Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Vitalka beruško, myslím, že na tušení máš ještě čas. Po týdnu se toho moc tušit nedá. Odpočívej, i když je to vopruz, to znám. Ale já si to asi posledně pokazila i tím, že jsem chodila hodně ven a ty procházky se trochu protáhly na několik km. Takže radši ležet a kynout ![]()
@Martrich neboj, nedotklo se mě to. Ale určitě je rozdíl v tom, jestli je člověk bezdětný nebo aspoň už jedno má. A ta touha a zklamání a pocity jsou určo stejné, jak říká @Janička 1211. Ty se na něco chystáš?
je to hrozně zvláštní…..někde jsem četla, že když bych byla těhotná, měla bych pozitovní i ovulační test a ten jedinej jsem tady doma ještě měla, tak jsem si ho jen tak udělala a nic…..no a pak jsem si jela metrem pro jídlo a nějakej chlap tam nejspíš měl v tašce zabíjačku a mně se udělalo tak zle od žaludku, že jsem musela odejít na druhou stranu
tak já nevím…
@Vitalka ovulační testy neznám, to nevím jak to má fungovat. Ale myslím, že by stejně bylo brzy. Stejně jako s těhotenským, ne? Zkus být co nejvíc v klidu, i když vím, že s blížícím se dnem testování to bude asi těžší a těžší. ![]()
@Vitalka Na jakýkoliv test je hodně brzy… ![]()
@Tofik Kočko, myslím, že zrovna procházkou sis to nepokazila. Já při ET a KET ležela jen ten první den a pak jsem normálně fungovala a našla jsem //, jen to buhužel nedopadlo. A teď jsem se válela co nejvíc a ani k těm // jsem nedošla. Už jsem tu četla hodně příspěvků, že těm, co fungovali normálně, to vyšlo a ty, co odpočívali, tak nic. Takže žádné výčitky… ![]()
@Tofik děkuju, mam vyčerpané všechny pokusy IVF plus několik ketů, jednu minimálku. Ze sedmi transferů mam jedno dítě a jedno biochemko, vždy krásné blasty a nikdo neví, proč se nechytají. Jinak u nás špatný spermio a já mam často anovuláky, sice MS pravidelnou, ale ovulace není pokaždé a navíc mívám i dost nízkou sliznici, a to piji kontryhel, zkoušela jsem gynex, manžel Fertilmed, byl u androloga, máme za sebou všechna vyšetření prostě netuším, kde je problém. Psycholožka mi řekla, že to mam v hlavě, což je také možné. Brala jsem nějakou dobu i slabá AD, ale to je stejně k ničemu, já nemam depky ani úzkost, jen je mi to prostě líto. sama jsem jedináček a chtěla jsem pro syna sourozence, navíc toužím po holčičce… No to je takový můj nesplněný sen.. Omlouvám se, musela jsem to „vypustit ven“. E-mimi je takový můj psycholog…
A u vás je jaký problém? A obě děti máš z IVF?
![]()
Ostatní moc zdravím
@Vitalka moc držím palečky, šestý den rozhodně nic není ztracené, ale tvé pocity znám moc dobře
![]()
Vitalka: voni nás ty hormony prostě blbnou, těžko říct, co je co za příznak. A čeho
Vydržet, nic jinýho nezbejvá, než vydržet. Nejhorší čas, jakej existuje, viď. Ale vydržíš, všechny jsme vydržely a budem muset i znovu a znovu. Je to trochu sport, ty jo.
Jani, mrzí mě to, nevypadá to dobře, už ani v zázraku, co. Co manžel? Je mu líp než bylo? Zvládáte?
Martrich, ty jo, máš za sebou teda dost, jsi dobrá, že to dáváš, zvládáš. A teď jsi v jaký fázi - další pokud, který kompletně platíte? Je super, že se aspoň jednou zadařilo a máte dítě, dyť by to už fakt nebylo vůbec spravedlivý..
@ceris no to víš, tak nějak… V sobotu jsem si dala vínečko, hodně vínečka
no a pomalu se po půl roce chytám do práce. Tvl, to se mi chce
![]()
Janička: se teda fakt nedivím, po půl roce to musí bejt masakr… tak pomalu a hýřit ![]()
@ceris no a nastoupím rovnou do sezony, takže až to května v práci 12hod denně + soboty… Ach joooooo u toho se moc hýřit nedá. Velká zodpovědnost.
Janička: hele na hýření se musí vždycky čas najít, když konečně taky můžeš hýřit, po tý době. Ale je to tedy dost vostrej přechod.
@Bublina 83 jj, doporučil mi to od OPU, ale to jsem měla dovču, tak jsem šla od transferu. Pracuju s chemií, tak to bylo nebezpečné.