Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@bambooska sorry, nejak ti to neveřím
a neverim ani ze by to kantor povolil, at je to jaka koli skola.
ale verim, ze je to Tvuj sen ![]()
@bambooska píše:
@SAJ designtam to bylo obecně prostě volnější
Dejme tomu.
Ale že tykáš i všude jinde mi přijde dost neslušné.
Na internetu se obecne tyka, je to v souladu s netiketou, proto nemam problem tykat i tem, co vykaji. Kdybych videla prevazujici nebo vyhradne vykani, tak bych asi teda vykala, ale nestkala jsem se s tim
@lalalalala ještě jednou prosím ![]()
@bambooska taky se mi to nezdá. Osobně kdybymi takhle někdo tykal, tak si myslím že je hodně nevychovaný člověk. Máš děti, jak je učíš třeba zdravit?
@lalalalala píše:
@bambooska sorry, nejak ti to neveříma neverim ani ze by to kantor povolil, at je to jaka koli skola.
ale verim, ze je to Tvuj sen
My taky na střední několika kantorům tykali, a byl to úplně normální gympl…
@bambooska píše:
@SAJ designtam to bylo obecně prostě volnější
Možná, u odborných předmětů v ateliérech, možná… Ale v klasické výuce mi to přijde křupanské.
Za standard považuji vykani na obou stranách - učitelům i studentům. ![]()
Příspěvek upraven 11.01.15 v 21:01
Tak já jsem si toho vykání hodně všimla u @blecha72 a já osobně bych si nedovolila přímo reagovat tykáním. Slušnost mi to prostě nedovolí, @Blackova.K já FB nemám, takže tohle mi naštěstí nehrozí.
@majki.r píše:
Teda, mě se hrozně nelíbí, když někdo vietnamcům tyká…nebo jsem zažila v čínské restauraci, že si chlap objednával, servírka mu slušně vykala a on s ní mluvil jak se zvířetem. Jsou to lidi, propána, úplně mi to zvedá hladinu adrenalinu, když slyším, jak někdo dokáže být neslušný.
Také to nesnáším, nakupuji a vleze tam chlap a hned na Vietnamku „Ahoj, dáš mi cigára? Drobný si nech, tak čau..“ v tu chvíli vždycky dostanu vztek. A je mi líto těch Vietnamců, že to berou jako dobrosrdečnost a děsně se na takové lidi usmívají… Kde se to vůbec vzalo, tohle tykání? A jakto, že se to tak rychle rozšířilo? Mě by to ani ve snu nenapadlo ![]()
A jak píše Blacková, je to prostě buranské.
Příspěvek upraven 11.01.15 v 21:02
Ted jsem v ciste „tykaci“ kulture a je to docela sranda
Ono se to v anglictine teda nerozlisuje, ale opravdu od prvniho kontaktu si tady vsichni rikaji krestnim jmenem, aspon teda mezi dospelymi, chvili mi trvalo, nez jsem si zvykla
Příspěvek upraven 11.01.15 v 21:03
@Meha píše:
Dejme tomu.
Ale že tykáš i všude jinde mi přijde dost neslušné.
jojo, kdybych byla někde s tebou, tak bych se styděla…nic proti.
@Antonie Bolavá píše:
JojoTo je přesně můj pocit. Myslím, že kdyby se tu vykalo, tak by se lidi ani tolik neotevřeli
Na druhou stranu by ale nejspíš bylo i méně nadávek
@Fjodorka píše:
Také to nesnáším, nakupuji a vleze tam chlap a hned na Vietnamku „Ahoj, dáš mi cigára? Drobný si nech, tak čau..“ v tu chvíli vždycky dostanu vztek. A je mi líto těch Vietnamců, že to berou jako dobrosrdečnost a děsně se na takové lidi usmívají… Kde se to vůbec vzalo, tohle tykání? A jakto, že se to tak rychle rozšířilo? Mě by to ani ve snu nenapadlo![]()
A jak píše Blacková, je to prostě buranské.
přesně tak
Příspěvek upraven 11.01.15 v 21:02
@majki.r píše:
jojo, kdybych byla někde s tebou, tak bych se styděla…nic proti.
Se mnou
?
@beruska9 píše:
Ted jsem v ciste „tykaci“ kulture a je to docela srandaOno se to v anglictine teda nerozlisuje, ale opravdu od prvniho kontaktu si tady vsichni rikaji krestnim jmene, aspon teda mezi dospelymi, chvili mi trvalo, nez jsem si zvykla
JJ o tom jsem se bavila s mým chlapem, u nich v práci všichni komunikují v AJ a tam se prostě všem tyká, to je jiné. Sám říkal, že úcta je prostě znát z chování.