Tři a více dětí - rodiny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18651
6.9.10 13:25

Zdravím, ale ani nevím co jsem chtěla psát…mám to děsně rozlítaný a na nic nemám síly…
v pátek jsme opět řešili kázeňské přestupky našeho nejstaršího. Mlátí ve školce děti a ty pak nechtějí chodit do školky :oops: :cry: úplně se bojím pro něho dneska jít do školky. Kdyby tam chodit nemusel tak si ho asi nechám raděj doma a bude klid, takto si připadám jak matka šikanátora :cry: :cry: Ale..všechno má své ale, jenže učitelky to vidí moc jednostraně a moje ale je nějak nezajímají :zed:
Mám toho všeho po krk a končím hru na dokonalou matku co všechno zvládá… Lída nespí, v noci ani ve dne, dělá děsný opičky u kojení a chc epořád bavit, Tomík se začal zase venku počůrávat (machruje a pak už to nestíhá) a Jeník je zralej na polepšovnu :cert: Sociálku na mě a jsme bezdětná :cry:

Bobule Jj pamatuji si tě to víš že jo, ahoooj

Majo tak s plodností jsme na tom stejně, stačí aby se na mě táta usmál a já už mám dvouproudovku na testu,a el já jsem naštěstí zdravá takže teď to řešíme Antiko. na další děti se nějak necítím :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
6.9.10 14:07

Ahoj :)
Tak doufam, ze to tady neusne ;)

Majjo, tak ja se na tu fotku chodila koukat pravidelne, kdyz jsem tam ted naposled lezela :D Na P3 jsem pokazdy pred porodem. Fakt dobre motivacni :D
No ja mela s otehoptnenim problem na zacatku, to jsme se par let nacekali, podruhy to bylo lepsi, i kdyz taky par problemu a potreti to bylo driv, nez jsme planovali…takze se intervaly zkracujou.
A jsem z Prahy, z Libuse.

Lacenko, jsem na tom podobne…teda bez toho mlaceni ve skolce a pocuravani ;) U nas zas trucovitej prvnak, co se porad mlati se segrou, ktera vecne jeci. A tradicne- nespici B. Vydrz, ono bude lip! Snad :cert:
A tezce nezvladam. Dneska budem delat prvni ukol, uz ted mam pupinky. Holata jsem nechala do odpo po ustavech, pujdu pro ne az kolem pul 4, proste si potrebuju aspon uklidit. B. nespi, jak jinak.

A holky piste, aspon vecer se urvete, mne to tu neskutecne nabiji (kolem sebe mam samy maximalne dvoudetny, co si pri pohledu na mne klepou na celo). Uz jsem byla vicemene rozhodnuta u tri skoncit, vsechno prodat…ale na zacatku prazdnin mi skoncilo predplatny na MMB a nejak se mi ho nechce obnovovat :D co kdyby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
6.9.10 14:21

Tak nevím jestli mně přijmete do klubu.Mám tři děti,ale ta poslední je s velkým odstupem.No a ještě plánujeme jedno,tak příští rok.teda pokud už zase nejsem těhotná.Nemůžu totiž užívat antikoncepci,vůbec žádnou,a ta přirozená…no co si budem povídat.
A ještě v březnu nám domů přibyde jedno malé-mojí nejstarší dcery,jelikož nemá kde bydlet.
Tak jsem z toho celá nějaká našišato.Jen ona s tím jejím jsou v pohodě.Nemají nic,kde bydlet peníze nic a jsou v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58833
6.9.10 14:24

Zdravím,
tak já si po prázdninách užívám trošku klidu a volna. Eliška chodí do školky a je tam v pohodě. Márinka sice od čtvrtka leží s angínou, ale už je zdravá, akorát musí dobrat antibiotika. A Vojta je celkově zlatíčkový až na papkání, to je takové na houpačce.
Od příštího pondělka budu s dětma sama, manžel odjíždí na služebku a bude tam 2× po 14 dnech, ale hned po sobě a ještě na Slovensku :roll: S dětma teda pojedu na 14 dní k rodičům, protože bych to sama měsíc asi nedala :jazyk:
Majjo tak to tě moc obdivuju. Taky mám teda problém se srážlivosti krve, ale je to jenom MTHFR a na Clexanu jsem jenom v těhotenství, protože mám ještě Crohna, který má taky vliv na srážlivost :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17911
6.9.10 14:25

Ahoj, tak to jsem ráda, že nejsem sama matka, co není vzorová :wink:
My máme problém, že jednak je tu neustále binec, se kterým si poradím jedině, když velký odjedou na tábor a malý jsou chvíli u babičky, jenže okamžitě po návratu jsme tam, kde jsme byli.
A pak mám - podle mínění okolí - hrozně ukřičený a hlučný děti. Je fakt, že často mě vůbec nesylšej, když na ně mluvím, takže musím zaburácet. Hodně to vyčnívá, když jsme u mých rodičů, kteří teď žijou v naprostém tichu - táta je nemluva, bydlí s nima ségra, ale ta je taky tichá voda. Tam se skoro nepohne lístek. Takže když vletí náš uragán…

Jo a s plodností jsem na tom podobně, ale na druhou stranu jsem otěhotněla vždycky jen, když jsme to plánovali :mrgreen: takže už prostě neplánuju a doufám, že to bude stačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
7.9.10 19:18

ahoj holky. Stellince v noci prasklo ouško…to je fakt začátek podzimu by se z toho jeden :poblion:
koukám,že provozujete zpověď nazvanou ,,kdo je horší matka,, :lol: :lol:
no.....my máme 4+1 chodbu uprostřed z jedné strany 2 pokoje (obyvák a ložnici) a z druhé strany dva velké dětské pokoje. z toho vyplývá ,že pokud vysloveně nechci,nemusím k nim do pokojíků chodit,tedy bordel nemusím řešit :mrgreen: dnes jsem tam nějakým nešťastným omylem zavítala :lol: :poblion:
jinak přiznávám,že věnuji hodně času práci a to i doma,byť si slibuji (stále znova),že když děti přijdou ze školy budu se věnovat pouze jim… no občas to nevyjde. někdy mi taky lezou krkem a přemýšlím,proč vlastně člověk touží po dětech ,když z nich plynou jen negativa :lol: ráda jsem četla-už nestíhám,ráda jsem tancovala-teď jen kolem plotny :mrgreen: ,atd.
a nejhorší je ,že se stále cítím na šestnást ale před dětma se musím tvářit jako kdybych byla stará rachejtle (třeba když něco provedou a já je musím potrestat a smích musím držet) :dance:

• Citovat
  • Upravit
18651
7.9.10 19:42

Sophi - jo tak s tímmám taky problém, občas mi ty jejich zloboty přijdou tak hrozně směšný, no alesměj se autorito že :lol:
Já se teda na 16 necítím, ale občas s nima mám problém se tvářit jako dospělá :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4270
8.9.10 08:08

Zdravím,

jé vy řešíte kdo je horší matka? Tak to se přidávám k těm co hned po ránu ječí neb Alenka než by se sama rozhoupala k odchodu do školky bylo by po obědě. A to musíme chodit na 7.30 takže ráno fakt veselo. Za všeobecného ječení oblíkám Petříka, nutím snídat a rychlý odchod. Alenka zásadně chce snídat pět minut před odjezdem autobusu. :cert:

Sophi mě se teda daří pracovat - účetnictví - až děti usnou. Jenže Tom vstává ve čtyři - dnes dokonce ve 2.30 :pocitac: :pocitac: takže večer jsem dost mrtvá, tak občas zkouším dohánět přes den, což se moc nedaří.

Včera jsem potkala svobodnou bezdětnou spolužačku - je o dva roky starší než já. Usměvavá, odpočaná, že jde sjíždět vodu. Já uhoněná, ječící nebot jsme stáli na zastávce a Petřík chtěl neustále lítat do vozovky a mávat na auta. Jeli jsme z Montessori a tam ukočírovat tři děti je záhul. Šla jsem po dvou hodinách spocená až na pr… Tak jsem si při pohledu na ni říkala kdo se má líp. :oops: Ale jasně že já, jednou budu ráda, ale ted je to občas na palici.

Jdu rychle něco dělat, dokud si Petřík sám kreslí a Tomášek hraje na dece.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6744
8.9.10 10:18

No tééda babuklky kde se touláte ??? :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
8.9.10 10:28

Dobre dopoledne :)

Tak ja jsem tady. Deti po ustavech, nejmladsi chrni v kocaru, ale davam si par minut a mam po klidu.
Citim se jak vyzdimanej citron a to jsme na zacatku.

