Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@maklerkaMM Přítelovi rodiče mi tykali, já jim vykala. Pak mi jednou jeho mamka nabídla tykání, tak jsem jí tykala a přídělovému tátovi furt vykala, to mi přišlo trošku divné, pak mi jednou řekl, že mu mám přeci taky tykat a já jen takové „nene, vy jste mi to nikdy nenabídnul“, tak se zamyslel a pak jen „no tak ted ti to nabízím“
A je fakt, že ted si s nima i mnohem radši povídám, když jim oběma tykám
Však oni ti to jednou nabídnou ![]()
![]()
Tak to je zvláštní kolik z vás si s tchánem a tchýní vyká??!! mí rodiče manželovi nabídli tykání asi potřetí co ho viděli a tchyně mě asi den po svatbě- samozřejmě se všichni oslovujeme jménem žádné obludnosti ve stylu maminek tatínků apod.:-)
Tchanovcum vykam a manzel mym rodicum taky vyka. Oni nam tykaji. Co si pamatuji, tak v jejich vztahu k jejich tchanovcum tomu bylo taky tak. Takze mi to prijde normalni.
Ubnas bohužel tchyne od začátku týká mne. Ale já jo vykam. Myslela jsem ze se to třeba po svatbě zmeni ale ne. Ale se svagrovou si potykaly hned jak se ji narodila mala.
Takze ja- neplodna mam proste smůlu.
Ale tchyni mam jinak zlatou, mam ji moc rada. A to vykani me mrzi protože pro mne to stavi takovou neosobni hranici…pro mne je proste těžký si byt blizka s někým kdyz mu vykam…
My si všichni tykáme - nabídnuto myslím po svatbě.
Ale švagr si s mojí mamkou stále vyká (jsou manželé se sestrou asi 10 let) a s tátou tyká, tak nevím, co je k tomu vede ![]()
Tchán mi nabídl tykání ihned po seznámení a tchyně také asi napodruhé co jsme se viděly. Nicméně po tom co jsem zjistila jaký je to falešný člověk, který na mě dělá cukrbliky a zády mě pomlouvá a tituluje výrazy na které mi je hanba jen pomyslet natož je vyslovit, takže já jí po pěti letech začínám opět vykat. Tykám pouze dětem a mě blízkým lidem což ona už není.
Jsme s přítelem rok. Jeho rodiče vídám tak 2 víkendy v měsíci a vykám. Jsem ráda že mi zatím nikdo tykání nenabídl, nějak by mi to nešlo přes pusu
Můj taťka ale automaticky nabízí tykání okamžitě
Já tchyni tykám, manžel mojí matce i otci taky tyká. Jen my dva s mužem si vykáme, takže když se všichni sejdeme, tak je to celkem vtipné.
Oba manželovi rodiče mi od začátku tykají. Tchýně mi nabídla tykání po svatbě, tchánovi vykám. Oslovovuji babičko, dědo. Vyhovuje mi to. Vztahy jsou, no, řekněme vlažné ![]()
@Tšekkin Kulpa píše:
Ubnas bohužel tchyne od začátku týká mne. Ale já jo vykam. Myslela jsem ze se to třeba po svatbě zmeni ale ne. Ale se svagrovou si potykaly hned jak se ji narodila mala.
Takze ja- neplodna mam proste smůlu.
Ale tchyni mam jinak zlatou, mam ji moc rada. A to vykani me mrzi protože pro mne to stavi takovou neosobni hranici…pro mne je proste těžký si byt blizka s někým kdyz mu vykam…
mám to stejně, se švagrovou si tchýně tyká, mě to nikdy nenabídla a to jsem součástí rodiny déle než švagrová, děti máme obě po dvou… tím to asi nebude. Ony dvě si potykaly až po dětech. Ale já nemám tchýni zlatou ale kamennou
nejsem totiž manželka prvorozeného, ale té druhorozené nepovedené holčičky
takže ani moje děti jí nestojí ani za pohlazení ![]()
@Anonymní píše:
Já tchyni tykám, manžel mojí matce i otci taky tyká. Jen my dva s mužem si vykáme, takže když se všichni sejdeme, tak je to celkem vtipné.
Zajímavé uspořádání. Moc by mě zajímalo, co vás k tomu vede a jestli jste manželé? ![]()
Po 10 letech jim stále oběma vykám, oni mi tykají a nikdy mi ani neřekli, jak je oslovovat, takže pro jsou pan a paní PŘÍJMENÍ.
Jinak chlap si tyká s celou mojí rodinou už roky, to šlo hned, u nás si prostě všichni tykáme.
Taky jsem si myslela, že mi to nabídnou třeba po narození dcery, ale nic. A když vidím tchýni, jak ona svým tchánovcům stále vyká a oni jí tykají, tak vidím, že dopadnu stejně ![]()
Po 12 letech jim stále vykám a oni mi tykají. A manžel vyká mým rodičům. Švagrová si s tchánovci tyká. Ale oni jsou spolu snad 25 let a my zatím jen 12.
Nikdy mi to nenabídli a mě by to ani nešlo přes pusu.
Maminka mi nabídla tykání na první návštěvě u nich doma (před tím jsem ji viděla cca 2× na různých akcích), tchán mi tykání nabídl až když jsem čekala dceru cca po půl roce. No, mě spíš vadil opak vůbec jsem si nedokázala zvyknout, že jim mám tykat. Hlavně tchán na mne působil jako velká autorita-tak asi proto. ![]()
Jinak co mi říkal manžel taky z toho tykání bylo docela zle, bo švagrové se těžko srovnávaly s tím, že „jedem na tykačku“ tak brzy.
Vykám a oni mně taky. A to jsem jim porodila první vnouče a vzala si jejich syna. Žíly mi to netrhá… ![]()