Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Silwinka87 Ano, stačí nájemní smlouva.
A Pronajímatelé by si měli uvědomit, že tím, že pronajímají byt nemůžou některé věci lidem zakázat.. nastěhovat si partnera, mít dítě nebo si přihlásit nájemcem trvalý pobyt.
Jejich strach z něj je absurdní, pokud nepronajímají byt zařízený. Víc by se o svůj majetek měl nájemce.
Příspěvek upraven 28.12.13 v 15:37
@Silwinka87 jj jsem ráda, že bydlim tam kde bydlim a nebudu si dělat rozbroje. On si vždycky nějakej důvod na vyhazov může najít a s děckem si zas hledat jinej byt, to by se mi fakt nechtělo. Ještě když je tu člověk zvyklej.
@mejdylko píše:
právě že už ne, stačí doložit jen nájemní smlouvu (nesmí být podnájemní) a máš automaticky právo ze zákona na trvalé bydliště v bytě. Ale samozřejmě se kontaktuje dopise majitel nemovitosti a když o tom neví, tak může bejt pěkně vytočenej. Já bych to bez domluvy s ním neudělala. Za ten vyhazov z bytu by mi to nestálo.
Jaký už, nájemní smlouva stačila pro přihlášení TP vždycky. Vyhazov dostat nemůžeš, může ti samo neprodloužit smlouvu, ale to může i proto, že se mu nebudou líbit tvoje oči.
@mag píše:
@Silwinka87 Ano, stačí nájemní smlouva.A Pronajímatelé by si měli uvědomit, že tím, že pronajímají byt nemůžou některé věci lidem zakázat.. nastěhovat si partnera, mít dítě nebo si přihlásit nájemcem trvalý pobyt.
Jejich strach z něj je absurdní, pokud nepronajímají byt zařízený. Víc by se o svůj majetek měl nájemce.
Ale i když pronajímám zařízený byt, tak se to dá ošetřit smlouvou..
Taky nechápu proč to nechtějí dovolovat
Ale i tak, za zády bych to nikomu neudělala..
@Larr píše:
Ale já bych se nikde bez jeho souhlasu či přes jeho zákaz nepřihlašovala.
Já se na souhlas majitele ptala za celý život jen jednou. A to jsem po pronájmech pořád. Ale nikdy nikdo s tím neměl problém, nikdy nikdo si do smlouvy nedal, že tam nesmím mít trvalý pobyt. ![]()
@Jemys píše:
@kleenexa28 Jeho souhlas nepotřebujete, stačí nájemní smlouva
Když jsou v podnájmu, tak mají podnájemní smlouvu, a ta nestačí.
Jo, kdyby byli v nájmu, tak by měli nájemní smlouvu, a ta by stačila.
@mag píše:
Jaký už, nájemní smlouva stačila pro přihlášení TP vždycky. Vyhazov dostat nemůžeš, může ti samo neprodloužit smlouvu, ale to může i proto, že se mu nebudou líbit tvoje oči.
Asi tak. Já mám asi fakt štěstí na pronajímatele, ale u nás s tím nikdy žádný problém neměl. Ten, co nám vyřizoval smlouvu ještě ve městě v paneláku, tak sám říkal, ať si nejdřív oběháme trvalej a pak spolu dojdem na elektriku ![]()
Ještě bych dodala, že je opravdu lepší zajít na úřad: bode nový občanský zákoník, a je otázka, jestli se tam něco neděje i s přihlašováním TP (mění se pravidla pro nájem).
Být Tebou, tak to okamžitě řeším. Dojíždět totiž přes půl republiky kvůli papírům s rodičákem (a že to budeš muset absolvovat několikrát!) je s miminem záhul nejen finanční, ale i organizační. Na úřad Tě ale jen tak nepřihlásí. Podle mě byste měli s přítelem dát majiteli nůž na krk, že prostě potřebujete TP kvůli rodičáku: pokud tam už nějakou dobu jste a on vidí, že jste slušná partaj, tak to dovolí; pokud ne, tak holt stěhovat.
Kamarádka má pronájem v Praze jinde, než kde má TP, korespondenční adresu dává novou, na poště má placenou dosílku, a stejně jí půlka zásilek nechodí (úřad není problém, po Praze je to pár minut busem, že; ale musí se vůbec dozvědět, že na ten úřad musí).
@Slečna Ferka Ne, nemění, přihlašování TP je veřejnoprávní úkon vyplývající z veřejnoprávní normy, občanský zákoník na to nemá vliv.
@Slečna Ferka Tak ať si zřídí datovou schránku, orgány veřejné moci jsou povinny doručovat do ní. Nebo ať si nahlásí adresu pro doručování do centrální evidence obyvatel.
@Slečna Ferka píše:
Být Tebou, tak to okamžitě řeším. Dojíždět totiž přes půl republiky kvůli papírům s rodičákem (a že to budeš muset absolvovat několikrát!) je s miminem záhul nejen finanční, ale i organizační.
Proč několikrát
na úřadě jsem byla kvůli rodičáku pouze jednou a bohatě to stačilo, nevidím důvod tam courat víckrát. A jde to i poslat poštou, případně tam s tím někoho poslat.
@kleenexa28 to je blbost, že by ti kvůli tomu chtěli odebrat dítě, to určitě ne. ale úřední věci asi většinou budeš muset řešit v místě trvalého bydliště ![]()
@mag píše:
@Slečna Ferka Tak ať si zřídí datovou schránku, orgány veřejné moci jsou povinny doručovat do ní. Nebo ať si nahlásí adresu pro doručování do centrální evidence obyvatel.
A pak se z ní dá přímo odeslat ta žádost o rodičák ![]()
No však právě..