Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ka2ka píše:
Jako mladá jsem měla ráda Janu Eyorovou
Tu jsem taky cetla, ale pusobilo to na mne depresivne, vzpominam si na detstvi Jane, detsky domov, nebo vychovny, ci vzdelavaci ustav, nebo co to bylo, sadisticke vychovatelky, macecha, ci teta?.. ale nakonec nasla lasku sveho zivota. ![]()
@ka2ka no mně se z těch všech filmových verzí líbilo toto zpracování opravdu nejvíc. A řekla bych, že hercům ty role sedly. V souvislosti s Judi Dench, která si v Janě zahrála také, zmíním snímek Philomena. Byla jsem na premiéře před lety v kině a normálně jsem bulela.
To je hrozně hezké, jak se to původně smutné téma svezlo k literatuře. Tolkien mě nějak minul, ale zmiňované Hrozny hněvu od Steinbecka jsem tu už kdysi také uváděla jako zásadní knížku. Zatím tady nezazněli mí další oblíbenci Remarque a Moravia, případně Simmel.
Jako dítě jsem milovala Karkulína ze střechy od Lindgrenové.
@My Melody píše:
Tu jsem taky cetla, ale pusobilo to na mne depresivne, vzpominam si na detstvi Jane, detsky domov, nebo vychovny, ci vzdelavaci ustav, nebo co to bylo, sadisticke vychovatelky, macecha, ci teta?.. ale nakonec nasla lasku sveho zivota.
mě se ta smutná ponurá atmosféra strašně líbila bylo mi v ní dobře a hlavně ona dokázala milovat v dobrém i v tom zlém dneska ty knížky končí jako slaďáky
@JanaDaR píše:
@ka2ka no mně se z těch všech filmových verzí líbilo toto zpracování opravdu nejvíc. A řekla bych, že hercům ty role sedly. V souvislosti s Judi Dench, která si v Janě zahrála také, zmíním snímek Philomena. Byla jsem na premiéře před lety v kině a normálně jsem bulela.
ty jo máš neskutečný přehled jako přijdu si jak buran ![]()
Dneska vecer si to tady celý přečtu.
Jsem po téměř třech týdnech nespani s nemocnyma detma, neschopna cist knizku. Tak aspon takhle, tady to bude dobrý 👍
Jéé a taky jsem kdysi četla zane grey a ted si nevzpomenu byli to detektivky z dostihového prostředí ![]()
Ovšem co se týče Fassbendera, tak ten hrál třeba ve snímku Světlo mezi oceány (pomíjím prequely Vetřelčího univerza Prometheus a Covenant), kde se po jeho boku objevila Alicia Vikander, která hrála také v Dánské dívce.
Už jsem trapná. ![]()
Možná proto vzniklo tohle téma, jsem tak trapná, až se mi v rukách rozpadlo to poslední, co bylo nějak čistě pěkný.
@ka2ka píše:
Jéé a taky jsem kdysi četla zane grey a ted si nevzpomenu byli to detektivky z dostihového prostředí
Nene, to je Dick Francis. Ale Zane Grey jsem taky četla a taky moc nevím
Nějací kovbojové?
@jita22 píše:
Nene, to je Dick Francis. Ale Zane Grey jsem taky četla a taky moc nevímNějací kovbojové?
a jo Dick Francis toho jsem přečetla snad celého kdysi dávno, ano Grey byli kovbojové, četla jsem to když mi bylo cca 12 takový snový útěk od reality
@JanaDaR píše:
Nevím, zda znáte písničky Lenky Filipové, ale aktuálně bych sebe sama (celou tu situaci) definovala úplným koncem jedné z nich:
„Oči z kaluží,
vlasy z bodláčí,
víc bys nedostal
a to nestačí.“Tak nějak to teď je.
Ta je moje úplně nejvíc oblíbená
A dost často se cítím podobně, takže rozumím…
@JanaDaR píše: Ženy, muži, jaká byla nejoblíbenější kniha vašeho dětství? Pro mne jednoznačně Vejce a já Betty MacDonaldové. Můj vztah ke knize, pohled na popsané události, se pochopitelně časem měnil, ale ano, byla to má nejmilovanější.
Vlcak Kazan
Kocovnici severu
Bily Tesak
Lasie se vraci
![]()
@JanaDaR píše: Ženy, muži, jaká byla nejoblíbenější kniha vašeho dětství? Pro mne jednoznačně Vejce a já Betty MacDonaldové. Můj vztah ke knize, pohled na popsané události, se pochopitelně časem měnil, ale ano, byla to má nejmilovanější.
Moje taky