Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud nemá kam dát TP, ať si ho raději nahlásí na úřad, ono jsou instituce co zasílají poštu pouze na adresu TP a za případné problémy mu to nestojí.
@medunka23 Ale on si ho nemůže sám nahlásit na úřad… to mohou leda ti nový majitelé toho bytu, kde je hlášen teď.
@medunka23 píše:
Pokud nemá kam dát TP, ať si ho raději nahlásí na úřad, ono jsou instituce co zasílají poštu pouze na adresu TP a za případné problémy mu to nestojí.
dopisy určené na TP mu chodí na poštu ![]()
@Anonymní píše:
dopisy určené na TP mu chodí na poštu
tak to je super, pokud ta vaše pošta tak opravdu funguje, my to určitou dobu taky tak měli a byl to děs, věčně něco nepřišlo a podobně, takže po této zkušenosti jsem fakt skeptická.
@j.a.n.i1 a z jakého důvodu si ho nemůže na úřad nahlásit sám??
@medunka23 snad funguje, nic moc mu nechodí, banka atd mu posílá na kontaktní adresu, odpady platíme, nevím, snad kdyby někde něco bylo tak by se doptali v bance o tu kontaktní… doufám ![]()
@Anonymní píše:
@medunka23 snad funguje, nic moc mu nechodí, banka atd mu posílá na kontaktní adresu, odpady platíme, nevím, snad kdyby někde něco bylo tak by se doptali v bance o tu kontaktní… doufám
no, nechci ti brát iluze, ale můj exmanžel má taky na poště dosílací adresu či jak se to jmenuje - že prostě pošta na jeho bývalé bydliště mu chodí jinam. no, ovšem i tak u mně ve schránce občas nějaký ten dopis pro něj skončí a pro mne poněkud překvapivě i z institucí, ve kterých přímo mají nové bydliště hlášené, takže od nich bych vůbec dopisy na starou adresu nečekala.
@Anonymní píše:
Dobrý večer,
nemáte prosím někdo zkušenost?
Přítel má trvalé bydliště v bytě který je dávno prodaný. Má všude nahlášenou kontaktní adresu k nám, ale do našeho bytu si trvalé bydliště napsat nemůže, jsme v podnájmu.
Už je to pár let a nikdo to neřešil. Kdyby mu noví majitelé starého bytu zrušili TP, byl by přítel nějak vyrozuměn?
Popř. jak se to dělá u paneláků? TP je vázáno k číslu bytu?
K vyřízení trvalého pobytu mu stačí podepsaná nájemní smlouva a občanka. Takhle jsme před 6 lety zapisovali manžela do bytu, kde jsme bydleli. Bylo to vyřízené během 10minut na czechpointu a pak už jen čekal na novou občanku.
@Anonymní píše:
Dobrý večer,
Přítel má trvalé bydliště v bytě který je dávno prodaný. Má všude nahlášenou kontaktní adresu k nám, ale do našeho bytu si trvalé bydliště napsat nemůže, jsme v podnájmu.
Už je to pár let a nikdo to neřešil. Kdyby mu noví majitelé starého bytu zrušili TP, byl by přítel nějak vyrozuměn?
Nejbezpečnější bude, když si zřídí datovou schránku. Státní správa a soudy mu pak budou povinny písemnosti posílat do datové schránky a pokud to pošlou jinak, tak nebudou moci použít fikci doručení.
@Heivka píše:
K vyřízení trvalého pobytu mu stačí podepsaná nájemní smlouva a občanka. Takhle jsme před 6 lety zapisovali manžela do bytu, kde jsme bydleli. Bylo to vyřízené během 10minut na czechpointu a pak už jen čekal na novou občanku.
děkuji, to vím, ale máme podnájemní smlouvu, družstvo schválilo trvalý pobyt jen mně.
Ahoj chtěla bych se zeptat zda jde nechat pošta na úřadě kdyz tam mam trvale bydliště? Nebo na poště??? Jde to? ![]()
Dobrý večer,