Trestní oznámení - pomluva

Anonymní
26.10.16 22:34

Trestní oznámení - pomluva

Poprosím o zachování anonymity.

Jdu se s Vámi prosím poradit, dotyčná osoba mě na facebooku veřejně pomlouvá, zesměšňuje, zvěřejňuje mé údaje, adresu apod. jelikož dle ní, jsem podvodník, lhář, dlužím jí peníze, atd. atd.

Aby jste rozuměli, skončila jsem s podnikáním, a milé dámě jsem doposílala 200,– na účet, co ji chyběly. Po poslání peněz na její účet mě začala špinit všude možně. Tel mi nebere, na sms odpovídá urážlivými komentáři, a vysmátými smajlíky.

Nechci se od ni nechat veřejně pomlouvat, kde to čte tisíce lidí, mě má zablokovanou, já diskuze nevidím.

Otázka: Mám sto chutí jít zítra na Policii a řešit to s nimi, s paní řeč není. Pomohou?
Zavolají jí? Ráda bych to s ní tedy vyřešila alespoň osobně.

Dík moc, nevím si rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
redbulka
26.10.16 22:57

Musíš prokázat, že pomluvy skutečně jsou - takže jestli to jde vytisknout, nemůžeš mít už prokazatelnější matroš :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.10.16 23:08
@redbulka píše:
Musíš prokázat, že pomluvy skutečně jsou - takže jestli to jde vytisknout, nemůžeš mít už prokazatelnější matroš :palec:

Mám veškeré diskuze vyfocené telefonem. Sms od ní též mám. Začala psát i mému manželovi a veřejně ho označovat. :nevim:
Opravdu nevím, jak tu ženskou zastavit.

• Citovat
  • Upravit
69235
26.10.16 23:25
@Anonymní píše:
Mám veškeré diskuze vyfocené telefonem. Sms od ní též mám. Začala psát i mému manželovi a veřejně ho označovat. :nevim:
Opravdu nevím, jak tu ženskou zastavit.
§ 184Pomluva

(1) Kdo o jiném sdělí nepravdivý údaj, který je způsobilý značnou měrou ohrozit jeho vážnost u spoluobčanů, zejména poškodit jej v zaměstnání, narušit jeho rodinné vztahy nebo způsobit mu jinou vážnou újmu, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.

(2) Odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem.

ano, šla bych na ni zítra podat trestní oznámení, ono ji sklapne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.16 23:30

Doslova je v příspěvcích psáno, že jsem podvodnice a lhářka, okrádám lidi, apod.
Jsem z toho na nervy akorát, celý večer je mi na zvracení.

• Citovat
  • Upravit
69235
26.10.16 23:32
@Anonymní píše:
Doslova je v příspěvcích psáno, že jsem podvodnice a lhářka, okrádám lidi, apod.
Jsem z toho na nervy akorát, celý večer je mi na zvracení.

tak jí běž zítra zavřít ústa na policii, neváhej a běž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.16 23:37
@terinka4444 píše:
tak jí běž zítra zavřít ústa na policii, neváhej a běž.

Hned ráno tam dojedu. Myslíte, že ji zavolají hned? Nikdy jsme se totiž s dotyčnou osobně neviděli ani.

• Citovat
  • Upravit
69235
26.10.16 23:39
@Anonymní píše:
Hned ráno tam dojedu. Myslíte, že ji zavolají hned? Nikdy jsme se totiž s dotyčnou osobně neviděli ani.

hned jí nezavolají, ale řekni to tam, uvidíš. Musí jí poslat předvolání. Ale oni ti určitě řeknou, co s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
26.10.16 23:50

Na policii zajděte, ale ne s TO za pomluvu, ale s kyberšikanou. Ale tedy pochopitelně potřebujete printscreeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
26.10.16 23:51

Když to nevyhodnotí jako trestný čin, tak stopro jako přestupek. S tím už jsem se setkala.

nebo ji zažaluj a chtěj po ní veřejnou omluvu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.16 23:56

Díky za rady. Dojdu tam stoprocentně hned ráno. Vše mám vyfocené, smsky mám, vše.
Přidala se k ní ještě jedna madam, v životě jsme spolu nemluvily, pracuje tady vedle našeho domu, její příspěvky, že vypadám bláznivě (slušně řečeno), že jí to bylo jasný, k danému příspěvku připsala mou adresu.
Za milou dámou ráno dojdu do práce a zeptám se jí osobně, co má za problém, jelikož netuším, když jsme spolu v životě nemluvily!
Ty lidi se zbláznili? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
69235
26.10.16 23:56
@Safija píše:
Když to nevyhodnotí jako trestný čin, tak stopro jako přestupek. S tím už jsem se setkala.nebo ji zažaluj a chtěj po ní veřejnou omluvu

to se nevylučuje, ne? Trestní stíhání a občansko-právní spor. A krom omluvy lze žádat i finanční kompenzaci. Bych jí dala.

A ještě mě teď napadlo, nevím, jestli to není ptákovina, ale něco jako předběžné opatření by nešlo? Že by měla soudní předběžko, že ona s tou činností musí okamžitě ustat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.10.16 23:58
@Anonymní píše:
Díky za rady. Dojdu tam stoprocentně hned ráno. Vše mám vyfocené, smsky mám, vše.
Přidala se k ní ještě jedna madam, v životě jsme spolu nemluvily, pracuje tady vedle našeho domu, její příspěvky, že vypadám bláznivě (slušně řečeno), že jí to bylo jasný, k danému příspěvku připsala mou adresu.
Za milou dámou ráno dojdu do práce a zeptám se jí osobně, co má za problém, jelikož netuším, když jsme spolu v životě nemluvily!
Ty lidi se zbláznili? :nevim:

Do práce za ní nechoď, nevyhledávej ji, a rozšiř i TO na ni, poptej se na té policii, a ještě mě napadá, taky nevím, jestli to není ptákovina, ale kontaktovat správce facebooku, ať to zablokuje a smaže :nevim: až to bude policie samo mít ve spisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.16 00:02

Kontaktovala jsem správce skupiny ale zprávy si nečte..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.16 00:04
@terinka4444 píše:
Do práce za ní nechoď, nevyhledávej ji, a rozšiř i TO na ni, poptej se na té policii, a ještě mě napadá, taky nevím, jestli to není ptákovina, ale kontaktovat správce facebooku, ať to zablokuje a smaže :nevim: až to bude policie samo mít ve spisu.

Já bych právě chtěla vědět co mi řekne osobně. Bude čumět jak puk!!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová