Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Vitalka, však jo, to je dobrej plán. Já jsem hroznej pesimista, takže vždycky počítám s tím, že to nedopadne a jsem spíš pak příjemně překvapená. Navíc u nás výsledek říkají po telefonu, takže se to dá, to víš že jsem to pak ořvala ![]()
Máš neschopenku ještě nebo budeš od pondělí už chodit do práce? Protože to čekání je strašný, co.
Ahoj holky, je to docela mazec, v normálním cyklu bych už čekala ovulaci a s pitomym utrošem ještě ani nedorazila MS.
Ahojky holky, ráda bych se k vám přidala…Včera jsem se dozvěděla opět neúspěšné KET (v pořadí 3.)
Hodně mě to zklamalo, opravdu jsem čekala šťastný konec, ale ono nic. Cítím se bez života, nic mě nebaví a nevím, jak dál…Jestli hned jít nebo nejít na další pokus ( máme ještě 4 embryjka zmražený). Prášky, které jsem brala mi hodně nedělají dobře ( prednison, medrol, utrogestan)…Prostě nevím, jak dál
, Terka
já už jdu v pondělí do práce….já už být doma nechci…chodím teď normálně ven, akorát ne do práce….
@TerkaSss
Ahojky, jdi do toho…já bohužel nic zmraženýho nemám a pokud mi tenhle pokus nevyjde, čeká mě to od začátku
a asi v horším poddání, když ta stimulace moc nedopadla….ale nevzdám to..teď určitě ne…a ty to taky nevzdávej, o to víc budeš šťastná, až se to povede
Hodně štěstí
Jani, tyjo, takže furt nic. Nech mě ještě pořád věřit v zázrak! Tys měla teda zpátky nasadit Utrogestan, to ví, a máš teda jít na krev nebo ne?
TerkaSss: ahoj, dobře, že jsi tady, ať na to nejsi tolik sama. I když tady je to s náladama taky nahoru dolů.. Je mi líto, že to ani potřetí nevyšlo. Máte ještě 4 embrya, to je ale super! Dá se ještě něco udělat, aby zjistili, proč ty tři pokusy nevyšly? Víte příčiny? Nebo je to prostě něco mezi nebem a zemí? A před dalším KETEM bys musela brát co za léky, víš?
Vitalka: tak to je dobrý, protože přijdeš na jiný myšlenky a ty dny se tak nepovlečou..snad teda.. jaká je dnes nálada? Stabilnější nebo jak včera jako na houpačce?
Vitalka: Tak to mě mrzí, že budeš muset tu celou stimulaci znovu opakovat
Ale podle Tvého psaní soudím, že jsi holka statečná a vše hravě zvládneš:-) - DRŽÍM PĚSTI! Jinak děkuji za podporu, ale teď opravdu nevím jak dál…Mám smutné myšlenky ![]()
Ceris: My jsme byli i na Imunologii v Praze a tam říkali, že je vše celkem v normálu - u přítele vše ok, a já mám prý méně funkční vaječníky- ale zásadně to nebrání k otěhotnění ( nasadili mi právě Medrol a ať jím více ryb)…Fakt nevím, co dělám špatně…A nevím jestli mám dostatek sil na další pokus ![]()
Vitalka: Jo, a ještě něco - třeba To tento pokus vyjde a další stimulace se konat nebude
Držím pěsti ![]()
Ceris: a z těch třech pokusů zatím žádný nevedl k těhotenství nebo jo a neudrželo se? Neděláš žádnou chybu, v tomhle není „vina“, aspoň teda já se na to tak snažím koukat. Jak to teď nese přítel, taky pochybuje, jestli to zkoušet znovu? Už jsme tady s holkama několikrát vedly řeči o statistice - můj muž říká, že jednou to prostě vyjít musí, kéž by měl pravdu. Jen kde najít sílu na další kolo, viď. Se nedivím, že ti je smutno a vede tě to k rezignaci. Přijde mi to vlastně i dost normální, když včera přišla ta blbá zpráva
Ale třeba se síla zase probudí, za chvilku, za delší chvíli, nebo třeba už zítra, kdo ví. Určitě se v tom znáš sama nejlépe..
TerkaSss - vidíš, hrabe mi, píšu sobě
To bylo pro tebe, samozřejmě..
Ceris: Při prvním KETU jsem otěhotněla, ale po potvrzeni těhotenství z krve, jsem za 3 dny začala krvácet a prý to asi nebylo dobré embryjko…A další dva pokusi nic ![]()
A jak jsi na tom ty? Jestli se tedy můžu zeptat?:)
TerkaSss: mám za sebou teprve 1. ET a zažila jsem totéž, co ty. Potvrzené těhotenství a pak blbý, nevyvíjelo se asi dobře… Holky mi tu říkaly, že ale důležitý je, že se ví, že otěhotnět mi jde, tak to je u tebe taky tak. Mě teda čeká snad brzy KET (máme dvě zamražený embrya, snad dobrý blastocysty), hladina hcg šla už dolů, v pondělí jdu na UZ, snad tedy potvrdí, že na revizi nemusím a doufám, že budu moct brzy na KET, ideálně hned. Nebaví mě to čekání. Ale jak píšeš - ono to nemusí vyjít, ani podruhý, ani potřetí, ale počtvrtý to vyjde! Nevzdávej se!!
A když ne počtvrtý, tak popátý..
My imunologický teda hotový nemáme, manžel má blbej spermiogram, proto IVF. Tápu v tom, jaký všechny vyšetření radši mít, před dalším pokusem. Nikdo mi zatím neřekl, proč mohlo embryo zaniknout - v pondělí bude křížový výslech doktorky i embryologa ![]()
@ceris furt, nic. Na krev chodit nemám. Mám v neděli testnout. Ale včera večer jsem si už utroš nebrala a testovat taky nehodlám. Doufám, že v pondělí dorazí.