Vcera jsme meli prvni rodicak, deti jsou pry uzasny, nezlobi (to nase si dokonce v pondeli jako prvni odneslo domu putovni mysku Cervenku za dobry chovani…no je videt, ze se jeste neprojevil :mrgreen: ) Probihaji hekticky zapisy na krouzky, ja furt vaham, nechce se mi nikam dojizdet, tak bude mit neco ve skole a neco u nas v klubu.

Jak to mate s krouzkama pro starsi? Jezdite nekam (nejlip se vsema)? My dali v patek prvni hodinu plavani, sla i Tyna, ale byli oba tak zmrzli, ze nevim, jestli jim to zaplatit…navic to mame pul hodky cesty s prestupem a zazemi tam neni nic moc.
Mates z ty zimy odvazanej neni, on je hned modrej, je desne hubenej. Byla zima i Tyne a to je co rict, ona je takova docela udelana. Tyna chodit chce, Mates nevi (takze mi po treti hodine rekne, ze tam uz nepujde). A ted mi poradte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17911
8.9.10 11:01

kroužky, jj, my budem mít středy gymnastika - tzn. jet se všema, vyklopit Čendu, čekat hodinu se všema, nabrat Čendu, vyklopit Aničku, jet se zbytkem domůl, Aničku vyzvedne tatínek. Čtrvtek plavání starší, tzn. vyklopit Aničku, přeběhnout na druhý menší bazén (5 min pěšky), vyklopit Čendu, přeběhnout zpět, nabrat Aničku, přeběhnout zpět, nabrat Čendu a konečně odjet (akce na hodinu a půl). Ostatní kroužky jsou vesměs zvlášť a nemusím mít s sebou všechny - na koně jezdí Anička s taťkou sama, já mezitim vedu čendu (s dvojčaty) na aikido, pak ho vyzvedne taťka po návratu. Atletika je večer, tu obstará tatínek sám. Kytaru ještě nemáme domluvenou termín, ale to asi dojede Ančí sama domů, snad bude hned po škole. Bruslení asi o víkendu, takže to v pohodě. Malí zatím kroužky nemají, začali se školkou, takže možná až od jara, přijde mi, že by toho na ně bylo moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17911
8.9.10 11:04

asho, já bych to u Matyho s plaváním nelámala přes koleno, když ti tam nastydne, tak budeš mít problém tam vozit i Tynku, ne? Teda těch nemocí se bojim hlavně kvůli kroužkum, malý doma samotný nechat nemůžu :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
8.9.10 11:20
Eliška píše:
asho, já bych to u Matyho s plaváním nelámala přes koleno, když ti tam nastydne, tak budeš mít problém tam vozit i Tynku, ne? Teda těch nemocí se bojim hlavně kvůli kroužkum, malý doma samotný nechat nemůžu :-?

No prave, on je takovej chytlavej a kdyz ho to pak kvuli ty ledarne prestane bavit… Tyna zas furt otravuje, ze chce do bazenu. B. ma rymu, takze cekam, co se z toho vyklube, takze bych ho taky v patek nerada nekam tahla. Ale stve mne to, dost tam nauci. Mates do patku plaval spis pod vodou a jen se nadechoval, po ty prvni zkusebni lekci plave normalne.

A koukam, ze mas peknou honku, jak mas vubec stary vsechny ty deti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6744
8.9.10 11:48

:mrgreen: :mrgreen: Tak koukám že vás musí člověk popostrčit k povídání :mrgreen:

Já naštěstí kroužky neřeším puboši už se o sebe postarají sami :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58833
8.9.10 12:39

Mě začnou snad od příštího obě holky chodit do aerobiku pro předškoláčky. Sice je až od 3, ale cvičitelka říkala, že pokud je dítko šikovné, berou už 2,5 leté. Jezdím se všema sama, protože tatínek pracuje v Praze. Možná ještě najdeme nějaký kroužek pro Elišku, chtěla by gymnastiku a výtvarku tak třeba ještě něco. Všechno máme docela kousek. Při pěkném počasí trajdám po městě, při dešti jedu domů :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová