Tři a více dětí - rodiny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
58833
9.10.10 09:41

Eliško naše malá nemá odklad, je říjnová :wink: Takže bychom měli lítání po všech možných a nemožných vyšetřeních. Další problém s ní je, že byla hypotrofické nedonošeňátko, takže neměla doporučení ani od neurologa ani od naší dětské dr. Prostě když nechce, tak to neudělá nebo odflákne. Ve školce je ráda a mají přípravu na školu :wink:
Jeden příklad za všechny, protože je to teď aktuální. Má rýmu a je nachlazená. Místo aby se vysmrkala, tak raději bude zvracet a podráždí si úplně totálně žaludek, že nemůže skoro nic vypít ani sníst :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4270
9.10.10 10:11

Tezi však ji nic neuteče, a pokud je to takhle tak je lepší rok počkat. Včera jsem se o tom bavila s dětskou doktorkou a říkala mě, že důležitý je aby dítě bylo samostatný a bylo si schopno zapamatovat úkoly. JInak je to prý hrůza pro rodiče. Alenka dostává ve školce drobné úkoly, které neřeknou rodičům a čekají zda si děti vzpomenou a danou věc donesou - třeba nedávno měli donést dýni a vyřezávání.

Byli jsme na vítání, Alenka tam vystupuje a TOmáška jsme měli na přivítání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58833
9.10.10 20:22

Brum taky si myslím, že jí nic neuteče. Měla jsem to stejně jako ona :wink: Máme narozeniny 2 dny od sebe a mezi tím má ještě svátek :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17913
11.10.10 13:15

Tezi, to jsem trubka, mi to nedošlo :roll: Jasně, no dvojky jsou totéž, taky nedonošený, Jindra navíc hypotrofickej, čekám, že těm odklad možná dáme, ale uvidíme.
S tím smrkáním to je náročný, jj, co s tím v tomhle věku, že jo, na odsávání jsou velký. I když mi teda orl dr říkala ještě před rokem dvěma, že Čendu mám odsávat, i když už smrká, že to neodsmrká pořádně - trpí na středouší. ALe ten se nenechá odsát ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58833
11.10.10 14:36

Eliško nic se neděje :wink:
Včera jsem se dověděla, že Elišku čekají od března závody s aerobikem, i když jsou teprve přípravka 8-o Holčičky jsou prý moc šikovné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4270
29.10.10 17:30

Zdravím kde jste kdo?

U nás při starým, jen ven se dá na chvilku.Nějak nemusím tohle počasí, když je sníh to jde ale ten podzim a jaro moc nemusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
1.11.10 19:32

Pro Hanu Habor alias MAJJU!!!Proč nenapíšete ostatním,že vlastníte Sekáček Fešáček a okrádáte lidi,lžete a děláte z nich blbce!!!!!!!
Jste lhářka a vůbec bych se nedivila,kdyby jste si vymyslela i těch 7 dětí!!!Bud mi vrátíte peníze,a nejen mě,nebo pošlete zboží,jinak se obracím na příslušné orgány a bude vás to hodně mrzet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58833
3.11.10 16:42

Brum teď je opravdu takové divné počasí. Všechny děti jsou doma, protože jsou nachlazené a je to už na hlavu :zed: A hlavně mě se vůbec nic nechce dělat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4270
3.11.10 21:32

Tez no u nás se nachlazení točí přes kluky, Alenka je naštěstí v pohodě. Ted jsem zrovna nachlazená já a trochu Tom.

Dneska jsme měli poškolkovou akci. Fakt obdivuji ředitelku a učitelky že po té co odučí do 16 hod jsou ještě ochotné s rodiči a dětmi strávit další dvě hodiny nějakou akcí. Měli jsme zamykání zahrady. Vyráběli se lucerničky a šla se stezka odvahy s rodiči za skřítkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58833
3.11.10 21:39

Tak to jste měli moc pěkné.
Manžel byl dneska s Márinkou na pohotovosti. Asi od 17h si stěžovala, že jí bolí ouško, ale jak jsme ji začali oblíkat, že jede k panu doktorovi, tak se svlíkala a histericky brečela. Potom na chvíli usnula a zase se vzbudila s pláčem, přes křik jsem jí oblíkla, zapla do auta a jela s tatínkem na pohotovost. A píchali ji ouško, že má zánět středního ucha, ale ne klasický, takže antibiotika dostane jedině v případě, že by ji z něj začal vytíkat hnis :think: :nevim: Jinak nachlazená mám jako vždy všechny 3 děti najednou a já jsem taky trošku :roll:
Teď už to všechno spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
22.12.10 22:24

přejeme krásné vánoce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
3.1.11 17:07

u nás 4

ahoj..já se taky přidám, i kd nevím, jestli to budu zvládat…
mám doma 6let pepíka, 2,5 roku máju a 1,5 dvojčata adlu a ladu.musím říct, že je to teď pekelné a už js si přečetla hodně psaní o tom, jaké to je u ostatních a tak trochu mě to uklidnilo, ale je to boj! mám babičky, mám tety na hlídání, ale pořád mám potřebu to zvládat sama, mám nervy na pochodu, ale snažím se a po článcích typu-že by měl mimísek rok a nebo že 3letý bojuje o život se mi derou slzy do očí a říkám si, že js pěkně hloupá, kd mě někdy napadají tak hloupé věci typu, proč zrovna já a že ty děti nemám vůbec ráda!
těším se, že si přečtu vaše zkušenosti, rady a příběhy…všechny odvážné a statečné mamky zdravím a přeji pěkný nový rok 2011 :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
24.1.11 15:14

Ahojky, tak já mám 3.letou a pak kluka 15měs. a teď nové mimi 3 měsíční, mladší jsou od sebe bez jednoho dne přesně rok:) Myslela jsem si, že jsem takový blázen jen já, ale koukám 2,5 roční a za rok dvojčata, to je koukám ještě „horší“ než u nás:)
Taky jsem byla vynervovaná, šílená matka, ale po tom, co člověk čte, kolik lidí nemůže mít děti, jsem ráda a vděčná! Snažím se užívat si to, i když je to někdy těžké.
Ale je legrace vidět, jak děti na sebe už teď reagují. Když položím mimčo na zem, ty starší hned k ní běží a hladí jí, davají jí pusinky a ona se na ně na oplátku směje, pak bych to nechtěla jinak.
Jak se vám povedly dětičky tak brzo za sebou, jestli se smím zeptat? My jsme sice třetí chtěli, ale ne tak brzo za sebou:) Doktorka tvrdí, že jsem „nadprůměrně hormonálně vybavená“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
24.1.11 15:40

ahoj..no povedly nepovedly…já to hlavně do 4měsíce ani nevěděla, pak js nad tím uvažovala, že bych asi mohla být těhotná a potvrdil to test, no a pak kontrola a hele, ony tam byly dvě…takže to byl takový double surprice.
takže po porodu dvojčat js se hned azčala ládovat práškama, pže další takové překvápko by mě asi už moc nepotěšilo.
js taky nadprůměrně plodná…
ale celkem to jde…děti mají pěkný vztah, jak píšeš.taky js byli zkouknout miminka a všichni se k miminku měli, tak mě to pobavilo, jak to ty děti běrou ty nové mimina…člověk by si řek, že by ještě jedno…ale nene. naštěstí s ebude kolem nás pořád rodit, takže bude co chovat.
 r

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
26.1.11 13:38

Tak to je docela legrace:) Ale závidím babičky a hlídání. U nás bohužel babičky nefungují, máme jen dědu, který sám sice hlídat nemůže, ale pomohl alespoň tak, že naší nejstarší zaplatil školku a tak mám aspoň občas volněji.
Taky uvažujeme ještě o čtvrtém, ale až tak za 3 roky. Teď jsme z toho docela vyřízení:) A taky bychom asi museli vyměnit auto za náklaďák :lol:
Vy máte dvojčata v rodině? Že se to dalo nějak očekávat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová