Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@jesenka33 píše:
@hanka.br. aha…no ale byl to hnus a druhé ouško ale nic??
Nemusela tam ta tekutina být tak nahromaděná, může se stačit odvětrávat. Jestli ouško nebolí, pak je to v pořádku.
@jesenka33 píše:
@JayLee právě…fakt to děsně smrdělo…
Návštěvou lékaře nic nezkazíš. Moje dcerka měla trubičky pět let, už jsme se zapáchajícím výtokem z ucha po zavedení trubiček byly, vysvětlení jsem ti popsala výše. Samozřejmě si lékaři alespoň zavolej.
Dneska jsem byla se synem po třech měsících na kontrole, jestli se nestal zázrak a nebudou se mu muset dávat trubičky. Bohužel se nestal, tak příští středu máme nástup v Plzni na ORL.
Hned jsem dneska na radu Hanky.br. nechala udělat na ORL otisk na ucpávky, aby je měl do dovolený hotový. Platila jsem 700,–. Hlavně, že se nebudeme muset bát, že se mu tam dostane voda. Barvu mi teda vybrat nedali, jsou zelený.
Tak si pobyt na ORL po 8 měsících zase zopákneme.
Ahoj všem,
syn má 14 dní trubičky. Koupili jsme hned čelenku, aby měl do sprchy. Chtěli jsme tu z odkazu, ale bohužel ve velké velikosti dlouhodobě prý neni a ani je paní nemůže sehnat. Takže máme z Decathlonu a nejsem z ní nadšená. Do sprchy stačí, ale mít jí třeba u moře dlouhodobě, to nejde. Strašně mu sjíždí, je asi špatně vytvarovaná, když jí má pořádně přes uši, tak mu sjíždí z čela.
Poraďte jakou koupit? Díky
@Jasou K moři jsou nejefektivnější ušní tvarovky na míru. A nejen k moři - i na běžné koupání. Nic bezpečnějšího nepořídíš.
@hanka.br. píše:
@Jasou K moři jsou nejefektivnější ušní tvarovky na míru. A nejen k moři - i na běžné koupání. Nic bezpečnějšího nepořídíš.
Ty máme od včera hotový, nechala jsem je udělat hned, jak operaci potvrdili. Konečně jsem mu umyla hlavu. ![]()
Ale ještě přes ně, abych měla jistotu, že je hned neztratí, i když to vypadá, že drží skvěle, ale prostě chci mít jistotu. Máme průhledný, takže moc viditelný nejsou. Bohužel mi doktor neřekl, že za příplatek mohly být barevný, to až včera sestřička na ORL.
Ahojky
trápení s mandlí a ouškama nás nepouští ![]()
v srpnu jde syn na revizi nosní mandle a rovnou mu prý odsají tekutinu za bubínkama, pokud to prý bude špatné dají mu trubičky.
Tentokráte v Plzni.
Chtěla jsem se zeptat jestli má někdo zkušenost s orl klinikou Bory?
Jak to tam probíhá a tak děkuji
@Barbulka píše:
Ahojky
trápení s mandlí a ouškama nás nepouští
v srpnu jde syn na revizi nosní mandle a rovnou mu prý odsají tekutinu za bubínkama, pokud to prý bude špatné dají mu trubičky.
Tentokráte v Plzni.
Chtěla jsem se zeptat jestli má někdo zkušenost s orl klinikou Bory?
Jak to tam probíhá a tak děkuji
My byli taky v Plzni. V září synovi vyndali mandli, před 2 týdny zavedli trubičky. Na oddělení ORL je skvělý personál, sestřičky, doktoři, všichni super, k dětem se chovají skvěle. Herna pro děti taky pěkná. Pokud tě něco konkrétního zajímá, klidně napiš.
@Jasou můžu se zeptat kolik je synovi?
Mému je pět a půl a v dokumentech jsem se dočetla, že už nemáme nárok být s ním na pokoji přes noc
že prý tam je někde ubytování.
@Barbulka píše:Štěpánkovi bude 5 v červenci. Ale nemusíš mít obavu, budeš s ním na pokoji. Teď tam se mnou byla paní, jejím klukům bylo 7 a 9 a taky spala s nima. Snaží se vždy vyhovět. Ale v papírech je to napsaný, jak píšeš.
@Jasou můžu se zeptat kolik je synovi?
Mému je pět a půl a v dokumentech jsem se dočetla, že už nemáme nárok být s ním na pokoji přes nocže prý tam je někde ubytování.
Ahoj, chtěla byhc se zeptat, jaký byl režim dítěte před a po zákroku.
Izolovaly jste děti od kolektivu nějaký čas předtím? A potom, jak dlouhou dobu trvá rekonvalescence, klidový režim, dietní opatření apod.?
Měly děti potom bolesti? ![]()
@terulína píše:
Izolovaly jste děti od kolektivu nějaký čas předtím? A potom, jak dlouhou dobu trvá rekonvalescence, klidový režim, dietní opatření apod.?
Měly děti potom bolesti?
@terulína píše:
Měly děti potom bolesti?
Já jsem nechala syna pár dní před zákrokem doma, aby na poslední chvíli neonemocněl a nemuseli jsme čekat další měsíce na termín.
Po mandli psali týden klidový režim, do školky šel 14 dní po operaci, ale jen díky tomu, že měla babička dovolenou, jinak by šel po tom týdnu. Teď po trubičkách fungoval hned normálně, tam klidový režim nebyl, zase ho měla týden babička. Obě operace zvládnul dobře.