Tykání/vykání na e-miminu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1056
11.1.15 20:56

@bambooska sorry, nejak ti to neveřím :-D a neverim ani ze by to kantor povolil, at je to jaka koli skola. ;-)ale verim, ze je to Tvuj sen :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
11.1.15 20:56
@bambooska píše:
@SAJ design :) tam to bylo obecně prostě volnější :)

Dejme tomu.
Ale že tykáš i všude jinde mi přijde dost neslušné.

• Citovat
  • Upravit
2940
11.1.15 20:57
@blecha72 píše:
vau, mě otřeplo

no mě taky, i mdlo mi bylo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
11.1.15 20:59

Na internetu se obecne tyka, je to v souladu s netiketou, proto nemam problem tykat i tem, co vykaji. Kdybych videla prevazujici nebo vyhradne vykani, tak bych asi teda vykala, ale nestkala jsem se s tim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
11.1.15 20:59

@lalalalala ještě jednou prosím :*

@bambooska taky se mi to nezdá. Osobně kdybymi takhle někdo tykal, tak si myslím že je hodně nevychovaný člověk. Máš děti, jak je učíš třeba zdravit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
11.1.15 21:00
@lalalalala píše:
@bambooska sorry, nejak ti to neveřím :-D a neverim ani ze by to kantor povolil, at je to jaka koli skola. ;-)ale verim, ze je to Tvuj sen :-D

My taky na střední několika kantorům tykali, a byl to úplně normální gympl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
11.1.15 21:00
@bambooska píše:
@SAJ design :) tam to bylo obecně prostě volnější :)

Možná, u odborných předmětů v ateliérech, možná… Ale v klasické výuce mi to přijde křupanské. :nevim: Za standard považuji vykani na obou stranách - učitelům i studentům. :nevim:

Příspěvek upraven 11.01.15 v 21:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
11.1.15 21:01

Tak já jsem si toho vykání hodně všimla u @blecha72 a já osobně bych si nedovolila přímo reagovat tykáním. Slušnost mi to prostě nedovolí, @Blackova.K já FB nemám, takže tohle mi naštěstí nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
11.1.15 21:01
@majki.r píše:
Teda, mě se hrozně nelíbí, když někdo vietnamcům tyká…nebo jsem zažila v čínské restauraci, že si chlap objednával, servírka mu slušně vykala a on s ní mluvil jak se zvířetem. Jsou to lidi, propána, úplně mi to zvedá hladinu adrenalinu, když slyším, jak někdo dokáže být neslušný.

Také to nesnáším, nakupuji a vleze tam chlap a hned na Vietnamku „Ahoj, dáš mi cigára? Drobný si nech, tak čau..“ v tu chvíli vždycky dostanu vztek. A je mi líto těch Vietnamců, že to berou jako dobrosrdečnost a děsně se na takové lidi usmívají… Kde se to vůbec vzalo, tohle tykání? A jakto, že se to tak rychle rozšířilo? Mě by to ani ve snu nenapadlo 8o

A jak píše Blacková, je to prostě buranské.

Příspěvek upraven 11.01.15 v 21:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
11.1.15 21:02

Ted jsem v ciste „tykaci“ kulture a je to docela sranda :mrgreen: Ono se to v anglictine teda nerozlisuje, ale opravdu od prvniho kontaktu si tady vsichni rikaji krestnim jmenem, aspon teda mezi dospelymi, chvili mi trvalo, nez jsem si zvykla

Příspěvek upraven 11.01.15 v 21:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
11.1.15 21:02
@Meha píše:
Dejme tomu.
Ale že tykáš i všude jinde mi přijde dost neslušné.

jojo, kdybych byla někde s tebou, tak bych se styděla…nic proti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
11.1.15 21:03
@Antonie Bolavá píše:
Jojo :kytka: To je přesně můj pocit. Myslím, že kdyby se tu vykalo, tak by se lidi ani tolik neotevřeli

Na druhou stranu by ale nejspíš bylo i méně nadávek

• Citovat
  • Upravit
12550
@Fjodorka píše:
Také to nesnáším, nakupuji a vleze tam chlap a hned na Vietnamku „Ahoj, dáš mi cigára? Drobný si nech, tak čau..“ v tu chvíli vždycky dostanu vztek. A je mi líto těch Vietnamců, že to berou jako dobrosrdečnost a děsně se na takové lidi usmívají… Kde se to vůbec vzalo, tohle tykání? A jakto, že se to tak rychle rozšířilo? Mě by to ani ve snu nenapadlo 8o

A jak píše Blacková, je to prostě buranské.

přesně tak :?
Příspěvek upraven 11.01.15 v 21:02
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
@majki.r píše:
jojo, kdybych byla někde s tebou, tak bych se styděla…nic proti.

Se mnou :mrgreen:?

• Citovat
  • Upravit
4982
11.1.15 21:04
@beruska9 píše:
Ted jsem v ciste „tykaci“ kulture a je to docela sranda :mrgreen: Ono se to v anglictine teda nerozlisuje, ale opravdu od prvniho kontaktu si tady vsichni rikaji krestnim jmene, aspon teda mezi dospelymi, chvili mi trvalo, nez jsem si zvykla

JJ o tom jsem se bavila s mým chlapem, u nich v práci všichni komunikují v AJ a tam se prostě všem tyká, to je jiné. Sám říkal, že úcta je prostě znát z chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová