Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je to možná i stylem chůze a tvarem boty. Myslím, že kotníkové ponožky do bot na silonky nejsou od věci. Navíc aspoň pro zutí nebudeš chodit po místnosti v podstatě na boso. A určitě je to estetičtější než koukající palec z punčochy. A nebo nos ty baleríny na přezutí. Dají se koupit i takové ohebné rolovací, že je pohodlně dáš do tašky/kabelky.
Kupuji silnější silonky. Stojí teda mnohem víc. Ale vydrží opakované nošení, pračku i sušičku. Tyhle nejlevnější v regálu nekupujeme.
To je za me fakt trapas a celej outfit zabitej, to bych si urcite radsi vzala takove ty nizke tapky telove nebo klidne i na prezuti nejake gymnasticke piskoty, vse lepsi nez palec. A delaji ti to vsechny znacky? I zesilena spicka? Nosim taky denne a treba Bellinda mi prijdou pevny i po vyprani. Kdysi se radilo strikat lakem na vlasy, ale to asi na prasknuti nepomuze, ale muzes zkusit
Ja bych se zaměřila na pedikúru a na kvalitnější silonky…jinak já silonky nosím velice zřídka, a když už tak si koupím právě nějaké levnější s tím že jsou stejně na jedno použití, ale toto se mi nikdy nestalo…jasně občas uteče očko, ale že by vylezl celý palec to fakt nikdy…
To nebude úzkou nohou. Buď špatná pedikúra nebo nekvalitní silonky.
Existují i hodně vkusné ponožky, nizoučké, krajkové, z transparentního materiálu… Ty ani na silonce nevypadají vůbec zle. Myslím, že je dělá značka Bellinda.
Příspěvek upraven 15.04.26 v 07:56
Já mám úplně ten stejný problém, ale bude to tím, že mám nohu 45, navíc jsem převážně barefooťačka a silonky na to nejsou dělané.
Může to být taky tvarem nehtu, někdo má nehty otočené víc nahoru a pak se prostě o botu prodře časem všechno, nedá se s tím nic dělat.
A nedělá ti to spíš bota? Mně se takhle rvou i ponožky na jednom palci a zjistila jsem, že asi jak mám jednu nohu o trochu větší, tak mi ten palec při chůzi naráží do boty a tím se to trhá. A fakt nemám na nohou dlouhý nehty nebo nekvalitní fusekle.
Zkus se kouknout do boty, jestli tam nemáš vevnitř ve špičce nějak porušenou/natrženou tu část, kde je palec.
Já si kupuji silonky, které mi vydrží hooodně dlouho.
Teď mám aktuálně jedny, co jsem měla na sobě asi 10× a stále jsou jako nové. Dokonce po každém nošení vyprané.
Zkusila bych kvalitnější silonky.
Edit: koukala jsem jaké mám. Astratex.
@Velryba černá píše: Více
to je celkem trefná připomínka. Od někoho, kdo tak úzkostlivě řeší outfit, bych nečekala, že si vezme otevřenou obuv a do ní silonky. Au. Pak už je jakákoli zmínka o ladění outfitu jen parodie sebe sama…
Třeba Unisa teď má kožené děrované balerínky. Vypadají dobře a jsou větrací. Silonky v otevřených botách jsou trochu divné.
@Lucie008 píše: Více
je to i o tvaru nohy. Lidem s dominantním ukazováčkem se to obvykle neděje, ale my s dominantním palcem víme svoje. Můžeš ten nehet mít jak chceš, silonky silné stahovací se zesílenou špičkou… a přesto díra na palci po prvním dni ![]()
A jak zaznělo, ty barefooty to taky umocní.
Promin, silonky na boso jsou pro me osobne absolutni hnus a spolehlive zabijou i kdovijak luxusni outfit…no a s dirou tuplem
A nerikej, ze je nemas zpoceny, noha zabalena do plastu a v bote se proste potit bude, na rozdil od ponozek to ani nic nesaje…a pak tim slapes nekde… Takze ve dny, kdyz se zouvas, nos neco jineho…nebo upust z estetickych pozadavku a vem si prezuvky, nebo aspon na to natahni ty ponozky. V zajmu sebe i ostatnich.
Příspěvek upraven 15.04.26 v 10:56