Trocha gramatiky po ránu

Liz
2064
9.3.15 09:49

Trocha gramatiky po ránu

Ahoj holky, poraďte prosím co je správně. Zaujala mě Vaše nabídka, nebo zaujala mne Vaše nabídka.

Díky moc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4373
9.3.15 09:50

Obojí :) ale použila bych první verzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134

Oboje je správně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425

Obojí je možné, je to varietní tvar.,,mne" je knižnější, ale taktéž zcela oprávněně použitelé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
9.3.15 09:51

Oboji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
9.3.15 09:52

@Liz proč si to vlastně nenajdeš na internetu a ptáš se tady? Zabralo mi to asi 10 sekund, ten odkaz najít. http://www.mojecestina.cz/…i-zajmena-ja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
9.3.15 09:52

Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
9.3.15 09:54

@MarieOVMUC proč bych se nemohla zeptat tady??? Nechápu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
9.3.15 09:56

@Liz můžeš se ptat kdekoliv chceš, to ti nikdo nezakazuje, ale nepříjde ti to trošku nesamostatné a dětinské věnovat x krat více času ve veřejné dizkuzi než řešit svůj problém sama? Jen zamyšlení po ránu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.3.15 10:00

Jak po ránu? Už jsem 4 hodiny auf!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
9.3.15 10:03

@MarieOVMUC nepřipadá mi to ani dětinské, ani nesamostatné. Zabaralo mi to uplně stejně času, jako kdybych si to vyhledala. Víc času mi zabere reagovat na dotazy uživatelů Tvého typu. Ale je myslím, že je to moje věc jak se svým časem naložim, když ho chci ztrácet odpovídáním na přiblblé dotazy, je to to moje rozhodnutí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
9.3.15 10:09
@Liz píše:
@MarieOVMUC nepřipadá mi to ani dětinské, ani nesamostatné. Zabaralo mi to uplně stejně času, jako kdybych si to vyhledala. Víc času mi zabere reagovat na dotazy uživatelů Tvého typu. Ale je myslím, že je to moje věc jak se svým časem naložim, když ho chci ztrácet odpovídáním na přiblblé dotazy, je to to moje rozhodnutí ;)
:pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
9.3.15 10:15
@MarieOVMUC píše:
@Liz můžeš se ptat kdekoliv chceš, to ti nikdo nezakazuje, ale nepříjde ti to trošku nesamostatné a dětinské věnovat x krat více času ve veřejné dizkuzi než řešit svůj problém sama? Jen zamyšlení po ránu :)

Tyvole, mně teda zase přijde dětinské jen tak se navážet do druhých lidí po ránu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
9.3.15 10:15

@Liz Asi obojí, ale mě víc sedí mne, působí to lépe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
9.3.15 10:16

@Liz Správně je oboje, jak ženy už psaly. Řekla bych, že „mne“ zní trochu oficiálněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová