu, švestky, actimel 🤣 a nic 😬
V neděli jsem byla na umistovacce a myslela jsem že už je něco špatně, pak to ustalo a pondělí nic a dneska zas 🤦🏻♀️
Holky, co tak čtu, tak mám asi rozbitý prsa
měla jsem jen citlivé bradavky pár týdnů dozadu, ale jinak teď už několik týdnů nic, nebolí mě, nafouklé je nemám a ani citlivé.. ![]()
Holky ahojte, me se ulevilo 5 dni, jsem se zacala lehce radovat ze je to lepsi… A ted je to opet 3 den co zase umiram na nevolnosti. Kontrola az za 4 tydny az na velky screening tak nevim zda nekoho nepodplatim at mi udelaji utz ten normalni pristi tyden. Myslite ze muzu jit i nekam mimo sveho gyndu a zaplatit si to??To bych uz mela byt 10 tt.at aspon vim ze trpim pro neco co si tam tanci a bije
..jakmile odbije 11 hodina ta jsem uplne v pr…
birrel pomohl dva dny..pak nic. zmrzlina jeden den pak nic. Lizatka tehotensky to je vysmech, zazvorove tabletky niic.
@dendena píše:
Holky, co tak čtu, tak mám asi rozbitý prsaměla jsem jen citlivé bradavky pár týdnů dozadu, ale jinak teď už několik týdnů nic, nebolí mě, nafouklé je nemám a ani citlivé..
Nemáš, mě taky nebolí a nebolely ani na začátku
všehovšudy si pamatuji že tak 2× jsem je více cítila, třeba půlhoďku. Jinak jenom byly až na silnější dotyk citlivější ![]()
@monisb píše:
Nemáš, mě taky nebolí a nebolely ani na začátkuvšehovšudy si pamatuji že tak 2× jsem je více cítila, třeba půlhoďku. Jinak jenom byly až na silnější dotyk citlivější
Přesně tak mám to stejně
bolela mě šíleně před MS po MS sem je měla nateklé a teď mi přijdou stejný jako předtím
jediný co tak mě bolí bradavky na dotek
jinak o nich vůbec nevím
Jo holky, týden mi bylo celkem dobře, až sem se rouhala jak se necítím těhotná, tak teď si nadávám, že jsem si toho nevážila
. Už zase migréna, nevolnosti a bolavá prsa jak blázen. Zácpa a nafouklé břicho, jsou jediné příznaky, které se úspěšně drží pořád
.
Teď nejvíce řeším jak přežít v pátek ples a co si vzít na sebe. Je to děs, jsem nafouklá jak balón a vypadám tak na pátý měsíc a ne 11tt. U nás to zatím nikdo neví a když jsem včera zkoušela šaty, tak mi muž řekl, že by to nepoznal jen slepý
. Musím někde sehnat nějaký hodně volný sako či svetřík, který to nějak zakryje ![]()
Zdravím, tak si kup Angelsound, jestli budes mit ukonceny 10tt melo by jit slyset srdicko z vlastni zkusenosti. ![]()
Ja uz na 10tt ukonceny uplne cekam, zatim jsem 9+0 dnes.
Bohuzel jsem teda mela problemy minuly tyden a lehka krev a mela jsem tam hematom, takze jsem v nemocnici kazdou chvili a kontroluji me, tak na UTZ vidim, ze vse ok, ale ten Angelsound je pecka vec.
Taky mam screening za 4 tydny 13.3 23 ve 13:00 ![]()
@Eliska1402 opravdu to od ukončeného 10tt lze najít to
? Já nad koupí hodně uvažuju, kvůli tomu, že sem nervózní ![]()
@Eliska1402 Mám doma z minulého těhotenství, ale nevěřím, že od 10tt je něco slyšet - mnohdy něco najít byl problém i později a to člověk věděl, kde má hledat. (tak rychle google a možné od cca 12.-14. týdne - dokonce uvádějí od ukončeného 16. týdne a to vidím jako reálně, že ok)