Tři a více dětí - rodiny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
58833
19.9.10 21:24

Brum tak toho máte opravdu hodně. Eliška neuměla akorát L a R a ze začátku jsme jenom cvičily jazýček.
Dneska jsem jela k rodičům a vracet se budeme příští týden ve čtvrtek, takže nebudu mít moc času

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4270
29.9.10 10:52

Kde jste kdo? Taky nestíháte? U nás jsou kluci nachlazení tak je o zábavu postaráno.

Holky chtěla bych znás váš názor na nočník. Mám počkat až si sám sundá plínu a bude chtít nebo ho začít učit? Nějak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17919
29.9.10 11:12

My jsme se zbavili plíny přes den asi ve 2,5, na odp spaní až ve 3 a na noc pořád máme a ještě asi dlouho mít budem. Zkoušeli jsme odplenkovat na noc před dvěma týdny, ale denodenně jsem ráno měla plnou pračku počůraného povlečení a pyžam, i když jsme v noci dvakrát budili na čůrání, každý se za noc aspoň jednou počůral :( Dám jim ještě čas, jsem ráda, že přes den to funguje.

Jinak Zuzinka je nastydlá, kašle, ale tak celkem se zatím drží, doufám, že z toho nic víc nebude. Zbytek dětí kupodivu - musím zaťukat - zatím dobrý.
Odp. úkoly jsou teda náročný, každý ze 4 by potřeboval, abych se mu věnovala, nestíhám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58833
29.9.10 11:41

No já jsem stále u rodičů, tak si užívám klídečku a pohodičky, hlavně když nemusím pořád uklízet :wink:
Brum nechala bych ho až si začne říkat sám. Já to ani u jedné holky nehrotila a přišly si na to obě holky samotné, Eliška měla 29 měsíců a Márinka 25 měsíců, když zůstaly úplně i na noc. A jsem ráda, u Vojtíška to budu dělat úplně stejně. A je jedno kdy se to naučí, počítám, že bude pohodlnější než holčičky :lol:
Teď jsem se na chvíli zbavila všech dětí. Holky jsem odvezla k mojí babičce, Vojtu vzala ségra na procházku a já jsem čekala u rodičů na PPL, měli mi přivézt hru pro Elišku k narozeninám. Teď jedu za dětma. Odpoledne jedu s autem do servisu ať se kouknou co mě tam zlobí a uvidím co s tím a kdy budou dělat. Zítra bych ráda totiž jela domů :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
1.10.10 10:15

Ahoj maminky :-P , právě jsem zjistila,že jsem potřetí těhotná :palec: . Chtěla jsem se zeptat jak to s více dětmi zvládáte. Já mám dcerku 4,5r. a syna 2r., jsem z toho momentálně rozklepaná. Manželovi jsem volala do práce a kupodivu to vzal v pohodě. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17919
1.10.10 10:59

Yenkee, neboj se toho, vám to vyjde, že mladší bude mít necelé tři, to už je celkem samostatné a starší holčička ještě do školy nepůjde, takže budete mít ještě rok se sžít, nám vyšel první školní rok u Aničky akorát po narození dvojčat a bylo to celkem maso, s ní bylo třeba celkem dost doma dělat. A nemám žádný hlídání, takže vyzvedávání ze školky a školy byl problém, jakmile někdo onemocněl. Jinak mi přišel náročnej první rok, teď už je to pohoda a je to hrozně bezva, dokonce i ty starší jsou ochotný zabavit malý a postarat se o ně, malí se narodili do smečky, což je něco skvělýho!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
1.10.10 11:34

Moc díky, já teď byla na gyndě a na UZ není zatím nic vidět, tak jdu v pondělí na krev. Posl. Mens. jsem měla už 20.8. tak jsem měla asi ovulaci velmi posunutou. :-D Ale rodině zatím nic říkat nebudeme, nemám sílu poslouchat ty jejich chytré řeči. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6744
1.10.10 11:40
yenkee píše:
Ahoj maminky :-P , právě jsem zjistila,že jsem potřetí těhotná :palec: . Chtěla jsem se zeptat jak to s více dětmi zvládáte. Já mám dcerku 4,5r. a syna 2r., jsem z toho momentálně rozklepaná. Manželovi jsem volala do práce a kupodivu to vzal v pohodě. :-D

No tak to velikánská gratulace :kytka: :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4270
1.10.10 13:07

yenkee neboj zvládneš, starší syn měl 10 měsíců když jsem znovu otěhotněla a zvládám. Je to docela záběr ale dá se. Já mám rozdíl 3.5 a 1,5 roku.

Musím rychle uklidit a půjdem na zahradu, když je tak krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4270
8.10.10 08:39

KDe jste kdo? Co školkaři a školáci jak jim to jde? U nás dobrý, Alenka chce ve školce i spát, tak v pondělí kdy má ve školce angličtinu až ve 14.45 jsem jí to domluvila. Ostatní dny bude choodit po obědě.

Dnes jdem s Tomem na půlroční prohlídku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17919
8.10.10 09:18

U nás je fakt mazec s Aničkou (skoro 10, 4. třída). Přijde ze školy ve 4. někdy má ještě kroužek a úkolů jak … a přehrávat na kytaru a pokoušet se udržet krok s angličtinou a dohánět nedostatky v matice, češtině a zeměpise (včera zrovna přinesla trojku z testu). Leckdy s ní odp sedím dvě hodiny, ona unavená, já už nepříčetná a stejně všechno nestihnem, nemluvě o tom, že se ostatním nestíhám věnovat - Čenda si vzorně napíše úkoly sám, já mu to jen zkouknu, malí si hrajou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4270
8.10.10 15:42

Eli kolik máš školou povinný - čtyři? No Aničce nezávidím a tobě taky ne. Prý první a druhá třída je fajn ale ve třetí mají anglickou a českou gramatiku zároven a je to mazec. Ve středu jsem byla okouknout na den otevřených dveří školu. Šla jsem s klukama tak jsem stihla akorát mluvit chvilku s paní učitelkou. Petřík se totiž chtěl učit s dětmi a bral jim knížky. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17919
8.10.10 17:00

Brum, néé proboha, zatím dvě :lol: Anička byla v první převážně jedničkářka, ve druhé matika dvě, ve třetí čeština i matika dvě a teď už i zeměpis :-? O angl nemluvim :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58833
8.10.10 17:48

Brum u nás v pohodě. Eliška je ve školce moc ráda a po obědě chodí výjimečně, když si o to sama řekne. Jinak na její přání vyzvedávám po 15:30 :wink: Ale je to fajn, protože doma si spočnu, můžu se věnovat malým i stihnu něco udělat :wink:
V neděli jsme slavili Eliščiné a moje narozeniny a dokonce jsem zvládla i upéct dort :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17919
9.10.10 05:54

Jé, Tezi, já nějak přehlídla, Eliška má odklad? Nenudí se ve školce? Náš Čenda šel do školy v 6 a dvou měsících a měl nejvyšší čas, on už by se fakt nudil. A zdaleka není ve třídě nejmladší 8-o
No ale dvojky nevim nevim jestli půjdou v těch šesti, jsou 29. června a u nich fakt nevím, jestli budou zralí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová