Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak konečně jsem našla diskusi pro mně:-))
Mám 7 dětí kdo víc…?
Majja
Zdravím,
no sedm dětí to smekám i těch šest samo. A holky jak to zvládáte se věnovat každýmu. Já nějak nestíhám. Vždycky někdo ječí.
Ted zrovna Tomášek. Rostou mu asi zuby. Prostě bych potřebovala nějakej systém jak začlenit děti, domácnost, práci a zahradu do sebe.
Ona jsem letos zvládla dokonce i vyprat záclony. Loni jsem do neudělala tak už to fakt chtělo.
majja vítej, no dětí nemám ani polovinu takže smekám, Sofince už sem to opakovala tolikrát že ta to jistě ví…a propo poraď co dnes vaříš? potřebuju inspiraci ![]()
Brum vypusť zahradu a zapřáhni 4dítě=manžela ![]()
vařím špagety s kuřecím masem a parmazánem. od včera je tady ještě čočková polévka.
a organizačně…prázdniny náročný ale v roce se to dá udělat ,jen se musí zapojit i manžel.S každým je nějaká činnost kterou dělám jen s ním,syn se mnou rád vaří,jiní se mnou připravují věci do školky,čteme,jak kdy podle nálady.
sofi co máte za auto, to totiž trápí našeho papínka nejvíc že už bychom museli pořídit větší vozidlo
Jsme totiž dost akční a pořád někde couráme, takže s každým dalším dítětem by to byl už trochu problém ![]()
měly jsme ulysse (7 míst) teď máme 807 (opět 7 míst),ale vzhledem k tomu ,že je nás osm ,právě řešíme výměnu za větší…8miaž 9ti místné . vivaro,tranzita,vito,viano nebo něco takovýho
Laci tak zahrada je právě problém tu nikdo jiný dělat nebude. Navíc ji máme pronajatou. Takže bud spustne nebo ji nějak zvládnu. Dneska to vyřešil déšt. A zapojit čtvrté dítě se daří ale jak kdy. Já nějak nedokáži práci organizovat. Asi se to budu muset naučit.
Ted momentálně rostou Tomovi zuby a Petříka zkouším dostat z plínek což se jeví jako nemožné. Nemluvě o tom, že se snažím zachránit kojení odsáváním na což bych se měla asi vyprdnout, stejně to už nespasím.
15 Daniel,11 Šimon,9 Anna-Marie,6 Sophie,3 Timea a 17 měsíců Stella
Ahojky,
První - syn George, tak tomu je pomalu 20let, tak čekám, kdy ze mně udělá babičku:-)) pak dcera(nejchytřejší) ta má 13let, pak Vanesska - nejzlobivější a vlastně vše nej nej:-)) tak ta má 9let, a pak šel jeden za druhým: Sergej 7let, Lucince bylo 5let, Majja bude mít 4roky, a poslední velký mazlík Alexander tomu byli 2roky, uf snad jsem na někoho nezapomněla!
Teda děvčátka smekám před váma
a já si lámu hlavu se 4 dítkem ![]()
majja píše:
Tak konečně jsem našla diskusi pro mně:-))
Mám 7 dětí kdo víc…?
Majja
a gratulka k početné rodince ![]()
Maminky s více než čtyřmi dětmi - jednak teda gratulace a velký obdiv!!! - mohly byste napsat svůj organizační rozvrh, jak to zvládat, kdo co dělá, co dělají ostatní děti, když se věnujete jednomu?
Eli to by mě taky zajímalo. Ted jsem je vyhodila na zahradu a půjdu za chvilku za nimi, ještě potřebuju vytřít. Tom právě usnul tak jdu rychle pracovat. Fakt smekám, já po dnešním dopoleni jsem jak vyfluslá. Tak krásné odpoledne.