Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nemám nic ani korunu jsem napsala nešikovně, tím je myšleno, že od něj nepřišla ani koruna.
Anonymní píše:
Nemám nic ani korunu jsem napsala nešikovně, tím je myšleno, že od něj nepřišla ani koruna.
podej..at ma co si zaslouží..
No ono mi jde spíš o to, jestli to vůbec bude mít nějaký smysl. Abych neztrácela čas, energii atd. pro nic za nic. Občas čtu nějaké stesky maminek, které na neplatiče nijak nemůžou a nikdo jim v tom nepomůže…
Případ z okolí - matka s více malými dětmi žije s penězi okolo 6000 měsíčně - bydlí u rodičů, na žádné dávky nárok nemá..Pobírá snížený rodičák a přídavky na děti, jedno dítě je školního věku, druhé předškolák, další batole..
Otec nepracoval - je na UP a pravděpodobně pracovat nikdy nebude. Trestní oznámení podává furt dokola, už rok a něco to k ničemu není..Je ještě možnost, že jí výživné bude vyplácet sociálka(vyřizuje přes OSPOD, který na to tlačí) a potom to po otci vymáhat, to ale není hned, její děti to v mezidobí neuživí..
Zakladatelko, záleží, jestli otec dcery pracuje - hlavně oficiální příjmy, pokud vydělává nějak bokem a Ty to u soudu nedoložíš, nikdo to započítávat nebude..
Pokud je zaměstnaný a má plat, tak jsi měla podat trestní oznámení dávno. Navíc, dcera je nezletilá, bude na něj tlačit i OSPOD..
Omlouvám se za anonym, ale já podávám tr.ozn. pravidelně. Neplatí vůbec, styk žádný, dárky na narozeniny ani vánoce nic.Vždy před soudem nebo většinou v den soudu zaplatí nějakou směšnou částku aby byla jako snaha a pak zase nic.
Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym, ale já podávám tr.ozn. pravidelně. Neplatí vůbec, styk žádný, dárky na narozeniny ani vánoce nic.Vždy před soudem nebo většinou v den soudu zaplatí nějakou směšnou částku aby byla jako snaha a pak zase nic.
Tak to je taky nejhorší, otec zaplatí aspoň něco nebo doplatí tak, aby se vyhnul trestnímu stíhání. Taky z okolí slýchávám ![]()
On dělá zřejmě na živnost´ák, pokud tedy nedělá načerno. Zaměstnán ještě nedávno byl, ale podle posledních info tam skončil.
Jo představte si, že momentálně dělá u mé mámy nějakou řemeslnou činnost či co. Docela mě to od ní mrzí, argumantovala tím, že to prý udělá levnějc. Ale co mě je do toho? Řekla jsem jí, že když už tam bude, tak at´ho upozorní, že mi dluží peníze, že mi neodpovídá ani nebere tel. Prý by jí to bylo nepříjemné mu to říkat.
Hele docela mi to přijde přes čáru, tím spíš, když ví, jak nám ubližoval…Fakt ji nechápu.
Sestra byla v podobné situaci jako ty. Neplatil o kluka neměl žádný zájem a vždy zapltil třeba za rok 500,– a soud řekl no má snahu
.
Pak když bylo Petrovi 18 tak to dal k soudu sám a rádoby taťka se jen divil musel doplatit i úroky. Neviděli se od narození jen sestru přivezl z porodnice a byl pryč
od té doby žádný zájem prostě dítě nechtěl. Jen se ráčil dostavit k soudu bez práce,bez majetku zaplatil něco a tím to pro něho vždy skončilo.Petra k tomu nikdo nenutil sám odsebe podal oznámení. Nechápu to jak může otec opustit svoje děti to,že se rozejde s ženou chápu,ale děti takové mužské nechápu a si nikdy nepochopím jsou to promiňte HOVADA a KOKOTI
![]()
Já tedy nevím, ale podle mě je neplacení výživného trestný čin a podle toho se taky postihuje. Známý byl taky žalován pro neplacení a dostal to hned na tvrdo. Jenže pak na odvolání přes vynikajícího právníka dostal podmínku a dluh musel splatit. Soud přeci neřeší, jestli na to má nebo ne. On si nezažádal o snížení a dlužné výživné zaplatit musí, i kdyby příjem neměl.
Anonymní píše:
On dělá zřejmě na živnost´ák, pokud tedy nedělá načerno. Zaměstnán ještě nedávno byl, ale podle posledních info tam skončil.
Jo představte si, že momentálně dělá u mé mámy nějakou řemeslnou činnost či co. Docela mě to od ní mrzí, argumantovala tím, že to prý udělá levnějc. Ale co mě je do toho? Řekla jsem jí, že když už tam bude, tak at´ho upozorní, že mi dluží peníze, že mi neodpovídá ani nebere tel. Prý by jí to bylo nepříjemné mu to říkat.
