Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@laducha píše:
Mně stará pračka, s plněním shora, šla otevřít, i když v ní byla voda. Cca tak do půlky bubnu.
Je to hrozné
no ale jeste to preci ma nejaky dvirka primo do bubnu, ne?
@j.a.n.i1 píše:
Tak my tedy máme u našich pračku, která šla otevřít i během praní (akorát zastavila buben), pamatuju si, jak tam máma přihazovala zapomenuté kousky…
no jo, ale ten buben zase roční dítě nemá sílu otevřít ne? to by ten buben musel někdo v procesu praní zastavit, otevřít a odejít…
@Litta @smurfka My máme německou deset let starou, plněnou tedy po straně, ale otevřít jde. Prvních asi 5 minut okamžitě a pak to trvá minutu než se odblokuje a otevře se, i když je v ní voda, minule jsem vyplavila koupelnu. ![]()
@j.a.n.i1 jo to jo, to dělám taky… ale ty hadry jsou nacucaný tou vodou a není tam žádná stojací, v tom by se podle mě nemohl utopit. Max udusit, kdyby mu ty nacucaný hadry zasypaly hlavu… buď se to pokouší zamaskovat nebo to byla ta stará pračka, co se plní sprchou a cestuje po bytě..
Mám pračku plněnou shora zn. elektrolux. stará cca 2 roky. Jde během programu jako přerušit program, vypnout, pak to trvá tak cca 2-3 minuty, než se odblokuje horní víko. Buben této pračky jde otevřít jedním prstem - prakticky se jen šikovně zmáčkne takový výstupek a buben se sám otevře. Takže možné to zřejmě je i v automatické pračce.
@ninabu Dvířka do bubnu to má. Já jsem občas něco zapomněla přihodit do prádla, tak jsem to otevřela, přihodila a znovu zapnula. Klidně se mohlo stát, že to chvíli zůstalo otevřené. Ale stejně se mi to nezdá, spíš bych řekla, že to byla obyčejná pračka.
Příspěvek upraven 07.07.13 v 17:16
Tak vidim, ze nejsem sama, kdo ma pochybnosti… Cele mi to prijde uplne ulitle ![]()
Ja jeste vzpominam, ze kdysi daaavno mela babicka pracku, ktera nezdimala, takze se z nic vytahovalo mokre pradlo… Ale to snad v dnesni dobe…
Paneboze, nektere matky by meli postrilet…
@jenny.fields Mně jde teda taky kdykoli zastavit a po chvíli se dá otevřít, ale nikdy jsem to netestovala při maximálním množství vody, nejvíc když přitékala, takže to jen tak čvachtalo.
No ale stejně se tu shodneme, že samo by si ji asi neotevřelo a otevřenou plnou vody s takhle malým dítětem u ní bychom asi dlouho bez dozoru nenechaly… Je to záhada a bůhví jak to bylo, ale je to fakt hrozné. ![]()
My tedy měli tu fakt starou tatramatku co cestovala a abych se dostala na buben tak se museli otevřít dvířka a pak vycvaknout buben. tam byla přezka jako na lyžácích. to dítě nikdy otevřít nemůže ![]()
navíc se k tomu otevírání bubnu vždycky muselo doručkovat po tom bubnu, protože váhou většinou zůstalo otevírání dole
Příspěvek upraven 07.07.13 v 17:19
Holky, podle mě šlo o nějakou takovou pračku.
Měly jsme ji jako děcka doma, to víko jde krásně lehoulince otevřít, zvládne každé malé dítě. A vody do ní můžete napustit kolik je libo, takže mohla být téměř po okraj plná
Každopádně víc mi není jasné, kde byla ta matka? Dítě tam muselo být přece delší dobu takhle
Každopádně je to strašné, sama mám roční a nedovedu si to představit ![]()
To musela být nějaká stará pračka - vířivka typu ROMO, co měli moji rodiče tak před 25 lety. A i v té pračce se jen tak nenechávala stát voda, proč taky, vždycky po praní ji máma vypouštěla hadicí. V nějaké vrchem plněné automatce by se toto technicky stát nemohlo ani náhodou. Hmm nějací sociální případi asi
starost o děti jim nic neříkala, nejspíš maj 7 dalších, tak co by řešili
Já teda dětem jsem furt za p. delí nebo je svěřuji dostatečně zodpovědným osobám. Fakt nechápu jak se to mohlo stát
- pračka nepračka.
@Beru píše:
Holky, podle mě šlo o nějakou takovou pračku.
Měly jsme ji jako děcka doma, to víko jde krásně lehoulince otevřít, zvládne každé malé dítě. A vody do ní můžete napustit kolik je libo, takže mohla být téměř po okraj plnáKaždopádně víc mi není jasné, kde byla ta matka? Dítě tam muselo být přece delší dobu takhle
Každopádně je to strašné, sama mám roční a nedovedu si to představit
A, předběhla si mne - stejná myšlenka. Každopádně - proč by někdo nechával v takový pračce vodu stát?
![]()
No pokud tam lezl a koukal a žuchnul třeba se tam nějak sekl..Mám docela velkou představivost. myslím že by to klidně možné bylo..chudák dítě, hrozná smrt ale další ponaučení…Zavírat pračku ![]()
@pikola @j.a.n.i1
Jo, stare pracky sly otevrit a byly taky o dost nizsi. Neco takoveho byvalo na chate.