Trvalé bydliště - kde vyřídit

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
mag
12862
13.12.13 17:34

No tak když ta dotyčná osoba nebude mít k domu žádný užívací titul (spoluvlastnický podíl, nájemní smlouvu atp.), tak samozřejmě ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101548
13.12.13 17:34
@martinape píše:
To se může? Pardon, asi se ptám jak deb. l.

Samozřejmě že se to může, nemá žádný podklad pro to, aby tam mohl bydlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.13 17:36

OK, děkuji všem za komenty. Informace předám a je mi kamarádky celkem líto, je to všechno její blízká rodina. ještě jednou dík.

• Citovat
  • Upravit
19787
13.12.13 18:01
@martinape píše:
@fatin bez souhlasu dotyčného?

Nelze. Že se ptáte zrovna toho, kdo vám radí špatně. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
13.12.13 18:07
@mag píše:
No tak když ta dotyčná osoba nebude mít k domu žádný užívací titul (spoluvlastnický podíl, nájemní smlouvu atp.), tak samozřejmě ano.

No, pokud je to dědic, tak předpokládám, že je to nějaký rodinný příslušník, bývalý člen domácnosti. Třeba sourozenec toho, kdo ho chce vystěhovat. Takže tam nejspíš užívací titul bude. Možná tam bydlí od malička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
13.12.13 18:19

@eumedon To, že je někdo rodinný příslušník nezakládá užívací právo, pokud není nezletilé dítě nebo závislá osoba atd. (odvozené užívací právo), které zanikne zcizením nemovitosti a opuštěním domu babičkou.

A jinak nevím, že bych něco napsala jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101548
13.12.13 18:19

@eumedon A být sourozencem majitele je nějaký užívací titul?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.13 18:27
@eumedon píše:
Nelze. Že se ptáte zrovna toho, kdo vám radí špatně. :roll:

Třeba se ptám proto, že to byl první příspěvek, já na něj začala psát odpověď a než odeslala, odpovědi přibyly i od jiných uživatelů. Tak proto.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.12.13 18:32

Babička měla 2 dospělé dcery. Obě mají rodiny. jedna z nich před téměř dvaceti lety zemřela, takže její dědictví přešlo na její dvě děti. Takže po babičce by dědila babičky dcera a dvě její vnoučata(sourozenci). Babičky dcera se rozvedla, s exmanželem prodala společný dům a neměla kde bydlet, tak šla k babičce(své matce).

• Citovat
  • Upravit
19787
13.12.13 18:45

Trochu jsem pohledal a vypadá to, že @j.a.n.i1 a @mag mají pravdu.

Takže jde o to, že dům by zdědila jedna z vnuček a nechce, aby tam navěky bydlela její teta.

Užívací právo tety je tedy založeno souhlasem babičky (jako vlastníka) domu, aby tam bydlela. Souhlas vlastníka lze ovšem odvolat a vnučka/dědička domu - jako nový vlastník - by měla svou tetu vyzvat k vystěhování a poskytnout jí k tomu přiměřenou lhůtu. Po marném uplynutí té lhůty by mohla podat žalobu na vyklizení.

Hledal jsem, tady je nějaká internetová právní poradna o bydlení: http://ona.idnes.cz/…poradna.aspx?…

a tenhle případ (dotaz/odpověď) mi přijde analogický: Hledejte Kateřina.

Je to dotaz Kateřiny. Kateřina je v postavení té tety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
28.12.13 14:10

Trvalé bydliště

Dobry den mám otazku ohledně trvalého bydliště. Před 8 lety jsem odešla za prací do Prahy, ale trvalé bydliště jsem stále měla u sebe v Králíkach. Před rokem se moje matka rozhodla trvalé bydliště zrušit. Tím pádem jsem se dostala na uřad. V Praze jsem bydlela v podnajmech a tudíž jsem trvalé bydliště neřešila a to že jsem na uřadě mi nevadilo. Až do doby což je ted kdy jsem těhotná. V Praze již nežiji odstěhovala jsem se k partnerovi do Třeboně, kde bydlime také v podnajmu. Problém nastává ted, když se po porodu uvádi trvalé bydlište matky (ktere nemám)Bylo mi zděleno, že mě bude brát socialka jako bezdomovce tudiž mě mužou dát byt v Králikach kam mě bude socialka chodit kontrolovat pokud nechci aby mi bylo ditě odebrano. V podnajmu kde s přitelem žijeme nám majitel trvalé bydliště dát nechce. Nevím už jak řešit tuto situaci. Poradíte prosím? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
28.12.13 14:15
@kleenexa28 píše:
Dobry den mám otazku ohledně trvalého bydliště. Před 8 lety jsem odešla za prací do Prahy, ale trvalé bydliště jsem stále měla u sebe v Králíkach. Před rokem se moje matka rozhodla trvalé bydliště zrušit. Tím pádem jsem se dostala na uřad. V Praze jsem bydlela v podnajmech a tudíž jsem trvalé bydliště neřešila a to že jsem na uřadě mi nevadilo. Až do doby což je ted kdy jsem těhotná. V Praze již nežiji odstěhovala jsem se k partnerovi do Třeboně, kde bydlime také v podnajmu. Problém nastává ted, když se po porodu uvádi trvalé bydlište matky (ktere nemám)Bylo mi zděleno, že mě bude brát socialka jako bezdomovce tudiž mě mužou dát byt v Králikach kam mě bude socialka chodit kontrolovat pokud nechci aby mi bylo ditě odebrano. V podnajmu kde s přitelem žijeme nám majitel trvalé bydliště dát nechce. Nevím už jak řešit tuto situaci. Poradíte prosím? Děkuji

Budete muset najít jiný podnájem, kde vám trvalé bydliště dají..Nebo se pokusit domluvit s majitelem bytu, kde žijete teď, že jsi těhotná a potřebujete mít trvalé bydliště..

• Citovat
  • Upravit
Jemys
28.12.13 14:19

@kleenexa28 Jeho souhlas nepotřebujete, stačí nájemní smlouva

• Citovat
  • Upravit
733
28.12.13 14:20

Kým ti to bylo sděleno, to je dost podstatná informace, která chybí. Ověřovala sis to na úřadě? Za sebe si myslím, že je to blbost, důležité je, jestli máš kde bydlet, dnes má trvalé bydliště pouze evidenční charakter, plno lidí ho má jinde než bydlí nebo na úřadě. A jestli myslíš sociálkou Ospod, tak pokud budeš mít vše v pořádku a budeš se o dítě řádně starat, nemají důvod tě kontrolovat jen proto, že máš trvalé bydliště na úřadu, to by se uchodili. (na ospod jsem pracovala)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
28.12.13 14:20

@kleenexa28 to jsou kecy. Já mám taky trvalý bydliště na úřadě (jsem prostě jak houmles) už 4 roky a prcek ho tam má automaticky po mě a nikdo mě nikdy nehlídal a nechtěl mi dítě odebrat. Jim je to jedno prosim tě. To tě zas chce někdo strašit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí