Trvalé bydliště - kde vyřídit

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
19787
24.10.13 19:51
@1024 píše:
@Slečna Ferka A jak se to dělá, co z toho plyne, když požádám o zúžení SJM.

Formou notářského zápisu. To ti poradí notář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
24.10.13 21:19

Pozor. Slíbil, že po volbách -což je relativně kdykoliv :roll: se k nám trvale vrátí. No ale posl. dobou je to spíš muž slova než činu, takže si asi ještě počkám. Asi jako se dušoval, že si dojde dna úřad pro volební průkaz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
11.11.13 08:45

Holky potřebuji poradit. Mám s malým trvalé bydliště u mamy ted expřítele. A bude nás odhlašovat. Myslela jsem si, že stačí, aby ona sama zašla na úřad a odhlásila nás, ale prý musím i já s ní tam jít…? Další věc, nemáme s prckem kam si dát trvalý pobyt, jsme v podnájmu a tady majitelka s tím nesouhlasí. Budeme automaticky mít pobyt v obci, kde mám trvalý pobyt? Nebo jelikož jsem v podnájmu v jiném okrese, jde to i tady? A co vše budu potřebovat na úřad k odhlášení mě i malého, děkuji moc

• Citovat
  • Upravit
mag
12862
11.11.13 08:47

Ne, naopak tam jít nemůžete, museli byste přihlašovat nový TP. Odhlásit vás můžou bez vás, pokud si nenahlásíte nové TP, budete ho mít automaticky na ohlašovně, která vás odhlásila, na jinou to nejde.

Bude potřebovat potvrzení svědků, že tam nebydlíte a vše bude probíhat formou správního řízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
11.11.13 09:01

@mag A náhodou nevíš, když mě přijde pošta na úřad, jak to zjistím? dají mi nějak vědět?

• Citovat
  • Upravit
19787
11.11.13 09:40
@111verunka111 píše:
Další věc, nemáme s prckem kam si dát trvalý pobyt, jsme v podnájmu a tady majitelka s tím nesouhlasí.

Jak - v podnájmu? Čili majitelka tam má (třeba papírově) nájemníka a v s tím nájemníkem máte podnájemní smlouvu?

Nebo máte písemnou nájemní smlouvu s majitelkou?

@111verunka111 píše:
@mag A náhodou nevíš, když mě přijde pošta na úřad, jak to zjistím? dají mi nějak vědět?

Dají ti vědět, pokud se tam na to přijdeš zeptat. Řeknou ti to, pokud se tam zeptáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
11.11.13 10:25

@eumedon nene, je to její byt a družstva a my máme podnájemní smlouvu. Nájemní smlouvy družstvo nesouhlasí dávat. a ted trošku nechápu zas další věc, psala jsem na úřad, kde mám trvalý pobyt celou situaci a oni mi odepsali, že mám zajít na městský úřad v Přerově a sama si nahlásit trvalý pobyt tady na úřadě ve městě. A podle toho, co čtu na netu, tak já sama si dát trvalé bydliště na úřad nemohu

• Citovat
  • Upravit
111verunka111
11.11.13 10:33

@eumedon teda jsem to trošku špatně vysvětlila. Napsali mi, že mě majitel domu musí sám odhlásit se svědky a s nějakou žádostí. Já jelikož mám přechodné bydliště a bydlím ve městě, kde mám vlastně i pronájemní smlouvu, tak se mám pak nahlásit trvalé bydliště tady do města a že u nich mě na úřad nevemou. to mohou mě nevzít na úřad, kde vlastně spadá mě trvalé bydliště? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
19787
11.11.13 10:47

@111verunka111 Takže to není majitelka bytu, nýbrž družstevnice a nájemnice. Smlouva je tudíž podnájemní a myslím, že z podnájemní smlouvy nárok na TP skutečně neplyne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
11.11.13 10:50
@111verunka111 píše:
@eumedon A podle toho, co čtu na netu, tak já sama si dát trvalé bydliště na úřad nemohu

Proč bys nemohla, kde čteš na netu, že nemůžeš, když ti na tom úřadě sami řekli, že můžeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
n. evill
11.11.13 11:07
@111verunka111 píše:
@mag A náhodou nevíš, když mě přijde pošta na úřad, jak to zjistím? dají mi nějak vědět?

Na poště si můžeš zřídit dosílku. http://www.ceskaposta.cz/…lky-id29953/

• Citovat
  • Upravit
n. evill
11.11.13 11:20
@eumedon píše:
Proč bys nemohla, kde čteš na netu, že nemůžeš, když ti na tom úřadě sami řekli, že můžeš?

V zákoně?

(5) Změnu místa trvalého pobytu občan ohlásí ohlašovně v místě nového trvalého pobytu. Je-li údaj o místě trvalého pobytu úředně zrušen (§ 12), je místem trvalého pobytu sídlo ohlašovny, v jejímž územním obvodu byl občanovi trvalý pobyt úředně zrušen.

Což je případ zakladatelky. Z ostatních paragrafů vyplývá, že si nelze samovolně zřídit TP a na úřední adrese.

• Citovat
  • Upravit
15814
11.11.13 11:24
@eumedon píše:
Proč bys nemohla, kde čteš na netu, že nemůžeš, když ti na tom úřadě sami řekli, že můžeš?

třeba v zákoně o evidenci obyvatel?

už jsem ho tedy delší dobu nečetla, ale nevím o tom, že by v něm byla nějaká významná změna. a když jsem ho četla naposledy, tak v něm bylo psáno, že občan hlásí změnu trvalého pobytu v místě nového trvalého pobytu, oproti tomu je-li občanovi trvalý pobyt úředně zrušen, přechází trvalý pobyt na ohlašovnu, ve které ke zrušení došlo.

přihlásit k trvalému pobytu se lze pouze v objektu, který je určen pro bydlení, ubytování nebo individuální rekreaci a to pouze tam, kde k tomu má občan užívací právo - jako že buď je majitelem nebo nájemníkem nebo majitel s trvalým pobytem souhlasí.

oproti tomu nechat úředně zrušit trvalý pobyt může jenom majitel nemovitosti, ve které měl občan trvalý pobyt, ale již se v místě pobytu nezdržuje. odhlašuje se samozřejmě tam, pobyt se nechává rušit samozřejmě tam, kde ho občan má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
866
11.11.13 11:30

Já se vetřu s dotazem, mám syna 20 let, odešel z domu, nevím kde a s kým se zdržuje, mám strach že naseká dluhy tak ho chci odhlásit z trvalého pobytu, to teda bude muset muj taťka, je majitel nemovitosti, ale byl na úřadě a tam ho paní seřvvala že to nejde, že ho nemůže on odhlásit. Jak to teda je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21766
11.11.13 11:56

Ale všechny úřední dopisy do dosílky nejdou dát, hlavně takové ty soudní rozsudky a exekutorské…které se nesmějí oznamovat a při nezastižení se házejí do schránky. Když schránka není, dopis se vrací zpět. Teď ale nevím, zda ho ty úřady berou jako doručený. M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí