Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Janička 1211 minimálka funguje tak, že bereš jen tabletky, Clostilbegyt, Tamoxyfen, Femaru a máš dva až pět folíků, většinou ty dva nebo tři. Pak pícháš pregnyl a odeberou ti vajíčka, většinou do tří bez narkózy, tím vším se ušetří hodně peněz, zbytek už je stejný, oplodnění na misce, buď normál nebo ICSI/PICSI, zavedení většinou třetí den a utroš… v Pražském Cube to stojí 12 tisíc, což je super cena včetně ICSI, já si ještě přikopila za 1500 3 injekce menopuru, protože jsem měla nízkou sliznici… Chci na to jít zase na jaře..Je tam ta šance menší, ale přijde mi to jako fajn proces…
@ceris díky, zvládat to musím, asi jako všechny tady ty neúspěchy.. ![]()
to čekání je šílený….prostě mám divnej pocit…fakt svý tělo dost vnímám a myslím si, že kdybych byla těhotná, tak bych to na sobě poznala ….já se snažím myslet pozitivně, ale tohle prostě cítim….jak jste na tom vy?
Vitalka: no já nevím, podle mě se to takhle brzo prostě poznat nedá, že tomu pak jen připisujem význam až podle toho, jak to dopadne - pak se říká „já to věděla, že…cejtila jsem, že…“, ale stejnou věc interpretujem zpětně až podle výsledku. Ale je to můj názor. Ale je normální, že to zkoumáš, já se taky sledovala a říkala si, čím co je a proč to je. Jenže jistotu stejně přinesla až krev. A zpětně - moje chemický těhotenství - klidně jdou příznaky přičíst obojímu - domnělýmu těhotenství i nasazeným hormonům, vyber si
Klidně nad tím spekuluj a sleduj, beztak se tomu nedá moc zabránit, nemyslet na to, to tady ví každá, ale taky se fakt zkoušej co nejvíc zabavit, ať si aspoň chvíli od toho odpočíváš, aspoň na pár minut, hodin… Heslo je: jak zvládnout IVF, aby mi nehráblo
a vydrželi s námi ti kolem ![]()
@ceris
@Gabriela1234
Tak to můj přítel je zase strašně optimistický, ani nepočítá s tím, že by to nevyšlo, tak si ani neumím představit jeho reakci ![]()
@Gabriela1234
Test mám právě dělat až za týden, tak to je peklo ![]()
Zdravím všechny. Dnes se jedu domluvit co a jak dál. Teda nejraději bych slyšela, přijeďte za týden na další KET
Tak uvidíme. Piji kontryhelový čaj a ten se mi vždy osvědčil a dnes jsem 10. den cyklu. Tak mi držte palce.
@Petruš Z. držíme co se dá
Dej vědět!
Já jdu na kontrolu v pátek,11.DC. taky piju kontryhel, ale zkušenost s ním nemám. Tak doufám, že pomůže.
@Vitalka to zvládneš, neboj! Den za dnem se překulí…a to co sleduješ teď, to fakt můžou být reakce na IVF jako takové, já teda na sobě těhotenství nepoznala, spíš naopak a ani pak jsem se necítila těhotná, až když mi bylo za několik týdnů po ránu blbě. Takže tak ![]()
@Martrich já mám holčičku osvojenou a kluka z IVF.
Ahoj holky, tak jak se dnes máte? mně od rána bolí břicho a záda, jako bych měla dostat menstruaci, ale správně bych jí měla mít až za týden….
ach jo, asi mám po mimču ![]()
@Vitalka to nemusí vůbec nic znamenat. Taky můžeš mít záda nebo ledviny nastydlý. Nestresuj se, pusť si nějaký filmeček nebo přečti knížku. Takhle brzo Ti tělo, podle mě, nedává najevo vůbec nic.
Holky děkuji za podporu….mě už z toho fakt hrabe….měla bych připravovat svatbu a ani na to nemám náladu ![]()
Mám dobré zprávy
Sliznice je prý skvělá, folikul má 19 mm, takže nic nebrání tomu jít do KETu v nativu
Jsem dnes 10. den. Prý to vypadá, že teda ovu bude dříve než jindy, asi jsem nadopovaná těmi hormony
Dnes si mám večer píchnout orgalutran, od soboty zavádět utrouš a lepit jednou za 3 dny Extrahexal a ve středu si jedeme pro embrouška. Já jsem normálně nadšená. Přesně jak jsem si to vysnila, tak mudr. se mnou mluvila a já jen žasla. Tohle se mi ještě nikdy nestalo
Zítra zkusím zavolat na tu akupunkturu. @Tofik @Gabriela1234 díky za držení pěstí
Gábi, v pondělí budu taky držet vše co mám ![]()
@Petruš Z. to jsou skvělé zprávy! Moc přeji, aby to končilo úspěchem.