Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Adnil78 první zavedení je zdarma ( je jedno jestli je to et nebo ket) a následující tramsfer si platíš. V repromede to stojí 7500 ;(
Holky já mám první ivf a jsme cca na 80000 a to mejsem samoplatce. Léky nazacatku stimulace mě staly do 10000. Prodloužená kultivace, picsi icsi (22 vajec),mrazení 8vajec -43700. 2X transfer za 15000, včera transfer s akupunkturou za 10000, a plno dalších léků jako iteogestan, femibion a náplasti a cestu nepocitam
Já za prodlozenou kultivaci 7litruuu. Vydridusi. Po toce skladování jsme platili jen 2000
@kratjana Tak to jsou slušný pálky…
Já ještě přemýšlím, jestli si nemám připlatit Embryo Glue za 2500 Kč. Přeci jen mi bude 38 let…Máte někdo s ním zkušenost?
@Adnil78 já jsem slyšela že s tím lepidlem nic moc. U nás v repromede to nedělají. Ale kdyby mi bylo tak jak tobě tak bych zkusila asi vsechno
@Adnil78 to glue jen jako ‚prilepi‘ embryo ke sliznici. Embryo, ktere je spatne se stejne nechyti. U nas ho obzvlast na Ket doporucuji, pry je to medium telu vlastni. Ja ho mela 2× na ET a jednou se chytlo, ale nedopadlo to. Na ket ho mam zase v planu. U nas 2000,ket 5000
No já mám doma už 11. letou dcerku z předchozího vztahu. Otěhotněla jsem do měsíce ale bylo 27.
Teď se snažíme už dva roky s novým partnerem o mimi. Partner měl hodně špatný spermiograf, takže jsme museli na IVF. Po stimulaci jsem měla 27 vajíček. 14 jich oplodňovali metodou ICSI a 12 se podařilo oplodnit. Z 12 máme ale jen 3 embrya. Tak jsem zvědavá, jak to s námi dopadne. Přeci jen se stresuji svým věkem, že už sliznice nemusí být taková jako v těch sedmadvaceti. ![]()
Vitalka: ahoj, sleduješ to tu? A jak to nakonec u tebe dopadlo? Bylas na té krvi?
markyj: zdravím a prosím, píšeš, že dle dr. bys měla být ok, že problém je spermio a stejně se nedaří. Kdy začli i tebe prohánět dalšími vyšetřeními, než standardním profilem a genetikou? Už před druhým IVF? Nebo jak to u vás bylo a je? Určitě jsi to už stokrát psala, co.
@ceris ahojky, jestli ti do toho můžu skočit, tak mě HP dělala gyndařka. Pak jsme měli povinnou genetiku a zároveň jsem si řekla o imunologii.
Janička: ahoj, jsem ráda, že píšeš. A něco dalšího pak ještě? Mně imuno nedělali, že to prej stejně nikdy není jasný, co to vlastně ukazuje..pak jsem si na imuno volala i sama, vysvětlila mi, že to teď už nejde udělat, když jsem po stimulaci, že bych musela další 3 měsíce čekat, tak na to peču. Dám na car a vyčkám na úspěch bez imuno ![]()
@ceris mě teda říkala, že stačí být 6týdnů bez hormonů. No a na druhou stranu, stejně většinou všem davaji prednison, ať mají jakékoliv v protilátky. Takže tak. Neboj, já vás tu sleduji pořád. Jen už nemám tolik čím přispívat…
Janička: no, jestli by nebylo lepší sem nechodit, co? A hýřit!!
Prednison proběhl, samozřejmě. A asi mě ještě čeká, co
Každopádně moc dík za odpovědi.
@ceris oni imunologii každýmu nedělají a ani nenabízí. Je to prý drahá záležitost. Ale já jsem si oní ještě před IVF řekla sama.
Neboj, už jsem se z toho docela oklepala a hýřím co hrdlo raci
ale už mi to skončí. V úterý jdu do práce… ![]()
@ceris vůbec se tam netěším… Ale bývá to tak, že když se člověk na něco netěší, dobře to dopadne. Tak budu doufat.
@ceris Ahoj
mně tedy před 2.IVF udělali navíc ještě imunologii, testy na chlamydie, toxoplazmozu, celiakii atd. ju a pak jsem ještě byla na hysteroskopii v ARTu a na laparoskopii v nemocnici
takže prohlídlá už jsem asi ze všech stran ![]()