Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Snazilka: aha, takže těch pokusů vlastně nemohlo být tolik, když je to vlastně po jednom transferu. To je teda blbý
To do tebe asi prali dost léků, různě, co, aby zvýšili počet vajíček. To je zápřah jako prase. A s těmi CARy - hele jakákoliv změna v tom je asi dobrá, můžou se pohnout kola osudu, vesmír se dotkne hvězd, co já vím a vajíčko bude přesně v takový kondici, v jaký je to třeba. Podle mě čím víc pokusů máme za sebou, tím individuálnější přístup bychom měli mít a potřebujeme ho, ne bejt jen jeden pár z mnoha..to se pak ty příčiny řeší míň, takže je to jak píšeš - o čase na pacienta.. si teda taky myslím.
Já si adopci umím představit. Ještě než jsme zjistili, že to máme s přirozeným početím složitější, jsme si říkali, že si jednou dítě do adopce vezmem, ale až budem mít svý a zjistíme, že zvládnem bejt rodičema. Ne dřív. No, tak možná to nakonec bude jinak, kdo ví. Já v týhle oblasti pracuju, takže to je pro mě představitelné dost, no. Ale manžel by hodně chtěl vlastní dítě, takže to prostě budem zkoušet dál.
Ceris: Děkuji, jsi hodná, že by jsi mi přála šťastný konec a i já Ti přeji to samé - věř mi
V pondělí jdu ještě na kontrolu, tak se na vyšetření toho embria zeptám, ale žádné sledování kultivace jsme si nepřipláceli…
Holky a zkousely jste embryoglue a na Ket i hysteroskopii? Ja mela glue 2×, z toho jednou se mimi chytlo. Sice to nedopadlo, ale to je jina. Ted jdu na Ket a v ramci pripravy mi delali prave hystero, narusili sliznici v deloze, aby se mimi lepe zavrtalo. AH u nas delaji u kazdeho embrya na et ci mrazeni.
@Gabriela1234 píše:
Měla jsem při tom posledním KETu embryoglue, a teď ho budu mít taky.
Snažilko (snad jsem dobře udržela v hlavě vlákno), neschválila by ti genetický test embrií pojišťovna? My jsme také samoplátci a tohle nám platí pojišťovna (na druhou stranu odebrání buněk na zkoumání je taky drahý jak prase).
To nevím, zkusím se v novém centru poptat. Díky za info. Embryoglue jsem si platila jednou a nic, tak jsem to vyhodnotila jako další tahání peněz z lidí ![]()
@ceris pokud se adopci nebráníte, určitě ti to pomůže minimálně psychicky v tom, že máte pořád možnost být rodiči, což je fajn a umělko tě tolik nestresuje ![]()
Holky a co to je to embryoglue? A kdy má smysl dělat genetický test embrya? Spíš když je problém ohledně vajíček? A test integrity DNA spermií jste si nechávali dělat? Teda jako chlapi, že jo ![]()
Gabriela1234: díky za vysvětlení. Je to teda fakt věda a loterie zároveň. A pak se máme rozhodovat, co chcem a co ne. Jak ty to teď máš, za 14 dní tě čeká co, KET?
Gabriela1234: nevzdávej, pořád si myslím, že kdo si děti moc přeje, měl by je mít. A pokud se tomu dá pomoci, mělo by se to udělat. Virozu snad brzy odeženeš, aby se to zas neodkládalo.
Ahoj holky v kolikatym dnů cyklu jste začali se stimulaci před KETem? dík za info.
@Bublina 83 myslím, že jsem měla Estrofem hned jak mi začala menses
@jarunka86 Embryoglue jsem měla dvakrát a bez úspěchu. Tak nevím. Chystám se v březnu na další Ket a také nevím, zda si opět nechat dát embryoglue. Hysteroskopii mám teď také za sebou, tak jsem zvědavé, jestli to bude mít úspěch.
@Mabame nu u té hysteroskopie se říká, že tím naruší sliznici a ta se hezky obnoví, tak to myslím, že je ku prospěchu věci ![]()