Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Vitalka: ahoj, já jsem to takhle taky trochu měla, furt jsem chodila na záchod, v břiše mě různě pobolívalo, moc jsem nevěděla, jestli to je normální nebo ne. Ale nic jsem s tím nedělala, nebylo to nějaký strašný. A jestli to bylo z Utrogestanu to těžko říct, nevím. Ale víš jak - když ti bude ouvej, volej do CAR, určitě ti to tak říkali, že kdyžtak prostě volat a poradit se. Ať je líp.
Ahoj tak jsem si 12. den po transferu udělala test a je negativní a začala jsem špinit…takže asi konec co?
@Vitalka já jsem pesimista a realista, takže já se obávám, že to asi nevyšlo
A do CARu na testy nebo krev jsi objednaná?
Holky, prosím, máte některá zkušenost s nativním KETem? V pátek jsem byla na kontrole, 11. den. Včera mě od rána bolel podbřišek, takže ovu probíhala, večer jsem si píchla Pregnyl. A na transfer mám jít až v pátek. Není to pozdě, když ovu byla už včera?
Vitalka: no, nevypadá to dobře, většina holek tu píše, že 12. den už na testu něco bejvá. Jako výjimka asi může existovat, ale.. A všichni dr. ti řeknou, že výsledek je jistej až z krve, 14. den..
Tofik: já tomu bohužel pořád nerozumím, takže neporadím. Taky jsem teď trochu zmatená, kdy mě na co v případě KET posílají. Tak jim prostě důvěřuju, no.
@Tofik
na žádný testy ani na krev mě neobjednali, takže tam ráno pojedu na krev ať můžu vysadit utrogestan
@Tofik píše:
Holky, prosím, máte některá zkušenost s nativním KETem? V pátek jsem byla na kontrole, 11. den. Včera mě od rána bolel podbřišek, takže ovu probíhala, večer jsem si píchla Pregnyl. A na transfer mám jít až v pátek. Není to pozdě, když ovu byla už včera?
Ahoj, zalezi jak stare mate embryo. Petidenni se transferuje 5 dnu po ovu a tak dale. ![]()
Ahoj holky má se vysadit utrogestan když jsem to právě dostala?
@Vitalka určitě nevysazuj!!! Dokud nebudeš mít výsledky krve ju
Vitalka: u nás v car se nevysazuje, dokud nejsou výsledky krve.
A můžu používat tampony??? když utrogestan zavádím….já volala do CARU, ale nikdo mi to nezvedl, tak tam zítra pojedu na krev
Vitalka: no, právě ne, když zavádíš. Taky jsem si musela zvyknout, že ne ![]()