Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@markyj já na to odborník nejsem a nechci někoho děsit. Říkala jsem jí, že u nás, když není ovu, tak se čeká na další měsíc.
@markyj to by bylo, co? Asi jako když čučel doktor, že manžel má spermie, když by dle všech tabulek měl být absolutně neplodný ![]()
Ahoj holky, tak jsem dnes byla v CARu na kontrolu a odběr krve na HCG. Výsledky budu mít zítra, ale prý už by tam měla být nula, tak uvidíme. Předběžně jsme už naplánovaly další KET. Chtěla jsem jít až po Velikonocích, jelikož předtím o prodlouženém víkendu jedeme pryč, takže kontrola 24. a transfer 29.3. Už chci, aby to bylo, ale zároveň na mě dnes padl takový stín toho, že to třeba znovu nemusí vyjít. Uvidím //, pozitivní krev… a pak nic. Musím se těchto chmurů zbavit a opět najít optimismus. Navíc nově doplníme medikaci preventivně o Prednison a po KET budu píchat i Fraxiparin…
F-l-e-a: tak držím palce na tu nulu, vím co to je na ni čekat
Určitě optimismus najdeš, někdy to jinak než přes stíny ani nejde, ne.
Holky, já se teda v těch všech preparátech, co kde kdy proč dávají nevyznám a prostě musím důvěřovat, že dr. ví, co dělají. Ani oni si přece nechtějí kazit statistiku ![]()
@Tofik Ten pregnyl se dava proto, ze kdyz stoupne v tele hormon LH, tak probehne ovulace. Pokud nestoupne, ovulace neni a tudiz logicky nemuze dojit k tehotenstvi. LH je hormonalne nejbliz HCG, proto pregnyl nebo ovitrelle. Po tom narustu LH se nastartuje tvorba progesteronu. Ten se nahrazuje utrogestanem, agolutinem, crinonem atd. Bez progesteronu se embryo neudrzi. Ja mam Ket rizeny, takze zobu estrofem, budu pichat 3×pregnyl a k tomu crinone. Jinak v nativu tim pregnylem myslim podporuji telo k prijeti embrya a jisti tim ovulaci -pokud neprobehne skutecne, tak hormonalne ano. Neni neobvykly, ze nekdo picha 3× pregnyl a pritom neovuluje.
@Gabriela1234 jj, vždycky mám krásný folikul… A přirozenou ovulaci…
@Gabriela1234 no je to na hlavu, my tedy máme špatné spermio, ale jinak u mě žádný problém nenalezen
a už mám za sebou 3×IVF a bohužel bez úspěchu.
Buď se mi embryja nechytají vůbec, nebo se chytnou, ale zase vždy nízké HCG a špinění.
Přitom embryja vždy super, ovulka přirozená a sliznice super.
Něco mezi nebem a zemí asi ![]()
@Adnil78 ahoj, vítej mezi námi
Já vím jen o kyselině listové. Tu beru už dlouho. A hodně si ženský vaří kontryhel a jedí chilli. Víc bohužel nevím
Tak holky, včera jsem ještě stihla jednu návštěvu u „šamana“ a opět akupunktura. Včera mi píchal jehličky i do obličeje na zklidnění a je pravda, že jsem asi klidnější
Jinak jsem po tom utrouši spavá jako vždy. Zítra den „D“. Tentokrát to vyjde ![]()
@Gabriela1234 super zpráva, takže únor bude plodný ![]()
@f-l-e-a je dobře, že plánujete další KET, ale dokud se na to necítíš, tak to nech být. Zkus třeba taky nějakého šamana. A samozřejmě že mi řekl, že musím myslet pozitivně a mít pozitivní přístup a tak na sebe mluvím do zrcadla a tak
Přeji ti brzkou 0 ![]()
@Janička 1211 tak co, už jsi se objednala na akupunkturu ![]()
@Petruš Z. Nooo, ještě ne… Asi to nechám někdy na květen. od 1 půjdu zase do práce, kde hned najedeme na jarní sezonu, a budu tam 11h denně. A když jsem takovou dobu marodila, nechci zase odbíhat.
@Petruš Z. tééda, jak to tu líčíš, tak ta akupunktura zní fakt lákavě. Ale ono je to vždy i o tom člověku, co to dělá. Na zítra držím vše co mám! Já jdu v pátek ![]()