Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@berry4 píše:
@Regina Hero ale prosimtě. Zase to nepřetáčej někam, kde to nebylo a není.
NENÍ-diskuse o nemocné manželce s arkovinou, ani ničím podobným.
NENÍ diskuse o manželce, co s chlapem spí jednou týdně, nebo za 14 dní, ale nespí s ním vůbec.
Jde o zdravý vztah, s pomáhajícím mužem, ono malé mimino a dítě za zadkem zas není až takový handicap, nedělejme ze sebe blbky, co si neumí třeba nad ránem najít kousek času na chlapa. Občas.
JÁ tady o žádných bordelech nepsala, ovšem upřímně- do času bych se nedivila.
ale taky to není diskuse o tom, jak to mám doma já, že
Když už jsme u toho, že se sem tahají tak trochu OT záležitosti. Ale chápu, že nějak sis na mně smlsnout musela. No nepovedlo se.
Mimochodem, tohle taky není diskuse o tom, že by s ním nespala vůbec. Má tříměsíční mimino, po šestinedělí s ním spala jednou. Takže s ním nespala jak dlouho měsíc? No to je teda chudák. Tak ať jí zaplatí chůvu, ať vezme děti někam ven na procházku a ať udělá doma atmošku aby se žena uvolnila, když je to takovej samec. Jenže to už by bylo pro manžílka moc složité a evidentně na to ani nemá koule
@Regina Hero píše:
@Antonie Bolavá no jo, no… tady holt chlap se chudáček nesmí přemáhat nebo si to nedejbože na čas odpustit, to by nebylo fér, ale ženská se holt přemoct musí a chlapovi podržet nebo si tu chvilku nad ránem najít taky musí…
holt středověk neskončil, středověk trvá… Hlavně v myslích některých lidí ![]()
@Antonie Bolavá možná máš doma muže, kterému stačí sex 1 x měsíčně a šlus, bud´ráda, normální zdravej chlap v normálním zdravě fungujícím vztahu bez nějakých zdravotních překážek jej preferuje častěji a je logické, že když to tak není, nevidí problém, tak se ptá.
Jenže tady se halt musí srazit k zemi, protože některé jej mají jen když se oplodnují a přijde jim to asi normální ![]()
@berry4 ale prosimtě, zas to nepřetáčej někam, kde to nebylo a není… i ten normální zdravej chlap to vydrží (a když nevydrží, tak je tu pořád ještě i ta stará dobrá ruční práce, ne?) a nemusí mít sex třeba dvakrát denně… ![]()
@jdukolem píše:
ale jo no jenže taky se jí ptal jestli se něco neděje a ona mu řekla že je vše ok..
hele tak jinak když ona na sex chut má a ví v čem je problém proč pro sebe a svého muže ten klid nezajistí? třeba nepoprosí kamarádku aby jim na tři hodky odpoledne pohlídala děti '? nebo babička a s mužem si udělá soukromí? vše je řešitelné…
tobě být bez intimity s mužem vyhovovalo? jak dlouho jsi to řešila svépomocí? měsíc dva? tři?rok?
ps ex je ex proč?
hele, svůj život tady rozebírat nechci. ex je exem zjednodušeně řečeno proto, že on je podnikatel, tak podnikal a já byla ta, kdo víceméně sám živil rodinu, až na občasné výjimky se sám staral o děti, naprosto sám se staral o domácnost a v rámci možností ještě exovi pomáhal s podnikáním. jak mi tak hezky ex dodneška vyčítá, nezvládla jsem to.
jinak pozor, to, že si pomůžu sama přece neznamená, že jsem bez intimity s mužem
intimita proboha přece není jenom to, že mi ho zasune, patří do ní přece i veškeré ty letmé dotyky přes den, celkové chování
jinak se sexem jako takovým to byl stav dlouhodobý a jak na houpačce. a sama jsem po jednom z porodů zažila i to, co jsem tu popisovala - naprostou nechuť k jakýkmoli dotekům, protože těch doteků během dne tak ubylo, že když už na přišlo, měly jasný sexuální podtex.
no a co se kamarádek týká, já třeba nemám žádnou, které bych mohla strčit dvě malé děti na pohlídání… a zase ne každý má babičky, které takhle pohlídají. ale to jsou přesně ty věci, o kterých jsem psala, že ano, jsou řešitelné, ale ne vždy je to řešení efektivní, protože ne každý ty možnosti má.
@Regina Hero je rozdíl mezi sexem 2 x denně a nemít ho několik měsíců. Jinak by se nejspíš neptal.
@berry4 píše:
@Regina Hero je rozdíl mezi sexem 2 x denně a nemít ho několik měsíců. Jinak by se nejspíš neptal.
ale zakladatel není bez sexu několik měsíců, ale tak ten jeden měsíc, ne? Pokud teda nepočítáš šestinedělí bez sexu jako schválnost od manželky… ![]()
@berry4 píše:
@Antonie Bolavá od včera přemýšlím, proč tu stále vyzvihuješ matku, její starost o děti, potřebu všechápajícího partnera, zakladatel je sobec a háájzl, že si vůbec dovoluje se zeptat, na co se zeptal a zavržení myšlenky, že by si nedejbože upustil jinde!!! (no než, že bych s tím souhlasila)…
A tak mě napadá, jestli ty sama tohle ted´prostě neaplikuješ v tom opačném smyslu zřejmě dlouhodobě doma s tím, že je to správná věc z pohledu ženy. A co na to muž už je asi potřeba řešit rovnou jako nežádoucí.
Po přečtení tebou dnes založené diskuse mne podezření akorát utvrdilo, věci zapadly do sebe.
3 děti imrvére i v noci v manželské posteli, intimní život víc, než špatný( to jsou ty vedlejší aspekty asi), ale tobě to všechno asi přijde úplně v pořádku.
Tobě.
Možná by jsi sama někdy měla mluvit se svým mužem, zeptat se ho, jak se ve všech těchhle ohledech cítí a jestli mu to OPRAVDU takhle vyhovuje.
Jestli ano, je světec.
Nebo totální blbec.
Nebo tě jednou taky dost nepříjmeně překvapí.
Ne, nemyslím to zle, jen tak nějak z pohledu dvou zdravých lidí cítím, že sex je prostě pro život důležitý. I když někdy nechceš. Je důležitý pro vztah.
A nevyslyšet toho druhého je občas začátek konce. Možná by bylo třeba řešit svůj vlastní kompex jinak, ne zavržením neštastného manžela, co prostě svoji ženu miluje, ona ho přitahuje a chtěl by s ní sdílet zase to, co kdysi, když v podstatě problém není…Příspěvek upraven 28.12.14 v 17:07
tak ty jedina bys mi mozna dokazala poradit co mam delat, mam muze o 10 let starsiho nez jsem ja, mame 2 deti (5 a 2 roky, dvoulety syn je hodne zive dite) sex mi od porodu druheho ditete nic nerika. Muz mi s detmi nikdy nepomuze, vsechno je na me a vecer sem rada ze padnu do postele a na sex fakt nemam ani pomysleni. Zjistila jsem, ze me muz uz tolik nepritahuje, prestal o sebe dbat. KDyz zacal nadavat, ze s nim nechci spat, vysvetlila jsem mu proc, vubec se nezacal snazit aby se neco zmenilo. Porad ho mam rada, ale nevim jak docilit toho aby se sebou zase zacal neco delat aby me zasezacal pritahovat jako kdysi
@berry4 píše:
@Antonie Bolavá možná máš doma muže, kterému stačí sex 1 x měsíčně a šlus, bud´ráda, normální zdravej chlap v normálním zdravě fungujícím vztahu bez nějakých zdravotních překážek jej preferuje častěji a je logické, že když to tak není, nevidí problém, tak se ptá.
Jenže tady se halt musí srazit k zemi, protože některé jej mají jen když se oplodnují a přijde jim to asi normální
pokud jej preferuje častěji, tak je rozhodně v pořádku, že se ptá, jak už jsem tady několikrát zmínila. Ale rozhodně není v pořádku si hledat milenku nebo chodit do bordelu. A určitě není v pořádku, aby se jeho manželka k sexu s ním přemáhala, aby si ho udržela. Protože to je tak akorát cesta k tomu, aby se jí totálně zhnusil. Sex snad musí chtít oba ne??
Zakladatel se manželky ptal, ona mu odpověděla. Jemu se z nějakého nepochopitelného důvodu zdá její odpověď nedostatečná, tak se ptá tady nás. Bylo mu opět odpovězeno, že je možné, že je unavená se dvěma tak malými dětmi. Opět se mu to jako dostatečný důvod nezdá. Vytvořit manželce doma klid a pohodu se mu asi nechce.
@Regina Hero jestli jsem dobře četla, tak jeden „zápich“ za 3 měsíce od narození. Snad jsme dospělé baby, já nevím, jak ty, my spolu o sexu mluvíme. Znám názor svého muže. Ano, anča dlańová je dobrá na uvolnění, ale… Ten styk s ženou, kterou miluji, voní mi, přitahuje mně, v podstatě není nikde problém, ale ona odmítá je pro mně… Tady už je to někde jinde než o pouhém ústřiku pro uvolnění, ale třeba i o citech, touze s ní splynout, cítit její pot, vůni, teplo, jak to z lásky mezi mužem a ženou bývá nebo jak zabalit tyhle věci do omáčky
,prostě mu chybí v tom větším kontextu věci a rád by s ní splýval jinak, než jen jako nosič peněz, otec, nákupní kabela a myčka.
Snad tohle už pochopíte, jsou chlapi, co to říct neumí, ale cítí to, jsou ti, kteří věci dokáží říct.
Neměl by to pro ženu být kompliment? ![]()
@Anonymní píše:
tak ty jedina bys mi mozna dokazala poradit co mam delat, mam muze o 10 let starsiho nez jsem ja, mame 2 deti (5 a 2 roky, dvoulety syn je hodne zive dite) sex mi od porodu druheho ditete nic nerika. Muz mi s detmi nikdy nepomuze, vsechno je na me a vecer sem rada ze padnu do postele a na sex fakt nemam ani pomysleni. Zjistila jsem, ze me muz uz tolik nepritahuje, prestal o sebe dbat. KDyz zacal nadavat, ze s nim nechci spat, vysvetlila jsem mu proc, vubec se nezacal snazit aby se neco zmenilo. Porad ho mam rada, ale nevim jak docilit toho aby se sebou zase zacal neco delat aby me zasezacal pritahovat jako kdysi
no musíš mu dát i když nechceš. Jinak má právo si tě vzít násilím, nebo jít do bordelu ![]()
Nevěřím, že ženská nemá chuť na sex, protože je denodenně unavená. Jde spíš o to, že přestala mít chuť na sex a ta únava je jen výmluva. Ano může se stát, že někdy padám večer na hubu, že opravdu na sex myšlenky nemám, no tak na druhý den nic nedělám, udělám si pohodový den a neunavím se ne?
@Antonie Bolavá tato pani ci slecna je tak chytra, ze cekam konstruktivni reseni problemu, myslis ze mi poradi totez?
![]()
@Antonie Bolavá píše:
no musíš mu dát i když nechceš. Jinak má právo si tě vzít násilím, nebo jít do bordelu
já už nevím, ale přijde mi, že jsi úplně zabejčená a bereš si tady jen to, co se ti hodí do krámu. S takovou je diskuse opravdu oo ničom…
@berry4 píše:
@Regina Hero jestli jsem dobře četla, tak jeden „zápich“ za 3 měsíce od narození. Snad jsme dospělé baby, já nevím, jak ty, my spolu o sexu mluvíme. Znám názor svého muže. Ano, anča dlańová je dobrá na uvolnění, ale… Ten styk s ženou, kterou miluji, voní mi, přitahuje mně, v podstatě není nikde problém, ale ona odmítá je pro mně… Tady už je to někde jinde než o pouhém ústřiku pro uvolnění, ale třeba i o citech, touze s ní splynout, cítit její pot, vůni, teplo, jak to z lásky mezi mužem a ženou bývá nebo jak zabalit tyhle věci do omáčky,prostě mu chybí v tom větším kontextu věci a rád by s ní splýval jinak, než jen jako nosič peněz, otec, nákupní kabela a myčka.
Snad tohle už pochopíte, jsou chlapi, co to říct neumí, ale cítí to, jsou ti, kteří věci dokáží říct.Neměl by to pro ženu být kompliment?
no tady to může být o úplně něčem jiném… možná že ona se snaží dát mu to najevo, ale on to nevidí a neslyší… možná že spolu jen neumí správně komunikovat… možná, že ona ani nechce už víc říkat, když ji třeba někdy předtím nechtěl poslouchat a třeba nějak blbě odmítl její pocity… to jsou už dohady, od zakladatele se je nedozvíme (nejspíš), protože pro něho to buď nejsou argumenty nebo je nechce vnímat… těžko dál řešit, jsou to jen naše dohady… třeba ona čeká, že místo vaření on zajistí hlídání nebo prostě na to opravdu „jen nemá chuť“ a nebo on jí to nějak vyčítá a ona už o tom ani nechce slyšet… třeba jí po porodu řekl, že je vytahaná a ona se teď stydí (a to není k smíchu, jedna paní právě s tímhle měla problém dost dlouho a její chlap to sice řekl, ale ani si to snad neuvědomoval)… vztah je o komunikaci… a nejen o tom umět si říct, ale i umět to říct správně… někdy stačí blbé gesto, slovo, které tě vyvede z míry… a někdy je to fakt o tom, že lidi spolu neumí mluvit a nemluví…