Hele docela mi to přijde přes čáru, tím spíš, když ví, jak nám ubližoval…Fakt ji nechápu.
to mně moc mrzí,že nemáš u mámi podporu. A co tam naklusat když bude u ní a pěkně si to vyřikat. Až mu máma zaplatí tak mu to vem
Ahoj,
smysl to ma v tom okamziku,kdy to chces pouzit proti nemu a doufas v to,ze se soudu ‚poleka‘ a rychle to doplati.To ano.
Ale vezeni samo o sobe nemotivuje. Myslim si taky,ze zadneho otce a matku nenapravilo v tom,ze by najednou penize posilal/a-obzvaste,kdyz ve vezeni se vydelava dost tezko a,prinejme si,chybi motivace,pripadne donucovaci paky.
![]()
KAZDOPADNE-DRZIM PALCE ![]()
revu píše:
Já tedy nevím, ale podle mě je neplacení výživného trestný čin a podle toho se taky postihuje. Známý byl taky žalován pro neplacení a dostal to hned na tvrdo. Jenže pak na odvolání přes vynikajícího právníka dostal podmínku a dluh musel splatit. Soud přeci neřeší, jestli na to má nebo ne. On si nezažádal o snížení a dlužné výživné zaplatit musí, i kdyby příjem neměl.
To je pravda, jenže mně řekla advokátka, že ho možná zavřou, ale pokud nemá příjem, tak to z něj nijak nedostanou. A v případném kriminále nemá pracovní povinnost. No ono je asi zase pravda, že pokud by na to přišlo, tak by ty peníze asi sehnal, než jít bručet…Ale jak to všechno může, sakra, dlouho trvat? Nehledě k tomu, že jestli zase nějakou částku pošle, tak je to všechno nanovo.
Je zajímavé, že když člověk dluží za telefon, tak naskočí penále a úroky a já nevím co… Ale v tomhle případě stačí, když on zaplatí místo třeba 5000 500 hned má snahu.
Chtěla bych vidět, co by mi řekli, kdybych uhradila fakturu za vodu/elektřinu/telefon např. třetinovou částkou. Také by jásali, že mám snahu platit?
Blanka S píše:Anonymní píše:to mně moc mrzí,že nemáš u mámi podporu. A co tam naklusat když bude u ní a pěkně si to vyřikat. Až mu máma zaplatí tak mu to vem
Ale jak se sním budu o ty peníze tahat?
Spíš mi to přijde docela smutný, že tam ted´možná někde popíjí kávu a vykládá, jak má strašně tu holku rád.....že by s jeho přístupem zemřela hlady tam asi nikomu nedochází…
Omplouvám se za anonym, ale je to docela nepříjemné téma, tak snad pochopíte…
Od loňského dubna mi otec dcery přestal pravidelně platit výživné. To mu bylo vyměřeno krátce po jejím narození, neboť tenkrát nás nechal zcela bez prostředů. Dnes je jí 10 let a podotýkám, že jsem si výživné nikdy nenechala zvýšit, měl by platit 1400 korun.
Od loňského dubna, tedy již přes rok, trvají problémy s placením, Dluh se mu už vyšplhal až na 5600 korun, pak něco zaplatil, pak zase nezaplatil atd…
Slíbil mi, že dá dluh do pořádku do Vánoc, nestalo se tak. Zkrátka od toho loňského dubna to ještě ani jeden měsíc nebylo v pořádku.
V červnhu jsem mu psala, že jede dcera na tábor a že bych potřebovala konečně uhradit ten dluh (dlužil za květen). Napsal, že ano. (Ani by mě nenapadlo, že by mi mohl třeba něco přispět nad rámec vyměřených alimentů). Do konce června nezaplatil ani za ten květen, ani za červen. Napsala jsem mu, že tedy počkám do 15. 7. (k 15. je den splatnosti) a že dcera 17. 7. odjíždí. Nemám nic, ani korunu, dluží už tedy za 3 měsíce. Na sms neodpovídá, telefon nezvedá…Už mě to nebaví, ponižuje mě to, štve mě to atd.
Rozešli jsem se díky jeho problémům s alkoholem, chorobné žárlivosti a agresivitě.
O dceru se zajímá cirka dvakrát do roka, že zavolá (v opilosti) a ptá se mě, kdy že ji uvidí. Větší akce není schopen. Dvakrát jsem mu ji svěřila, nasliboval ji hory i s horákama, horské kolo, návštěvu aquaparku atd. Nic z toho se samozřejmě nekonalo. V závěru jsem se pak ještě dozvěděla, že se o ni starala nějaká jeho sousedka.
Dárek k Vánocům neexistuje, narozeniny neřeší. Dvera mu loni psala z tábora, nedokázal ji ani poslat pohled - podotýkám, že adrtesu jsem mu na JEHO žádost poskytla.
Jo když potká někoho z mé rodiny, tak hraje divadlo, slzy v očích, jak mu dcera stašně chybí a jak rád by se s ní stýkal…Ti mu na to skočí a ješětě mi o tom referují, jak ho potkali a jak se rozněžnil, když mluvil o dceři…(ale to je jejich boj).
Fakt už nevím, co s ním. Dochází mi trpělivost.