Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Brum tak toho máte opravdu hodně. Eliška neuměla akorát L a R a ze začátku jsme jenom cvičily jazýček.
Dneska jsem jela k rodičům a vracet se budeme příští týden ve čtvrtek, takže nebudu mít moc času
Kde jste kdo? Taky nestíháte? U nás jsou kluci nachlazení tak je o zábavu postaráno.
Holky chtěla bych znás váš názor na nočník. Mám počkat až si sám sundá plínu a bude chtít nebo ho začít učit? Nějak nevím.
My jsme se zbavili plíny přes den asi ve 2,5, na odp spaní až ve 3 a na noc pořád máme a ještě asi dlouho mít budem. Zkoušeli jsme odplenkovat na noc před dvěma týdny, ale denodenně jsem ráno měla plnou pračku počůraného povlečení a pyžam, i když jsme v noci dvakrát budili na čůrání, každý se za noc aspoň jednou počůral
Dám jim ještě čas, jsem ráda, že přes den to funguje.
Jinak Zuzinka je nastydlá, kašle, ale tak celkem se zatím drží, doufám, že z toho nic víc nebude. Zbytek dětí kupodivu - musím zaťukat - zatím dobrý.
Odp. úkoly jsou teda náročný, každý ze 4 by potřeboval, abych se mu věnovala, nestíhám.
No já jsem stále u rodičů, tak si užívám klídečku a pohodičky, hlavně když nemusím pořád uklízet ![]()
Brum nechala bych ho až si začne říkat sám. Já to ani u jedné holky nehrotila a přišly si na to obě holky samotné, Eliška měla 29 měsíců a Márinka 25 měsíců, když zůstaly úplně i na noc. A jsem ráda, u Vojtíška to budu dělat úplně stejně. A je jedno kdy se to naučí, počítám, že bude pohodlnější než holčičky ![]()
Teď jsem se na chvíli zbavila všech dětí. Holky jsem odvezla k mojí babičce, Vojtu vzala ségra na procházku a já jsem čekala u rodičů na PPL, měli mi přivézt hru pro Elišku k narozeninám. Teď jedu za dětma. Odpoledne jedu s autem do servisu ať se kouknou co mě tam zlobí a uvidím co s tím a kdy budou dělat. Zítra bych ráda totiž jela domů ![]()
Ahoj maminky
, právě jsem zjistila,že jsem potřetí těhotná
. Chtěla jsem se zeptat jak to s více dětmi zvládáte. Já mám dcerku 4,5r. a syna 2r., jsem z toho momentálně rozklepaná. Manželovi jsem volala do práce a kupodivu to vzal v pohodě. ![]()
Yenkee, neboj se toho, vám to vyjde, že mladší bude mít necelé tři, to už je celkem samostatné a starší holčička ještě do školy nepůjde, takže budete mít ještě rok se sžít, nám vyšel první školní rok u Aničky akorát po narození dvojčat a bylo to celkem maso, s ní bylo třeba celkem dost doma dělat. A nemám žádný hlídání, takže vyzvedávání ze školky a školy byl problém, jakmile někdo onemocněl. Jinak mi přišel náročnej první rok, teď už je to pohoda a je to hrozně bezva, dokonce i ty starší jsou ochotný zabavit malý a postarat se o ně, malí se narodili do smečky, což je něco skvělýho!
Moc díky, já teď byla na gyndě a na UZ není zatím nic vidět, tak jdu v pondělí na krev. Posl. Mens. jsem měla už 20.8. tak jsem měla asi ovulaci velmi posunutou.
Ale rodině zatím nic říkat nebudeme, nemám sílu poslouchat ty jejich chytré řeči. ![]()
yenkee píše:
Ahoj maminky, právě jsem zjistila,že jsem potřetí těhotná
. Chtěla jsem se zeptat jak to s více dětmi zvládáte. Já mám dcerku 4,5r. a syna 2r., jsem z toho momentálně rozklepaná. Manželovi jsem volala do práce a kupodivu to vzal v pohodě.
No tak to velikánská gratulace
![]()
yenkee neboj zvládneš, starší syn měl 10 měsíců když jsem znovu otěhotněla a zvládám. Je to docela záběr ale dá se. Já mám rozdíl 3.5 a 1,5 roku.
Musím rychle uklidit a půjdem na zahradu, když je tak krásně.
KDe jste kdo? Co školkaři a školáci jak jim to jde? U nás dobrý, Alenka chce ve školce i spát, tak v pondělí kdy má ve školce angličtinu až ve 14.45 jsem jí to domluvila. Ostatní dny bude choodit po obědě.
Dnes jdem s Tomem na půlroční prohlídku.
U nás je fakt mazec s Aničkou (skoro 10, 4. třída). Přijde ze školy ve 4. někdy má ještě kroužek a úkolů jak … a přehrávat na kytaru a pokoušet se udržet krok s angličtinou a dohánět nedostatky v matice, češtině a zeměpise (včera zrovna přinesla trojku z testu). Leckdy s ní odp sedím dvě hodiny, ona unavená, já už nepříčetná a stejně všechno nestihnem, nemluvě o tom, že se ostatním nestíhám věnovat - Čenda si vzorně napíše úkoly sám, já mu to jen zkouknu, malí si hrajou.
Eli kolik máš školou povinný - čtyři? No Aničce nezávidím a tobě taky ne. Prý první a druhá třída je fajn ale ve třetí mají anglickou a českou gramatiku zároven a je to mazec. Ve středu jsem byla okouknout na den otevřených dveří školu. Šla jsem s klukama tak jsem stihla akorát mluvit chvilku s paní učitelkou. Petřík se totiž chtěl učit s dětmi a bral jim knížky. ![]()
Brum, néé proboha, zatím dvě
Anička byla v první převážně jedničkářka, ve druhé matika dvě, ve třetí čeština i matika dvě a teď už i zeměpis
O angl nemluvim ![]()
Brum u nás v pohodě. Eliška je ve školce moc ráda a po obědě chodí výjimečně, když si o to sama řekne. Jinak na její přání vyzvedávám po 15:30
Ale je to fajn, protože doma si spočnu, můžu se věnovat malým i stihnu něco udělat ![]()
V neděli jsme slavili Eliščiné a moje narozeniny a dokonce jsem zvládla i upéct dort ![]()
Jé, Tezi, já nějak přehlídla, Eliška má odklad? Nenudí se ve školce? Náš Čenda šel do školy v 6 a dvou měsících a měl nejvyšší čas, on už by se fakt nudil. A zdaleka není ve třídě nejmladší ![]()
No ale dvojky nevim nevim jestli půjdou v těch šesti, jsou 29. června a u nich fakt nevím, jestli budou zralí.