Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@helis0 …já šla na kyretáž hned jak dr zjistil že je ZT
jednou bylo ukončeno pomocí léků, ale trvalo to asi tři měsíce, než se dělohy vyčistila a bylo to víc náročné pro mě než kyretáž
Tak první kontrola za mnou - měla bych být 7+6 (podle MS 8+1, ale prý minimální rozdíl a já bych si i myslela, že ovulace byla ještě o dva dny později, než by se „očekávalo“). Srdíčko ukázala, dvě ručičky, dvě nožičky a že prý vše vypadá OK - tedy žádné omezení - tak jsem se šla hned proklusnout s pesankou. Nyní nás čekají 27.2. odběry krve a 9.3. první velký UTZ. Hurá pokračovat v této kouzelné cestě. Včera jsem s malým byla s kamarádkami a jejich dětmi v herně, tak jsem šla spát ve 20 hod, byla jsem totálně KO - jo, prý jsem vypadala unaveně.
Ahoj, já jsem byla na kyretazi hned druhy den po zjištění, nedala bych to, ale přidej se na fb do skupiny Zamlkle těhotenství, přirozený potrat- rady, příběhy… tam je toho spousta a ženský čekaly i několik měsíců.
@helis0 Měla jsem v 9tt s tím, že když to zjistil tak říkal, že už tak 5 dní srdíčko nebije. Došlo mi přesně kdy to bylo, protože jsem že dne na den přestala mít ranní nevolnosti. Když jsem mu to říkala tak jen konstatoval - Kdo zvrací nepotrací. Asi na tom něco je.
Chtěla jsem také počkat a spustilo se to asi 14 dní po kontrole. Trvalo to u mě 4 dny neskutečných křečí a vím, že kdybych to měla podstoupit znovu tak půjdu raději na kyretáž. Nechci strašit, ale pro mě to byl hrozný zážitek a psychická muka.
@jezinka to já sice taky, ale byla bych ráda kdyby to bylo hned napoprvé a bylo tím vyřešeno ![]()
@bbk85 píše:
@LenyD s hladem jsem na tom stejně, už jsem to dopracovala na jídlo na nočním stolku a snídani v 5 ráno, kdy mě probudí strašný hlad. Jinak nevolnosti, celodenní brutální pocit kocoviny, nechutenství, malátnost a další děsy se mi minulý týden uklidnili, jak jsem začala 9tt, tak se to zlepšilo. Nyní začínám 10tt a když si hlídám pravidelné jídlo, tak už jsem schopná i normálně fungovat. Tak nepropadej špatným myšlenkám, bude líp
![]()
Mam to uplne stejne
, na nocnim stolku 2-3 jidla k tomu colu, vodu a ochuceny birrel
se musim fakt smat
@x.lenulinek.x píše:
Tak první kontrola za mnou - měla bych být 7+6 (podle MS 8+1, ale prý minimální rozdíl a já bych si i myslela, že ovulace byla ještě o dva dny později, než by se „očekávalo“). Srdíčko ukázala, dvě ručičky, dvě nožičky a že prý vše vypadá OK - tedy žádné omezení - tak jsem se šla hned proklusnout s pesankou. Nyní nás čekají 27.2. odběry krve a 9.3. první velký UTZ. Hurá pokračovat v této kouzelné cestě. Včera jsem s malým byla s kamarádkami a jejich dětmi v herně, tak jsem šla spát ve 20 hod, byla jsem totálně KO - jo, prý jsem vypadala unaveně.
Leni ahojky mam taky 7+6 a vidim tvuj datum ze je to asi normalni pac jdu az na velky screening 16.3
..tak jsem porad ji nutila termin zda nemam dojit na ultrazvuk za dva tydny a rikala ze ne, ze mam dojit na prvni screening 16.3 tak hold budu cekat.
asi pro me lepsi volba
@LenyD můj muž se mi směje, ale třeba o víkendu vůbec nepohrdnul mým schovaným perníkem v nočním stolku a dal si ho v posteli se mnou
. Ty jdeš na další kontrolu až 16.3.
a já nadávám, že mě doktor zve po 3 týdnech
. Já mám 24.2. odběry a to se teda doufám nacpu i na ultrazvuk k doktorovi, protože do 2.3. na screening to asi nevydržím
. A hlavně budou vystavovat i průkazku, tak snad mi nedají průkazku aniž by to doktor zkontroloval, že je vše ok ![]()
@LenyD Já si myslím, že vědí, co dělají
I jí chápu, proč na první kontrolu mě objednala „až tak pozdě“. Jako už z minulého těhotenství - mohla bych chodit každý týden, abych měla jistotu, že je vše OK
Ale tu ti stejně nic a nikdo nedá. Naslouchat svému tělu a být v klidu a pohodě. Já jsem celé minulé těhotenství čekala „tak kdy to přijde“ - jsme v rodině všichni nedonošení - já, ségra, táta byl také v 7 měsíci, ségra obě děti snad taky nějaký 32-34 tt. Já nakonec malého 38+1tt (tedy krásně dopečený), tak už i to mě nechává v klidu. Jen by ten další porod mohl být více v klidu, ať si to kapánek užijeme.
@bbk85 To já jdu 27.2. jen na krev, a průkazka a zbytek až při UTZ 9.3. Krev mi stejně bude brát jen sestřička (hned ráno na lačno), tak si myslím, že mě doktorka řešit nebude. Když si to vezmeme kolem a kolem, tak běžné je 4-6 týdnů UTZ. A když by se to vzalo úplně, jak by to mohlo být UTZ jen ty tři velké - on snad zbytek ani od pojišťoven placený není. Pokud si pak neplatí kde kdo ty „speciální“ balíčky u svých lékařů - u mne chce jen 200 Kč a flashku nosit, že mi bude nahrávat průběžně fotky. Neplatila jsem minule ani 1. screening, který dělala přímo ona.
Tak já hlásím dnes po kontrole 10+3, všechno je u nás v pořádku a 21.2. mám první screening. Akorát na ultrazvuku viděl u maličkého kýlu, prý ji z nás měl každý a mizí okolo 10tt, prý se uvidí na screeningu..nemáte s tím některá zkušenost? ![]()
@x.lenulinek.x no já tam mám nejen krev, ale i moč, vážení, měření všeho možného a právě mi říkal doktor, že mi bude pak sestra vystavovat i průkazku
. Ale počítám s tím, že doktor tam už ráno bývá dřív a většinou stačí hezky poprosit a vyjdou tam vstříc. Já chodím na kliniku, kde si tedy platím i roční poplatek, ale rozhodně nelituju. Mám super ochotného doktora co dělá ultrazvuk při každé kontrole. Já si tedy speciální balíček platit budu, chci 3D fotku a nahrávat ultrazvuky na flash disk
. Když nebude moct jít muž se mnou, tak mu to pak pustím večer doma na počítači.
Jako čekat 4-6 týdnů na kontroly bych asi psychicky nezvládla. Ale moje těhotenství je takový malý zázrak, takže se furt děsím kdy se co pokazí a čekat další 4 roky na další zázrak v mém věku nemůžu.