Trvalé bydliště - kde vyřídit

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Larr
28.12.13 16:18
@Jemys píše:
Já se na souhlas majitele ptala za celý život jen jednou. A to jsem po pronájmech pořád. Ale nikdy nikdo s tím neměl problém, nikdy nikdo si do smlouvy nedal, že tam nesmím mít trvalý pobyt. :think:

My to ve smlouvě nemáme
a přesto, když jsem se na to bytné ptala, řekla, že na bytě nikoho na TP nechce.

• Citovat
  • Upravit
Jemys
28.12.13 16:22
@Larr píše:
My to ve smlouvě nemáme
a přesto, když jsem se na to bytné ptala, řekla, že na bytě nikoho na TP nechce.

Asi vypadáš nedůvěryhodně :mrgreen:
Mě fakt první pronajímatel říkal sám, ať si vyřídíme trvalák a pak se budem bavit dál, takže jsem měla za to, že je to automatický - máš smlouvu, máš trvalák :think: Až tady na Emiminu jsem se dozvěděla, že to tak není :mrgreen: Co bydlím teď, tak tu s náma má trvalák i strejda majitele :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Larr
28.12.13 16:23

@Jemys asi ne, říkala, že to není nic proti nám,
takže teď za ty řeči vypadáš
nedůvěryhodně ty.

• Citovat
  • Upravit
515
28.12.13 16:36

Opravdu stačí k přihlášení TP jen nájemní smlouva, žádný souhlas majitele, i nový občanský zákoník toto ponechal. Ale majitele to může naštvat, logicky se toho může bát hlavně kvůli případné exekuci. Zkusila bych se s ním domluvit, popř. hledat jiný pronájem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
28.12.13 16:38
@Larr píše:
@Jemys asi ne, říkala, že to není nic proti nám,
takže teď za ty řeči vypadáš
nedůvěryhodně ty.
:oops:
  • Citovat
  • Upravit
207
28.12.13 16:45

Ted jsem na nemocenske po porodu me bude po dobu 9 mesicu platit zamestnavatel (mam smlouvu na dobu neurcitou) a potom na 10 mesic uz budu brat tu rodičovskou či co to je. Nejak se v tom ztracim kdyz neco je mateřská a něco je ta rodičovská…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
28.12.13 16:47
@Jemys píše:
Asi tak. Já mám asi fakt štěstí na pronajímatele, ale u nás s tím nikdy žádný problém neměl.

Ale to jsi měla nájemní smlouvy.

@Cricry píše:
Opravdu stačí k přihlášení TP jen nájemní smlouva, žádný souhlas majitele, i nový občanský zákoník toto ponechal.

Nájemní smlouva. Ne podnájemní!

@kleenexa28 píše, že bydlí v podnájmech, a pokud píše pravdu, tak to znamená, že má podnájemní smlouvu.

Podnájemní smlouva je něco jiného, než smlouva nájemní.

Příspěvek upraven 28.12.13 v 16:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
28.12.13 16:48

Exekuce a jine tyhle hnusy nemam.Pro přihlašení k trvalemu musi bejt souhlas majitele nemovitosti a musi semnou i osobne dojit na urad podepsat papír se souhlasem, za zady bych určitě nic nedělala. S majitelem má přitel velmi dobrý vztah o dum a jeho okolí se staráme, problemy s nami nejsou takže duvod toho proč nam nechce dat trvale je opravdu zahadou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
28.12.13 16:50
@kleenexa28 píše:
Exekuce a jine tyhle hnusy nemam.Pro přihlašení k trvalemu musi bejt souhlas majitele nemovitosti a musi semnou i osobne dojit na urad podepsat papír se souhlasem, za zady bych určitě nic nedělala. S majitelem má přitel velmi dobrý vztah o dum a jeho okolí se staráme, problemy s nami nejsou takže duvod toho proč nam nechce dat trvale je opravdu zahadou.

Pokud máš s nájemníkem jen podnájemní smlouvu, tak ano.

Pokud bys měla s majitelem písemnou nájemní smlouvu, tak by to bylo něco jiného.

Ale napsala jsi, že bydlíš v podnájmu, ne v nájmu.

Příspěvek upraven 28.12.13 v 16:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
28.12.13 16:51
@Cricry píše:
Opravdu stačí k přihlášení TP jen nájemní smlouva, žádný souhlas majitele, i nový občanský zákoník toto ponechal. Ale majitele to může naštvat, logicky se toho může bát hlavně kvůli případné exekuci. Zkusila bych se s ním domluvit, popř. hledat jiný pronájem

A proč by se měl bát exekuce? Exekutor může jít všude tam, kde má povinný svoje věci, TP není směrodatné, může být pouze vodítkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
28.12.13 16:52

@eumedon Měl bys vědět, že hodně lidí tyto pojmy nerozlišuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207

Smlouva je nájemní ted jsem na to koukala je do 30.4.2014 a je tam psaný pouze přítel já tu žadnou smlouvu nemam ani v ni nejsem vepsana.To že tu bydlím majitele vědí viděla jsem s nimi již nekolikrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
@eumedon píše:
Nájemní smlouva. Ne podnájemní!

@kleenexa28 píše, že bydlí v podnájmech, a pokud píše pravdu, tak to znamená, že má podnájemní smlouvu.

Podnájemní smlouva je něco jiného, než smlouva nájemní.

Příspěvek upraven 28.12.13 v 16:49

No já to brala, že píše, že trvalák jí nechce dát majitel - tak jsem myslela, že má smlouvu přímo s ním a tím pádem nájemní

• Citovat
  • Upravit
207
28.12.13 16:53

Vubec netuším, že je v tom nejaky rozdil :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
28.12.13 16:56
@mag píše:
@eumedon Měl bys vědět, že hodně lidí tyto pojmy nerozlišuje.

To vím. A logicky odpovídám, jak se kdo zeptá.

A na tohle upozorňuju opakovaně právě proto, aby se tazatelka laskavě obtěžovala přesvědčit se, jakou smlouvu vlastně má a nám to sdělit. Pokud tedy chce rozumnou odpověď.

Mmch, jak myslíš, že by jí odpověděl právník v bezplatné právní poradně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí