Trvalé bydliště - kde vyřídit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Silwinka87
28.12.13 15:32
@mejdylko píše:
právě že už ne, stačí doložit jen nájemní smlouvu (nesmí být podnájemní) a máš automaticky právo ze zákona na trvalé bydliště v bytě. Ale samozřejmě se kontaktuje dopise majitel nemovitosti a když o tom neví, tak může bejt pěkně vytočenej. Já bych to bez domluvy s ním neudělala. Za ten vyhazov z bytu by mi to nestálo.

No však právě..

• Citovat
  • Upravit
mag
12862
28.12.13 15:34

@Silwinka87 Ano, stačí nájemní smlouva.

A Pronajímatelé by si měli uvědomit, že tím, že pronajímají byt nemůžou některé věci lidem zakázat.. nastěhovat si partnera, mít dítě nebo si přihlásit nájemcem trvalý pobyt.

Jejich strach z něj je absurdní, pokud nepronajímají byt zařízený. Víc by se o svůj majetek měl nájemce.

Příspěvek upraven 28.12.13 v 15:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
28.12.13 15:34

@Silwinka87 jj jsem ráda, že bydlim tam kde bydlim a nebudu si dělat rozbroje. On si vždycky nějakej důvod na vyhazov může najít a s děckem si zas hledat jinej byt, to by se mi fakt nechtělo. Ještě když je tu člověk zvyklej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
28.12.13 15:35
@mejdylko píše:
právě že už ne, stačí doložit jen nájemní smlouvu (nesmí být podnájemní) a máš automaticky právo ze zákona na trvalé bydliště v bytě. Ale samozřejmě se kontaktuje dopise majitel nemovitosti a když o tom neví, tak může bejt pěkně vytočenej. Já bych to bez domluvy s ním neudělala. Za ten vyhazov z bytu by mi to nestálo.

Jaký už, nájemní smlouva stačila pro přihlášení TP vždycky. Vyhazov dostat nemůžeš, může ti samo neprodloužit smlouvu, ale to může i proto, že se mu nebudou líbit tvoje oči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
28.12.13 15:36
@mag píše:
@Silwinka87 Ano, stačí nájemní smlouva.

A Pronajímatelé by si měli uvědomit, že tím, že pronajímají byt nemůžou některé věci lidem zakázat.. nastěhovat si partnera, mít dítě nebo si přihlásit nájemcem trvalý pobyt.

Jejich strach z něj je absurdní, pokud nepronajímají byt zařízený. Víc by se o svůj majetek měl nájemce.

Ale i když pronajímám zařízený byt, tak se to dá ošetřit smlouvou..
Taky nechápu proč to nechtějí dovolovat :nevim: Ale i tak, za zády bych to nikomu neudělala..

• Citovat
  • Upravit
Jemys
28.12.13 15:44
@Larr píše:
Ale já bych se nikde bez jeho souhlasu či přes jeho zákaz nepřihlašovala.

Já se na souhlas majitele ptala za celý život jen jednou. A to jsem po pronájmech pořád. Ale nikdy nikdo s tím neměl problém, nikdy nikdo si do smlouvy nedal, že tam nesmím mít trvalý pobyt. :think:

• Citovat
  • Upravit
19787
28.12.13 15:46
@Jemys
@Jemys píše:
@kleenexa28 Jeho souhlas nepotřebujete, stačí nájemní smlouva

Když jsou v podnájmu, tak mají podnájemní smlouvu, a ta nestačí.

Jo, kdyby byli v nájmu, tak by měli nájemní smlouvu, a ta by stačila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
28.12.13 15:47
@mag píše:
Jaký už, nájemní smlouva stačila pro přihlášení TP vždycky. Vyhazov dostat nemůžeš, může ti samo neprodloužit smlouvu, ale to může i proto, že se mu nebudou líbit tvoje oči.

Asi tak. Já mám asi fakt štěstí na pronajímatele, ale u nás s tím nikdy žádný problém neměl. Ten, co nám vyřizoval smlouvu ještě ve městě v paneláku, tak sám říkal, ať si nejdřív oběháme trvalej a pak spolu dojdem na elektriku :nevim:

• Citovat
  • Upravit
11565
28.12.13 15:47

Ještě bych dodala, že je opravdu lepší zajít na úřad: bode nový občanský zákoník, a je otázka, jestli se tam něco neděje i s přihlašováním TP (mění se pravidla pro nájem).

Být Tebou, tak to okamžitě řeším. Dojíždět totiž přes půl republiky kvůli papírům s rodičákem (a že to budeš muset absolvovat několikrát!) je s miminem záhul nejen finanční, ale i organizační. Na úřad Tě ale jen tak nepřihlásí. Podle mě byste měli s přítelem dát majiteli nůž na krk, že prostě potřebujete TP kvůli rodičáku: pokud tam už nějakou dobu jste a on vidí, že jste slušná partaj, tak to dovolí; pokud ne, tak holt stěhovat.

Kamarádka má pronájem v Praze jinde, než kde má TP, korespondenční adresu dává novou, na poště má placenou dosílku, a stejně jí půlka zásilek nechodí (úřad není problém, po Praze je to pár minut busem, že; ale musí se vůbec dozvědět, že na ten úřad musí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
28.12.13 15:49

@Slečna Ferka Ne, nemění, přihlašování TP je veřejnoprávní úkon vyplývající z veřejnoprávní normy, občanský zákoník na to nemá vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
28.12.13 15:50

@Slečna Ferka Tak ať si zřídí datovou schránku, orgány veřejné moci jsou povinny doručovat do ní. Nebo ať si nahlásí adresu pro doručování do centrální evidence obyvatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101565
28.12.13 15:52
@Slečna Ferka píše:
Být Tebou, tak to okamžitě řeším. Dojíždět totiž přes půl republiky kvůli papírům s rodičákem (a že to budeš muset absolvovat několikrát!) je s miminem záhul nejen finanční, ale i organizační.

Proč několikrát 8o na úřadě jsem byla kvůli rodičáku pouze jednou a bohatě to stačilo, nevidím důvod tam courat víckrát. A jde to i poslat poštou, případně tam s tím někoho poslat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
28.12.13 15:53

@kleenexa28 to je blbost, že by ti kvůli tomu chtěli odebrat dítě, to určitě ne. ale úřední věci asi většinou budeš muset řešit v místě trvalého bydliště :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101565
28.12.13 15:54
@mag píše:
@Slečna Ferka Tak ať si zřídí datovou schránku, orgány veřejné moci jsou povinny doručovat do ní. Nebo ať si nahlásí adresu pro doručování do centrální evidence obyvatel.

A pak se z ní dá přímo odeslat ta žádost o rodičák :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
28.12.13 15:56

@j.a.n.i1 a zadarmo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek