Tři a více dětí - rodiny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33
26.1.11 16:46

jj..babičky jsou super…moc si je nechtějí brát hromadně, ale kd potřebuju, tak si je vezmou, jen s eto pak někde doslechnu, no…někdy se nezavděčíme.
auto js taky museli pořídit velké a musím říct, že bych už neměnila.
nemusím řešit, co zabalit a vezmu co uznám za vhodné, je to fajn a pořád sousta místa.
dvojčata v rodině nemáme, alespoň teda žijící.
moje teta-taťkova sestra prý ěnjaké dvojčata potratila, ale to by na nás nemělo mít vliv. no a pak snad moje babička měla mezi sourozenci taky dvojčata, ale ani se nenarodily…takže asi někde nějaký gen lítá a nebo to způsobil můj muž, kd se ev školce chlubil, že to dovršíme dvojčatama..no a ono nakonec jo, no…

děti jsou moc fajn, jen js moc brzy za sebou a vždycky to někdo odnese, pže se prostě neorozkrájím a pak to asi špatně nesu ajs zbytečně podrážděná…

teď js si dělali legraci, že možná zase těhotenství, ale planý poplach…no nevím, co bych dělala…pepík by chtěl pořád bráchu, ale tuším, ež byto tak stejně nedopadlo.
uvidíme co příjde.js mladí, zatím to nějak jde. r :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17922
26.1.11 19:03

Pigotko, tak u nás podobně, taky 4 kusy, poslední dvojčata, ale vy je máte brzy po sobě, to musí být hukot :mrgreen: Taky si je babičky berou najednou jen výjimečně, ale i tak jsem ráda, když občas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.5.12 16:26

Ahoj fungujeto tu ještě???

• Citovat
  • Upravit
33
16.5.12 15:37

ahoj funguje:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.12 18:42

Ahoj,
to jsme ráda,no uvažuju/uvažujeme o třetím dítku máme jedno 5r.druhé 2,5r.,tak hledám jestli je tady o tom náká diskuze atd.,abych si měla s kým o tom popovídat,zatím tedy jen anonymně :-) chodí sem i tací co nechci aby to věděli.
A kolik máš ty dětí PIGOTKA?a jak staré???

• Citovat
  • Upravit
33
16.5.12 21:00

ahoj…
tak popovídat si můžem;) děti mám vypsané v profilu,jinak 7, 4, 3,3- dvojčata…je to hukot, ale jde to, když se toho člověk nebojí a nenechá se! všechno jde i s více dětmi…tuhle js slyšela v rádiu o paní, co jich má 7- potěšilo mě to, že si někdo „troufl“! den je hrozně krátký, pořád se něco děje, já zatím peru jen jednu pračku denně, ale paní 2, takže js ještě loser ;)
kamarádka má 3 a když k ní přijedu na návštěvu, je to velké fopaux, protože jsme mladé a máme tolik dětí. hrozně se to v okolí řeší a přitom to kdysi bývalo normální…škoda, no…
a co se týče dětí…jsou super…učí se od sebe tolik věcí, až se někdy divím…s těma třema nevím…holky od kamarádky na bráchu žárlí a on na ně- má 1r. jenže každá rodina to má jinak…já se snažím, se toho nebát a děláme všechno co jde…výpravy ven zaberou hodně času, abych na něco nezapoměla, když někam jedeme, tak alespoň na 4 dny, ať se to balení vyplatí a děti se stihnou aklimatizovat, už mi opadly problémy s jídlem, svačinkama, bnáhradním oblečením- všechno baští, umí čůrat, ted jen porblém s chůzí…když vezmeme jendu, chce hned i druhá a třetí- nebrat! nepolevit;)
kdyby tě něco zajímalo, napiš;)
ahoj r.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
240
17.5.12 15:39

Taky bych ráda třetí ale trošku se bojim,máme dvě holky nikolka má dětský autismus tak se toho trošku obáváme jak by jsme zvládaly,,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
17.5.12 19:23

:) to je fajn, že někdo chce i více dětí…tak s autismem nemám žádnou zkušenost. musí to být náročné, ale když si to člověk zažije, tak to vždycky jde, myslím…sourozenci jsou fajn a když společně mají hezký vztah, co víc si přát…
rozhodnutí je na vás…každopádně fandím tak i tak:).r

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
5.12.12 09:07

Jsou podle vás rodiny se třemi a více dětmi asociálové?

Včera jedna maminka v diskuzi (záměrně nepíšu kdo a kde) zmínila svůj bývalý názor, že rodiny s více než dvěma dětmi jsou asociálové, kteří nedokážou ovládnout své plození. Trošku mě to zarazilo, nikdy jsem o tom podobně nepřemýšlela. Jo, mimochodem, ta maminka pod vlivem okolností změnila svůj postoj. :lol: Docela by mě zajímaly vaše zkušenosti, protože čekáme čtvrté, mám pocit, že pro hodně lidí je to zajímavá zpráva, protože to najednou ví celé městečko, ale jak to lidi hodnotí, to vážně nevím, protože do očí vám řeknou jen ty pozitivní reakce… Musím se přiznat, že mě podobné postoje trošku uráží, i když kazit náladu si tím nebudu, protože asociálové rozhodně nejsme, pracujeme, nekouříme, nepijeme, děti řádně vedeme a tak. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
5.12.12 09:13

@Cuarentena Takové blbosti neřeš a těš se na miminko…
Přiznám se, že jsem ve svém okolí nikdy nepocítila nějaké podobné negativní názory… když rodiče jsou slušní, uživí své děti i sebe, ať si jich mají, kolik chtějí… pod pojmem asociál si představím spíš osoby nepřizpůsobivé, kteří bez ohledu na svou finanční (a nejen finanční) situaci mají dětí více, než jsou schopni uživit a očekávají, že se o ně postará někdo jiný, nejčastěji stát… ti se pak ozývají a nadávají a stěžují si, jací jsou chudáci… bohužel dost často mají dětí daleko méně, třeba jen dvě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
5.12.12 09:15
@Regina Hero píše:
@Cuarentena Takové blbosti neřeš a těš se na miminko…
Přiznám se, že jsem ve svém okolí nikdy nepocítila nějaké podobné negativní názory… když rodiče jsou slušní, uživí své děti i sebe, ať si jich mají, kolik chtějí… pod pojmem asociál si představím spíš osoby nepřizpůsobivé, kteří bez ohledu na svou finanční (a nejen finanční) situaci mají dětí více, než jsou schopni uživit a očekávají, že se o ně postará někdo jiný, nejčastěji stát… ti se pak ozývají a nadávají a stěžují si, jací jsou chudáci… bohužel dost často mají dětí daleko méně, třeba jen dvě…

Vzpomínám si na reakce lidí, když čekala čtvrté dítě před pár lety kamarádka. Opravdu jsem slyšela pár nehezkých řečí a myslím, že se postoje asi od té doby moc nezměnily. Přitom oni jsou taky ti, co od státu neberou ani korunu. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lekno
5.12.12 09:17

Pokud je sami zvládnete uživit a vychovat, tak jen gratuluji a :potlesk:
Kéž by bylo takových více :palec:

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
5.12.12 09:23

My čekáme první, ale tuhle mi máma řekla, že každá rodina by měla mít 3 děti. Jedno za mámu, jedno za tátu a jedno pro stát, aby měl kdo vydělávat na důchody. My s manželem jsme pro ty 3, nám by to nevadilo.

Ale asi před 2 lety jsme se nějak bavili s tchýní (manžel je jedináček, ona taky), kolik jakože dětí a ta na počet tří valila oči, jestli jsme se nezbláznili. Netuším, proč ji to tak vadilo, ale jejím názorem se stejně řídit nebudeme.

• Citovat
  • Upravit
1469
5.12.12 09:29

Člověče to máš asi jako se vším, jeden zautoci a ostatní se přidají. Já za sebe vám hrozně závidím..Ne to že je můžete v pohodě uživit, ale že je můžete mít :mrgreen: :mrgreen: Takže si to užívejte a a na ostatní prďte :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
5.12.12 09:30
@Ariadne píše:
My čekáme první, ale tuhle mi máma řekla, že každá rodina by měla mít 3 děti. Jedno za mámu, jedno za tátu a jedno pro stát, aby měl kdo vydělávat na důchody. My s manželem jsme pro ty 3, nám by to nevadilo.Ale asi před 2 lety jsme se nějak bavili s tchýní (manžel je jedináček, ona taky), kolik jakože dětí a ta na počet tří valila oči, jestli jsme se nezbláznili. Netuším, proč ji to tak vadilo, ale jejím názorem se stejně řídit nebudeme.

Já si tedy na tchyni a tchána nechci nějak stěžovat, jsou to fajn lidi. Ale když jsem byla těhotná po třetí a dopadlo to špatně, tak mi tchyně řekla: To je dobře a doufám, že už to nebudete zkoušet. No, za tři měsíce jsem byla těhotná zas. :mrgreen: Když to zjistili, byl oheň na střeše. Když se ale blížil porod, začali se zajímat a strachovat. Po narození synka byl děda na těžké operaci a vypadalo to chvíli nahnutě, chudák plakal, že malého ani neuvidí. A teď je malý jejich největší miláček. Jednou mi to nedalo a zeptala jsem se tchyně, proč byli tak proti. Prý se báli, že budeme chudí… A teď, když jim manžel řekl o čtvrtém, vzali to docela s klidem. Manžel říká, že už si zvykli, že od nás můžou čekat cokoli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová