Trvalé bydliště - kde vyřídit

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1103
19.10.13 22:50

Co takhle zrušit společné jmění manželu, potom ti bude šumák co manžel dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
19.10.13 22:57

@martin 35 A co byt, ten máme jako SMJ. To by se asi muselo vypořádat, ne. Když už zajedu do hloubky. Pak by asi následoval rozvod, předtím dělení dětí :think:.Zas až tak daleko dojít nechci, jen aby bydlel s náma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
19.10.13 23:00

No tak dluh bude tvůj barak byt bude taky tvůj, a bydlet s tebou může i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
19.10.13 23:12

Se zrušením trvalého pobytu se vrací občanka. Alespoň tak to bylo řečeno mně přímo na úřadě, když jsem se na to informovala. Trvale žijí v zahraničí. Tak nevím, jestli zrušení trvalého pobytu je v tomto případě dobrý nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
19.10.13 23:22

@trpaslinka Já myslím, že to od martina byla jen taková třešnička na dortíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
19.10.13 23:28

Muzes mit obcanku bez trvalého pobytu, v kazdem pripade je dobrej nápad mít pas než trvalej pobyt zrusis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
20.10.13 00:31

@1024 Hele, přečetla jsem si Tvůj status, a upřímně myslím, že jsi v p…

S tím přístupem Tvýho muže je v zásadě otázka času, kdy se něco stane - že se opravdu rozjede exekuce, než se k němu dostane nějakej papír (i když na něj přece nemůžou, když si to nevyzvedne - ať už fikce doručení platí nebo ne, i taková neoprávněná exekuce je stres až na půdu), nebo taky že se mu ta jeho paranoia rozjede tak, že z toho bude problém. Taky bych se bála sociálky, poměrně často lidi nemají trvalý bydliště kvůli nějaký levotě, tak abyste kvůli tomu neměli popotahování.

Abys ochránila sebe a děti, tak by to minimálně chtělo zúžit SJM, ale nevím, jestli to paranoidní muž udělá. Určitě bych to zkusila. Pokud jde o školku, tak bych to neřešila, když tu mají bydliště děti a Ty, tak by neměl být problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
20.10.13 00:42

@Slečna Ferka A jak se to dělá, co z toho plyne, když požádám o zúžení SJM. Jakože jeho budoucí dluhy budou jeho dluhy a můžou případně jen na polovinu bytu? Já nic jiného nevlastním. Navrhovala jsem mu ať si nechá aspoń teda na té chalupě, ale tam je jeho matka jen od jara do pozimu a sousedi by mu prý vykrádali schránku, či jiné podobné nesmysly :roll:
Jo a na naší schránce máme nápis Reklama ne, z důvodu, prý kdyby nám narvali schránku, tak by se potom omylem třeba vyhodilo např. důležité psaní či upozornění z pošty. To se celkem vzájemně bije, že :roll:. A já pak musím volat s mámou z Moravy, co má v letáku ten a ten obchod. Ne legrace podívám se na net, ale máma mi pravidelně hlásí a diví se, že to nesundám. Nechci se prostě hádat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
20.10.13 00:47

@martin 35 tak já pas mám, žiju v zahraničí a více osobních dokladů jsem jistý čas potřebovala. Ale o té občance mi řekli 2 úředníci nezávisle na sobě. Takže pokud by zakladatelčin manžel někdy tuto možnost zvažoval (a já bych se tomu ani nedivila), pak by asi fakt měl mít ten pas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
20.10.13 03:04

@trpaslinka tak ono po ukončení trvalého pobytu v ČR se musí občanka vrátit. ALE zároveň si o ni může požádat i osoba bez trvalého pobytu v ČR (stejně, jako teď už můžou mít občanku i malé děti).

jinak je psané i na stránkách ministerstva vnitra, hned na začátku:
 http://www.mvcr.cz/…-642319.aspx

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
20.10.13 09:39
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
20.10.13 10:31

@sagina tak já jen říkám, co mi bylo řečeno na úřadě. Mě zase až tak moc netrápí, jestli op mám či nikoli. A že mi nebyly podány celé informace, tak to se nedivím, protože na úřednících bylo vidět, že tento případ ještě neřešili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
20.10.13 16:01

@trpaslinka no, já se v problematice moc neorientuji, nepotřebuji to, ale ono asi záleží na tom, kdy ti ty informace byly podány. protože třeba občanský průkaz i pro děti není záležitost až tak vyloženě stará a je docela možné, že do té doby osoby bez TP v ČR taky nemohly mít OP. teď už to ale jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
20.10.13 16:10

Bylo to loni. Ale právě, pokud je to nová záležitost, nemuseli úředníci vědět přesně. No, zatím jsem se rozhodla tam trvalý pobyt nechat, i když musím kvůli popelnicim na pojišťovnu pro potvrzení, že tam nežiju, každý rok a to si taky na úřadě navymýšlí s tím dokumentem. :zed: paní se do toho tak zamotavala, že jsme se na to nakonec vykašlali a máma jim tentýž dokument poslala poštou a nikdo nic nevrátil, že by to bylo špatně. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
24.10.13 19:46
@1024 píše:
@martin 35 On nechce požádat ani o tu dosílku, aby na něj prý nemohli :zed:.

No, tak ať si vygůglí (jestli to umí) „Náhradní doručení“, „Fikce doručení“ a „Rozsudek pro zmeškání“.

Je na dobré cestě, aby všechno projel kontumačně, i to, co by nemusel.

Tím, že se udělá nedohledatelným, nezmizí, naopak. Já naopak velmi pečlivě sleduju, co mám ve schránce, i kdyby to byl jen lístek „Oznámení o uložení zásilky“ - ten obzvlášť.

@1024 píše:
Jo a na naší schránce máme nápis Reklama ne, z důvodu, prý kdyby nám narvali schránku, tak by se potom omylem třeba vyhodilo např. důležité psaní či upozornění z pošty. To se celkem vzájemně bije, že :roll:.

Jo, to se vzájemně tluče. A nejen, že by se to mohlo omylem vyhodit spolu třeba s tím avizem, ale pošťačka mi třeba strčí hrst reklam spolu s dopisy ne do schránky, ale do štěrbiny tak, že způli to visí ven, i když máme objemnou schránku. Pak přijde vítr a reklamy s dopisy poletují po ulici a po zahradě.

Takže o tom nápisy „Žádnou reklamu!“ uvažuju taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí