Trapné téma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35415
22.10.21 15:16

@JanaDaR úplně dětské bylo Dobrodružství z lesní stráně. Jako starší Řeka bohů
@vendulaaa chodíme do několika knihoven. Já nerada kupuju knížky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27662
22.10.21 15:19

@JanaDaR hele a co takhle výprodeje knihoven mívají knížky za pět korun a tuny knížek a co třeba takové ty výmněné veřejné knihovny u nás je v bývalé autobusové zastávce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
22.10.21 15:20

@Fiducia mám tu někde i Silmarillion a Nedokončené příběhy. „Tu někde“ platí, protože jen v ložnici mám odhadem šedesát knih, prostě literární chaos, knihy jsou i v kuchyni, nějaká bývá položená na pračce, apod.
Tuhle mi říkal třináctiletý syn, že jsem magor.

• Citovat
  • Upravit
27662
22.10.21 15:22
@JanaDaR píše:
@Fiducia mám tu někde i Silmarillion a Nedokončené příběhy. „Tu někde“ platí, protože jen v ložnici mám odhadem šedesát knih, prostě literární chaos, knihy jsou i v kuchyni, nějaká bývá položená na pračce, apod.
Tuhle mi říkal třináctiletý syn, že jsem magor.
:mrgreen: náš starší mi říká když přijde balík hlavně at v tom není vlna hlavně at v tom není vlna :mrgreen: smolík dneska v tom vlna byla :P :P :P
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
22.10.21 15:22

@ka2ka taky občas něco stáhnu z výprodeje knihovny, jasně. A často tedy dětské knihy.

• Citovat
  • Upravit
27662
22.10.21 15:24
@JanaDaR píše:
@ka2ka taky občas něco stáhnu z výprodeje knihovny, jasně. A často tedy dětské knihy.

když oni ty knížky jsou strašně neskladný u nás se hodně četlo a knížky taky byli totálně všude a moje babička je četla odzadu přečetla konec a pak začala od začátku, prý kdyby umřela aby věděla jak to dopadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
22.10.21 15:25

@Fiducia hele, já přečetla Vejce poprvé v osmi letech a fakt jsem té knize propadla. Pořád je v mých „top“, akorát ji tedy od téže autorky předběhlo ono Co život dal a vzal.

• Citovat
  • Upravit
Vesmírná drůbež
22.10.21 15:26
@ka2ka píše:
když oni ty knížky jsou strašně neskladný u nás se hodně četlo a knížky taky byli totálně všude a moje babička je četla odzadu přečetla konec a pak začala od začátku, prý kdyby umřela aby věděla jak to dopadlo

Taky přístup. :D

• Citovat
  • Upravit
1977
22.10.21 15:31

@JanaDaR Z dětsví to byl Malý princ :srdce: Já ji milovala, tenkrát to pro mě byla pohádka a teď spíše námět k zamyšlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17905
22.10.21 15:36
@JanaDaR píše: Ženy, muži, jaká byla nejoblíbenější kniha vašeho dětství? Pro mne jednoznačně Vejce a já Betty MacDonaldové. Můj vztah ke knize, pohled na popsané události, se pochopitelně časem měnil, ale ano, byla to má nejmilovanější.

Kniha meho detstvi a puberty byl jednoznacnie Tolkien…co ja noci nespala a s baterkou pod paplonem jsem cestovala s Bilbem a s trpazliky a s Gandalfem…rodice mi zhasli svetlo, abych uz necetla, jenze ja nemohla prestat cist, protoze byl cas jit spat. Pak jsem videla filmy uz jako dospela a byla jsem hodne zklamana, film nemohl sahat knizce a tomu, co nabizi, ani po clenky. Tolkiena ctu rada i jako dospela…pak jsem rada cetla „Annu ze zeleneho domu“ a knihy o zviratach, milovala jsem a miluju porad knihy od Herriota, boze, jak ja mu rozumela, kdyz psal o zvireci dusi a svem vztahu k tem chlupatym, styrnohym stvorenim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
22.10.21 15:36

@mandle-v-cokolade jasně, to tak bývá, jak rosteme. Já měla jako úplně malá srdcovku Můj medvěd Flóra, tak jsem ji pak sehnala dceři, když začínala číst. A ji to vůbec nebavilo. :D Jinak prostředí mého dětství bylo naprosto nepodnětné, knížky jsem v podstatě tajně brala, často jsem něco našla na půdě a dvakrát ročně mi nějakou literaturu věnovala babička. S knihami jsem utíkala ven, do lesa, jinak by mi navalili hromadu práce. Je fakt, že mi pak občas nedali najíst ale i tak, knížky byly únik a stály mi za to.

• Citovat
  • Upravit
27662
22.10.21 15:39

Jako mladá jsem měla ráda Janu Eyorovou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
22.10.21 15:42

@ka2ka viděla jsi filmové zpracování z roku 2011? V hlavních rolích Mia Wasikowska a Michael Fassbender, režie Fukunaga.

• Citovat
  • Upravit
27662
22.10.21 15:48
@JanaDaR píše:
@ka2ka viděla jsi filmové zpracování z roku 2011? V hlavních rolích Mia Wasikowska a Michael Fassbender, režie Fukunaga.

viděla byl moc krásný, většinou se na filmový zpracování nedá moc dívat at je to jakákoliv knížka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17905
22.10.21 15:48
@alejandra píše: :palec: supr, to by se mi taky libilo :oops:

Tak az pujdes do slunecniho Spanielska, zastavis se dolu v Nice. :) Je kousek od Nice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová