Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Asho no já ho nemůžu nechat řvát to by vzbudil ostatní, máme dva pokoje vedle sebe a Petr jezdí takže musí být vyspanej. Takže jsme každý ráno - pokud se třetí ráno dá za ráno považovat - v kuchyni. Většinou žehlím nebo vařím. Výhodou je že mám vše vždy vyžehleno.
Eli prakticky můžu jít ted spát, ale do zítra musím mít hotový mzdy takže jdu pracovat.
A vyhradit si na to den, kdy nejede? Je mi jasny, ze to neni idealni, ale tohle je teda dost desivy. Nebo mu dej spunty do usi. Mne by to teda zabilo, podle toho to taky u nas vypada, M. spi v obyvaku skoro rok…a rev teda taky slyset je (panelak), ale zas tak si nestezuje.
No prakticky můžeš jít spát, ale prakticky ne, protože mzdy jinak nestihneš
To je stejně sranda (v uvozovkách), jak my maminy uvažujeme, chlap by řekl rovnou, spát musim jít až xy, žádný teoreticky. Kolik hodin spíš teda denně?
Jo a je tu někdo, na koho už sousedi přišli? Já to očekávala hlavně první rok a půl, kdy řvali malí hodně moc i v noci, ale kupodivu nikdo nepřišel (kolem nás bydlí hodně Japonci a ti jsou naštěstí tak slušní, že by si nestěžovali
). Ale letos na nás přišli na dovolený hned první večer v půl devátý, lidi v apartmánu pod náma, že děláme strašnej bugr, tedy děti (velký skákaly na posteli, malí běhali s jezdící kačenkou), takže jsme zbytek dovolené strávili utišováním dětí
Příště dovča jedině na opuštěné chalupě na samotě ![]()
Doma na nas jeste nikdo neprisel, coz je mi zahadou. Ale mela jsem dobrej zazitek na dovoleny. Byli jsme pod stanem se znamyma, oni dve maly deti, my tri maly deti… jednou se to vyvrbilo tak, ze se vsichni dospeli kamsi vyparili, zustala jsem jen ja a 4 nejmensi. Nas nejmensi jecel prikurtovanej v kocare. Rval a ja rychle balila veci na vylet a jeste litala kolem ostatnich decek. Pak jsem si pro nej sla a kdyz ho zvedam, prijde typek odvedle (Nemec) ze mi tam uz deset minut rve dite. Asi si myslel, ze jsem hlucha. Chapu, ze jsem jim narusila selanku, dva dospeli a dve maly deti, ale videl, ze to proste zvladnout neslo. Peprny odpovedi mi napadaji vetsinou se zpozdenim
No pokazdy, kdyz jim pak rvalo dite, mela jsem sto chuti jit si popovidat ![]()
jj, to jsou radostné okamžiky a trefné odpovědi mi taky napadají až druhý den ![]()
Eliška píše:
No prakticky můžeš jít spát, ale prakticky ne, protože mzdy jinak nestihnešTo je stejně sranda (v uvozovkách), jak my maminy uvažujeme, chlap by řekl rovnou, spát musim jít až xy, žádný teoreticky. Kolik hodin spíš teda denně?Jo a je tu někdo, na koho už sousedi přišli? Já to očekávala hlavně první rok a půl, kdy řvali malí hodně moc i v noci, ale kupodivu nikdo nepřišel (kolem nás bydlí hodně Japonci a ti jsou naštěstí tak slušní, že by si nestěžovali
). Ale letos na nás přišli na dovolený hned první večer v půl devátý, lidi v apartmánu pod náma, že děláme strašnej bugr, tedy děti (velký skákaly na posteli, malí běhali s jezdící kačenkou), takže jsme zbytek dovolené strávili utišováním dětí
Příště dovča jedině na opuštěné chalupě na samotě
Eli no spím tak čtyři hodiny, dneska spal poprvé do 5.15. Asi zabralo stěžování si tady.
Manžel jezdí každej den takže vyhradit si můžu jen víkend a stejně bych na to neměla nervy. No dnes jsem spala šest hodin, tak jsem vyspaná, třeba mu to vydrží.
Ad dovolená, my jezdíme už jedině na samotu, loni jsme byly s nějakým bezdětným párem v chatě a myslím že ti si tedy děti dlouho nepořídí, neb Petříkovi zrovna rostly zuby. ![]()
Letos jsme si pronajali malou chatku jen pro sebe, a spokojenost veliká. Já nemusím krotit děti, máme prostor kolem chaty a je klid. Takže příští rok jedem zase takhle.
My jedem zase do města po klientech. Tak krásný pátek.
ahoj holky. hlásím se vycucaná po týdnu
dnes už jsem doma,protože celá rodinka lehla. všechny bolí v krku ,mají horečky a kašlou..... nakoupila jsem ctb se zinkem a dopuju je vitamínama. i ve školce jsou skoro všechny děti tak na hraně-spíš nemocné . no a o víkendu mě čeka jak já říkám úřednický maraton-budu dohánět papírovací resty. ![]()
Sophi, tak ten lazaret ti teda nezavidim. U nas jsem lehla jen ja, doufam, ze to bude rychloviroza, nejhorsi to bylo vcera v noci, pres den jsem zvladla jen sedet…a dneska v noci jsem se malem udusila, jak jsem mela ucpanej nos. Ale ted uz je to mnohem lepsi. B. ma rymu, tak se modlim, aby mu to nespadlo na prudusky. No a zbytek to doufam ustoji. Tohle je tak otravny ![]()
Sophi tak to nezávidím. A můžu aw zeptat, tu školku jak máš dole odkaz máš ty? Ať jste brzo zdraví.
Tak už to začíná, ty nemoci
Sophinko, ať jsou z toho brzo venku! Asho, no nemoc maminy stojí vůbec za … Fungovat se musí pořád ![]()
U nás asi lehne Zuzanka, v noci nespala, dostala třeskutou rýmu a jak to má oteklý, tak jí to hned krvácí, ani odsávat ji nemůžu a pořádně to nevysmrká
Možná zkusím tymiánový odvar.
Zdravím,
doufám že se marodi léčí. Nějak toho mám ted moc. Konečně se taky já dostávám k doktorům, musím si udělat čas i na sebe, což je problematické vzhledem k hlídání ale už jsem to nějak namyslela.
Zítra jdu řešit svoje brýle, mám totiž zřejmě neopravitelný brýle. Snad se zítra zadaří je někde udat na opravu.
Petřík mě strčil křídu do tiskárny, oprava 750,–-
Budu ji muset přemýstit do výšin, jen netuším kam. Ted má období čmárání voskovama, takže máme pomalovanou zed, knížky, ale papíry na kreslení jsou téměř netknuty. ![]()
Jak vy ostatní? Co začátek školního roku?
Brum, jj, taky máme přes celou stěnu chodby dílo
Papíry jsou u nás hlavně na stříhání, ty miliony stříhánků mě zničí.
Se školkou se pomalu zlepšujou, už skoro nebrečí a možná se i (v skrytu duše) těší. Velké děti jsou ve škole spokojené, mají bezva spolužáky i učitelky, akorát Anička holt na učení není, včera jsme si dali mimo úkoly ze školy diktátek a bída s nouzí. A u logického početního úkolu, který měla dořešit, mě mále odvezli - zapomněla mi sdělit, že na konci dlouhé řady bude nula, a já nemohla přijít na princip, jak na to
Prostě mi tam něco chybělo.
Teď bojuju se zařazením kytary pro Aničku do našeho programu, zavolala jsem učiteli pozdě a termíny už má jen takový na hraně
Jestli to vmáčknu do středy, tak to bude den za všechny prachy.
Tak u nás je zatím všechno v pohodě. Jsem ráda, že Eliška už je ve školce a já mám doma víc klidu
Od tohohle týdne začíná holkám aerobik. Eliška začala chodit do závodní přípravky a Márinka bude chodit do předškoláčků, ale až od října. Tento týden ještě ne, v sobotu dobrala antibiotika, protože měla angínu a o víkendu odjíždím na 1,5 tydne k rodičům.
Brum já k doktorům beru děti s sebou a všichni už jsou zvyklí
A už se teda „těším“ na půlku listopadu, to mě čeká kolonoskopie ![]()
Přeju aby všechny maminky a hlavně děti byly co nejmíň nemocné v tomhle hrozném počasí
Tezi mě čeká trhání některých zubů a tam tedy Petříka s Tomem nee. Manžel si bere ted ve čtvrtek dovolenou a v úterý přijede hlídat mamka. Já mám problematický zuby a potřebuju u zubaře klid, nikdy to tam není na chvilku. ![]()
Jinak třeba na gyndu jsem chodila s dětmi. Hold počkali u sestry.
Alenka ve školce. A já pomalu přemýšlím o školách, ve hře jsou celkem tři, jedna je tedy favorit, tak čekám kdy budou mít den otevřených dveří a půjdu se všude podívat.