Tři a více dětí - rodiny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4275
5.12.12 09:32

Mě vadí hodně názor, že „co si pořizujete třetí, když už máte kluka i holku“, tedy to, že jediný přijatelný důvod ke třem a více dětem je, že máš stejné pohlaví a „zkoušíš“ jestli nevyjde to opačný. copak si děti vybíráme podle pohlaví? to jako půjdu k věštkyni a pokud se mi zaručí, že ke třem klukům doma přibyde holka, tak do toho půjdem a pokud řekne, že to bude zase kluk, tak už dítě nebude nebo co proboha??

my teda máme zatím jedno a asi budeme muset skončit tak u tří (musím rodit sekcí a nehojí se mi to úplně 100% ideálně, abych si mohla „fandit“ na víc jak tři). ale chceme velkou rodinu, tak už teď uvažujem že bysme pak ještě volili pěstounství nebo adopci. oba jsme vždycky chtěli 4 děti :nevim: a třeba to třetí budou ty vytoužený dvojčata ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
5.12.12 09:32

@Cuarentena Tak asi mám štěstí na lidi kolem nás… ale asi nejčastější jsou reakce typu „jé, to jsi dobrá, čtyři děti, to je krásné, ale my bychom to nezvládli/to bych nedala/to bychom neuživili“…
Ale nedoneslo se ke mně fakt nic negativního ze zákulisí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
5.12.12 09:35
@ANEBjája píše:
Mě vadí hodně názor, že „co si pořizujete třetí, když už máte kluka i holku“, tedy to, že jediný přijatelný důvod ke třem a více dětem je, že máš stejné pohlaví a „zkoušíš“ jestli nevyjde to opačný. copak si děti vybíráme podle pohlaví? to jako půjdu k věštkyni a pokud se mi zaručí, že ke třem klukům doma přibyde holka, tak do toho půjdem a pokud řekne, že to bude zase kluk, tak už dítě nebude nebo co proboha??my teda máme zatím jedno a asi budeme muset skončit tak u tří (musím rodit sekcí a nehojí se mi to úplně 100% ideálně, abych si mohla „fandit“ na víc jak tři). ale chceme velkou rodinu, tak už teď uvažujem že bysme pak ještě volili pěstounství nebo adopci. oba jsme vždycky chtěli 4 děti :nevim: a třeba to třetí budou ty vytoužený dvojčata ;)

Jo, to je tradiční s tím klukem a holkou. Taky máme první dvě kluka a holku a před těmi devíti lidi to lidi nechápali vůbec, popravdě si asi úplně všichni mysleli, že nám selhala antikoncepce. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Třeba paní učitelka ve školce: No kdyby se mi tenkrát stalo jako vám, že bych otěhotněla potřetí, taky bych si to nechala… :mrgreen: Já jí říkám: Ale my jsme chtěli třetí dítě. Na to fakt neměla slov. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
5.12.12 09:36
@Regina Hero píše:
@Cuarentena Tak asi mám štěstí na lidi kolem nás… ale asi nejčastější jsou reakce typu „jé, to jsi dobrá, čtyři děti, to je krásné, ale my bychom to nezvládli/to bych nedala/to bychom neuživili“…
Ale nedoneslo se ke mně fakt nic negativního ze zákulisí…

Jde o to, že ti to lidi do očí neřeknou. Řeknou ti jen ty pozitivní reakce. Mně se právě donášely třeba ty reakce na kamarádku (i když většina lidí musí vědět, že se kamarádíme). A bylo mi z toho všelijak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
5.12.12 09:38

@Cuarentena teď jsi mi vlastně připomněla jednu kamarádku, co na mé třetí těhotenství řekla něco podobného, že když už se zadařilo, tak jsme si to nechali… když jsem jí řekla, že je to chtěné, tak nevypadala, že by mi uvěřila… u čtvrtého už to neřešila, jen kroutila hlavou, že jsem blázen… sama měla to své třetí ve 39 letech a říkala, že je chtěné… tak nechápu, co se divila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
5.12.12 09:40

@Cuarentena JJ s tou chudobou by to možná sedělo i na naše tchánovce, ale máme koupený dům na vsi téměř bez dluhů, práci zatím taky, takže mně ty obavy přijdou předčasné.

Navíc já jsem ze 4 dětí a jsem zvyklá na šrumec, takže mě nikdy nenapadlo mít jen jedno dítě a na to, že je manžel jedináček, tak jich chce taky víc. Možná nějaká skrytá touha, ptž býval dost sám. Žádní bratranci v jeho věku, žil v podstatě s rodiči a s babičkou a dědou. Jediní vrstevníci byli kamarádi ze školy. Rodiče věčně v práci, takže si to teď snaží vynahrazovat.

• Citovat
  • Upravit
118
5.12.12 09:40
@pigotka píše:
ahoj…
tak popovídat si můžem;) děti mám vypsané v profilu,jinak 7, 4, 3,3- dvojčata…je to hukot, ale jde to, když se toho člověk nebojí a nenechá se! všechno jde i s více dětmi…tuhle js slyšela v rádiu o paní, co jich má 7- potěšilo mě to, že si někdo „troufl“! den je hrozně krátký, pořád se něco děje, já zatím peru jen jednu pračku denně, ale paní 2, takže js ještě loser ;)
kamarádka má 3 a když k ní přijedu na návštěvu, je to velké fopaux, protože jsme mladé a máme tolik dětí. hrozně se to v okolí řeší a přitom to kdysi bývalo normální…škoda, no…
a co se týče dětí…jsou super…učí se od sebe tolik věcí, až se někdy divím…s těma třema nevím…holky od kamarádky na bráchu žárlí a on na ně- má 1r. jenže každá rodina to má jinak…já se snažím, se toho nebát a děláme všechno co jde…výpravy ven zaberou hodně času, abych na něco nezapoměla, když někam jedeme, tak alespoň na 4 dny, ať se to balení vyplatí a děti se stihnou aklimatizovat, už mi opadly problémy s jídlem, svačinkama, bnáhradním oblečením- všechno baští, umí čůrat, ted jen porblém s chůzí…když vezmeme jendu, chce hned i druhá a třetí- nebrat! nepolevit;)
kdyby tě něco zajímalo, napiš;)
ahoj r.

koukám, že máme podobně staré děti, já mám dvě holky 8 a 4 roky a dvojčata kluky necelé 3 roky :-D vím o čem mluvíš, nemladší 3 děti jsou jako trojčata, učí se od sebe, starší už je dámička, ta spíš vyhledává vrstevníky a mrňata jí lezou do soukromí, ale pomáhá. Čůrání, jídlo atd…máme podobné a chystání ven úplně stejné. Ale je to super, paradoxně stíhám víc věcí než s jedním dítětem, člověk si dokáže vybudovat časový harmonogram a naučí se plánovat 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
5.12.12 09:42

Mimochodem - už jsem byla označená za „bílou cikánkou“ a podotýkám, že od rodiny. Jenže já to neřeším, děti mám šikovné, jsem na ně hrdá a když to někomu dělá problém, jeho smůla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
5.12.12 09:43
@Cuarentena píše:
Jde o to, že ti to lidi do očí neřeknou. Řeknou ti jen ty pozitivní reakce. Mně se právě donášely třeba ty reakce na kamarádku (i když většina lidí musí vědět, že se kamarádíme). A bylo mi z toho všelijak.

Zatím se k nám nic nedoneslo a i tak by mi to bylo nejspíš jedno… stejně by to nic nezměnilo, a co nevím, to mě netrápí… ač kolem dvaceti jsem měla jasno, že víc jak dvě děti rozhodně nechci a mít nebudu, dnes bych už to ani jinak nechtěla a neuměla si představit… jsem tak ráda, že je mám… já sama jsem jedináčkův jedináček, takže si teď tu velkou rodinu tak trochu „užívám“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
5.12.12 09:45

Tak mi čekáme třetí, okolí si taky myslí něco o blaznech. Třetí je neplanovane, nevim jak to zvládneme, ale zvládame 2, tak to třetí snad nebude takový rozdíl. Oblečení máme, dokoupi se jen pár věcí, v bazarcich mají kolikrat krásné věci, hraček máme víc než dost, odkojila jsem 2 děti, tak to třetí snad taky a když ne, tak mám malou rezervu, kdyby se někde něco po to :think: Přítel má novou práci, lépe placenou a já se po mateřské mám naštěstí kam vrátit a plat budu mít taky slušný :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
5.12.12 09:48
@pet-be píše:
Mimochodem - už jsem byla označená za „bílou cikánkou“ a podotýkám, že od rodiny. Jenže já to neřeším, děti mám šikovné, jsem na ně hrdá a když to někomu dělá problém, jeho smůla.

taky mi to bylo řečeno, ale od kolegyně z práce, což je člověk, který mě vůbec netankuje :pankac: :pankac:
Od rodiny je to pěkně sproste :cert: :cert:

Příspěvek upraven 05.12.12 v 09:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5370
5.12.12 09:49

AHojte,
taky přihodím do mlýna :mrgreen:.
My čekáme taky třetí a taky hooodně lidí se divilo, že jsme šly do třetího, prostě osud to chctěl a ten třeti prcík si nás našel a moooc se na něj těšíme.
Máme dvě holky a když se narodila druhá tak každej jééé škoda, že to není kluk, ale já jim říkám já holku chtěla, vždycky sem říkala, že chci tři holčičky, ale ted sem si přála klučíka skrz manžu at na něj nejsem 4ženský :-).klučík se manžovi povedl :-D.
ALe reakce okolí jako, že no jo té se nechtělo jít makat, nebo no jde vidět kde jsou(jako peníze)atd.,ale už nevidí, že peníze sice jsou, ale manža je celý týden pryč přijíždí jen na víkendy atd.no prostě pořád dokola, ted už to nák vstřebaly a zase tak už víte co to je? a já no kluk a každej no konečně na kterým počtu by jste skončili kdyby to byla „zase“holka!!!ale my nešly do třetího skrz to, že jsme doufaly, že to bude kluk, jak říkám našek si nás sám, já sem skrz zdrav :P, stav nebrala HA a tak nák to přišlo :dance: :srdce: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
5.12.12 09:51
@Olčík píše:
AHojte,
taky přihodím do mlýna :mrgreen:.
My čekáme taky třetí a taky hooodně lidí se divilo, že jsme šly do třetího, prostě osud to chctěl a ten třeti prcík si nás našel a moooc se na něj těšíme.
Máme dvě holky a když se narodila druhá tak každej jééé škoda, že to není kluk, ale já jim říkám já holku chtěla, vždycky sem říkala, že chci tři holčičky, ale ted sem si přála klučíka skrz manžu at na něj nejsem 4ženský :-).klučík se manžovi povedl :-D.
ALe reakce okolí jako, že no jo té se nechtělo jít makat, nebo no jde vidět kde jsou(jako peníze)atd.,ale už nevidí, že peníze sice jsou, ale manža je celý týden pryč přijíždí jen na víkendy atd.no prostě pořád dokola, ted už to nák vstřebaly a zase tak už víte co to je? a já no kluk a každej no konečně na kterým počtu by jste skončili kdyby to byla „zase“holka!!!ale my nešly do třetího skrz to, že jsme doufaly, že to bude kluk, jak říkám našek si nás sám, já sem skrz zdrav :P, stav nebrala HA a tak nák to přišlo :dance: :srdce: :*

Jo tak to o mě řekli tchánovci, když jsem čekala třetí, že se mi nechce pracovat, a tak chci být zase těhotná. :mrgreen: Jaksi nebrali v potaz, že je to naše společné rozhodnutí s manželem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5370
5.12.12 09:58

Cuarentena jj já na ně prdím, hele ještě se napracujeme až až…myslím, že už ani na duchody nebudeme mít nárok, tak si to musíme užít ted :-)…a ono kolikrát je to na mateřský horší než v práci, ted co mám už holky odrostlý tak se to dá, ale když byly malinký, tak maža vždycky říkal po víkendu, že si jede do práce odpočnout :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
5.12.12 10:00

@Cuarentena No, já bych lidi rozdělila do 3 skupin - jedni obdivují, další si zřejmě myslí své a ta poslední skupina si asi fakt myslí něco o asociálech… Co máme povícero dětí, už jsem se setkala i s takovými reakcemi, že bych se měla stydět, neznámá ženská se mě na ulici ptala na antikoncepci :twisted:, znám rádoby vtipné hlášky, jestli doma nemáme televizi a tak.
Pak jsou lidi, co fakt málem padnou na zadek ( a patří mezi ně i naše dětská MUDr., která mě pořád chválí, jak to krásně zvládáme. Paní, která chodí pro dítko do školky mi min. týden říkala, jak jsme s manželem pořád takoví klidní a vyrovnaní, děti, že spořádaně jsou, ona má 3 děti a prý po nich venku pořád jen řve, protože jde každé jinam :lol: a tak).
Od 4 dětí výš si blbé kecy nepřipouštím, jsme slušná rodina, nikoho neobtěžujeme, tak ať si všichni trhnou nohou a naučila jsem se lidi slušně poslat někam 8)
Jinak můj muž na to má názor ten, že lidi závidí, už se setkal s nějakými pitomými názory i v práci… To si myslím, že má taky pravdu, ono 6 dětí a sedmé na cestě, to občas leckomu leží v žaludku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová