Trapné téma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1247
23.10.21 10:54

@JanaDaR To je hodně zjednodušené ;) Přece se k nám lidé nechovají špatně, protože my sami jsme špatní. Já vím, že existuje zrcadlení…ale to neznamená, že je všechno tak černobílé a jednoznačné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
23.10.21 12:07
@JanaDaR píše:
@OpportunityNox mně to úplně nefungovalo ani u Hany. Ale já jsem fakt divná.

Hele osobně ten humbuk kolem Hany a celkově kolem Mornštajnové taky nechápu. Ale ten její styl psaní, který tak nějak toleruju, přestože mě míjí, je prostě víc funkční u těch románů, kde se děj odehrává na pozadí historie. Jakmile se snažila vymyslet tu alternativní historii, bylo vidět, že kdekoli to není introspektivní vyprávění hlavních hrdinek, a věnuje se to popisu celkové politické a společenské situace, tak ten její trpitelský sentimentální styl prostě nefunguje obecně. Ono je prostě snadnější ho použít do děje kolem koncentráků a poválečných let, kde to lidi tak nějak čekají a chtějí… Navíc mě teda u ní hodně štve ta předvídatelnost. Pokud teda pominu ty mnohdy děsný přirovnání jako „obludná nestvůra jménem komunismus opět vysunula své drápy“ nebo tak něco :mrgreen: i když ono to možná vlastně není přirovnání :think: no to je fuk, ježiš, to jsem se rozepsala, sorry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
23.10.21 12:09

@OpportunityNox no jen piš, proto je tahle diskuse tady. Já po Haně akorát dostala chuť na věnečky a to se mi vůbec nehodí. :D

• Citovat
  • Upravit
6024
23.10.21 12:28

@JanaDaR věneček si dej, já zrovna dojedla trubičku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
23.10.21 16:25

Zrovna peču poslední perníčky na halloweenskou párty :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
23.10.21 16:52
@vendulaaa píše:
@JanaDaR věneček si dej, já zrovna dojedla trubičku :mrgreen:

Já věnečky nebo trubičky neměla už roky…normálně mi děláte chutě tady :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27677
23.10.21 16:54

A mě čeká povinná rodinná oslava takže řízky, chlebíčky zákusky no ale upřímně se mi teda nechce no :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
23.10.21 16:54

@OpportunityNox Mně se líbila Hana právě tím stylem, který k té knize seděl. Plus ten závěr, který se mi líbil. Ale pak už to v dalších knihách prostě bylo pořád dokola a přesně, jak píšeš, předvídatelné. A to už mě nebavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7713
23.10.21 18:18
@gebča píše:
Když do pekla, tak na pořádným koni!

To se týká šu-ání asi jenom, ne? :lol: :cert: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7713
23.10.21 18:20
@Fiducia píše:
Já četla vždycky hodně. Akorát jak vás teď čtu, tak si uvědomuju, že se mi mozek scvrknul do velikosti rozinky :oops: :oops: :oops:

Já než vůbec pochopila, že je řeč o knihách, potažmo o autorech… 8o :zed: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
24.10.21 10:36

@Taktinevím napadlo tě, že je to jednoduše tím, že jsem vlastně životní zoufalec (teď píšu výhradně o sobě) a tak nemám v tom životě moc jiných náplní? Ona to je tedy spíše taková parodie na život.

• Citovat
  • Upravit
7713
24.10.21 11:43
@JanaDaR píše:
@Taktinevím napadlo tě, že je to jednoduše tím, že jsem vlastně životní zoufalec (teď píšu výhradně o sobě) a tak nemám v tom životě moc jiných náplní? Ona to je tedy spíše taková parodie na život.
@JanaDaR píše:
@Taktinevím napadlo tě, že je to jednoduše tím, že jsem vlastně životní zoufalec (teď píšu výhradně o sobě) a tak nemám v tom životě moc jiných náplní? Ona to je tedy spíše taková parodie na život.

A proč mi to píšeš? Já ti to neberu, taky ráda čtu, ale jak psala @Fiducia, vidím, jak malý přehled o autorech a jejich knihách mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
24.10.21 12:52
@Taktinevím píše:
A proč mi to píšeš? Já ti to neberu, taky ráda čtu, ale jak psala @Fiducia, vidím, jak malý přehled o autorech a jejich knihách mám.

Protože o tom ta diskuze je spíš, než o knihách? Si odložím názor, když už jsi mě označila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
24.10.21 13:17
@mončatka píše:
@OpportunityNox Mně se líbila Hana právě tím stylem, který k té knize seděl. Plus ten závěr, který se mi líbil. Ale pak už to v dalších knihách prostě bylo pořád dokola a přesně, jak píšeš, předvídatelné. A to už mě nebavilo.

Právě. Já teda četla první Slepou mapu a pak až Hanu, tak mi to přišlo podobný, i když je to o něčem jiným. A každopádně jako fajn, přečíst si od ní jednu knihu, ale přesně - pak už je to na jedno brdo a proto nechápu to oslavování. Zas taková hitparáda to není.

Ale abych tady je neplivala, z českých autorek mě hodně baví Petra Soukupová a před cca rokem se mi libila Horáková - Teorie podivnosti.

@JanaDaR co říkáš například na tu Soukupovou? Zajímal by mě tvůj čtenářskej názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
24.10.21 18:44

@Taktinevím pardon, už sem vstupovat nebudu. Poklidně debatujte.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová