Tykáte tchýni?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
361
11.3.12 08:25
emocuc.polymorf píše:
Tchána nemám (+), mám jen tchýni a s tou si tykáme. :palec: Manžel si s mými rodiči i mamky přítelem taky tyká :palec: - naši to nabídli poměrně brzy při chození sami, jsou takoví družní a u tchýně si nejsem jistá, protože tam kontakt až tak častý není, jestli to bylo před svatbou nebo po ní. Ale význam to nemá ani v jedné z rodin. :nevim:
Nesnáším to, když rodiče přítele začnou holce automaticky tykat, a ona jim vyká, přijde mi to dost buranské! :roll: A takových kamarádek mám víc, co tchýni vykají a ona jim tyká. A jsou to 30 leté ženské!
Jinak mně tchýně řekla na jedný véče: Nevadilo by vám, kdybych vám tykala? a já na to: Noooo :think: a manžel na ní: Chceš říct, že si budete tykat?! ;) a já že Jasně! :pankac: A tchýně to i tak myslela, ale otázka vyzněla jako že jen ona mně a na to bych kývnout nechtěla. ;)
A co se týče oslovení, neoslovuji (má dost blbý jméno) a pokud je to nutný, tak křestním jménem. „Mamko“ by mi přišlo divný, není to u nás zvykem. :kytka:

Taky jim vykám a oni tykají..Ze začátku mi to taky přišlo neslušné,ale už mi to ani nepříjde (taky co s tím udělám,že?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
11.3.12 08:26

Dlouhou dobu jsem tchýni a tchánovi vykala, nešlo mi to z pusy :mrgreen: Tykám jim cca od roka malého (oni už mi to nabízeli dávno). Říkám jim jménem nebo babi-dědo ;) Manžel mojí mamině vyká, mému otci a jeho nové ženě tyká- říká jim jménem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
11.3.12 08:29
Cassi píše:
Hned ve svatební den jsem začala říkat mamko a taťko. Nikdo mi to nenabídl. Bylo to z mé vůle. Jak jinak je oslovovat. :nevim:
Tchyně mi nabídla tykání po narození dcery. Dlouho jsem si zvykala. To už jsme byli s manželem 8 let. S tchánem si vykám a nějak mi to nevadí. Je mu 70 let. Je to postarší pán.
Můj muž mým rodičům vyká a ani nikdy tykat nechtěl. A dcera jim tyká. Nikdy jsem nad tím nepřemýšlela. Proč taky?

Mi to divné asi příjde,protože jsem od dětství zvyklá,že si všichni tykáme a i přes to jsme na sebe slušní.Nikdy můj otec neřekl dědovi např.ty vole..Ale už mi to nevadí.Ani bych to neřešila,ale zajímalo mě jak to mají ostatní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
11.3.12 08:31

Hele, dokonce jedný kámošce se stalo, že když její manžel dodělal VŠ (do tý doby rodiče tykali a mladí vykali), tak její rodiče na promoci řekli: Tak, Zdenečku, když jsi dodělal tu školu a jsi teď inženýr, budeme si tykat! :hug: A JEHO rodiče na to: Tak to ne! Zdeneček nebude nikomu z vás tykat!… a finito. :cert: Oni se nezmohli na odpor. V dnešní době! Dospělýmu chlapovi!.. normálka to ty rodiče zakázali.. podle mě z obavy, že by tý kámošce taky museli nabídnout tykání… :roll: No, trapas.. :roll:

• Citovat
  • Upravit
17310
11.3.12 08:31

Mě přijde je oslovovat maminko-tatínku- rodiče mám jen jedny přece :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
11.3.12 08:33

Přítel mým rodičům i jejich dalším partnerům i dalším mým příbuzným, se kterými se častěji vídáme (kromě mojí babičky a mého dědy) tyká - rodiče znal dřív než mě :P
Já vykám, ale manžel jeho sestry tyká, takže podle mě spíš čekají na svatbu :think: I když mamka už mi to asi dvakrát nabídla, ale pokaždé to bylo v nějaké naprosto nevhodné situaci (zejména alkoholové), takže dál vykám a neoslovuju „nijak“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
11.3.12 08:36

Tak já vykám.Tykání mi nebylo umožněno,důvod neznám,ale tuším.Tchánovi než umřel jsem taky musela vykat,ale ten by možná i chtěl , abych mu tykala,ale byl ovlivněn tchýní.Jinak má teď tchýně přítele a ten vyžaduje tykaní.Tak , že je to na palici, když tam přijedeme a já říkám „ahoj“ jemu a „Dobrý den“ jí.Oslovuji ji příjmením,nešlo jinak :( a jejího přítele jménem.Manžel si s našimi tyká a bylo to ještě dlouho před svatbou.Říká jim mami a tati.Je to u nás normální.Manžel tyká i našim příbuzným se kterými jsme v kontaktu.A i dědovi tykal,nabídli mu to sami.
Paradox je , že tchýně si tyká s o hodně mladšími holkami než jsem já.Já ale nesmím. :nevim:

Příspěvek upraven 11.03.12 v 08:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
11.3.12 08:36
emocuc.polymorf píše:
Hele, dokonce jedný kámošce se stalo, že když její manžel dodělal VŠ (do tý doby rodiče tykali a mladí vykali), tak její rodiče na promoci řekli: Tak, Zdenečku, když jsi dodělal tu školu a jsi teď inženýr, budeme si tykat! :hug: A JEHO rodiče na to: Tak to ne! Zdeneček nebude nikomu z vás tykat!… a finito. :cert: Oni se nezmohli na odpor. V dnešní době! Dospělýmu chlapovi!.. normálka to ty rodiče zakázali.. podle mě z obavy, že by tý kámošce taky museli nabídnout tykání… :roll: No, trapas.. :roll:

Tak to je Trapas s velkým T 8o :mrgreen: no…nechtěla bych být v jejich situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
11.3.12 08:40

Neoslovuju, tchýně mi nabídla tykání, ale stejně říkám dobrý den, to „ahoj“ mi nejde přes pusu :oops: , před dětma říkám, ať jdou za babičkou/dědou, ale jinak vykám… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
11.3.12 08:40
Hako píše:
Tak já vykám.Tykání mi nebylo umožněno,důvod neznám,ale tuším.Tchánovi než umřel jsem taky musela vykat,ale ten by možná i chtěl , abych mu tykala,ale byl ovlivněn tchýní.Jinak má teď tchýně přítele a ten vyžaduje tykaní.Tak , že je to na palici, když tam přijedeme a já říkám „ahoj“ jemu a „Dobrý den“ jí.Oslovuji ji příjmením,nešlo jinak :( a jejího přítele jménem.Manžel si s našimi tyká a bylo to ještě dlouho před svatbou.Říká jim mami a tati.Je to u nás normální.
Paradox je , že tchýně si tyká s o hodně mladšími holkami než jsem já.Já ale nesmím. :nevim:

… a ona tobě tyká, jo? :roll: … koza jedna :? Asi má problém se sebevědomím, ne? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
361
11.3.12 08:42
Hako píše:
Tak já vykám.Tykání mi nebylo umožněno,důvod neznám,ale tuším.Tchánovi než umřel jsem taky musela vykat,ale ten by možná i chtěl , abych mu tykala,ale byl ovlivněn tchýní.Jinak má teď tchýně přítele a ten vyžaduje tykaní.Tak , že je to na palici, když tam přijedeme a já říkám „ahoj“ jemu a „Dobrý den“ jí.Oslovuji ji příjmením,nešlo jinak :( a jejího přítele jménem.Manžel si s našimi tyká a bylo to ještě dlouho před svatbou.Říká jim mami a tati.Je to u nás normální.
Paradox je , že tchýně si tyká s o hodně mladšími holkami než jsem já.Já ale nesmím. :nevim:

No tchán si tyká i s manželovou bývalou (a to spolu byli jen 2 měsíce).Ale manžel to odůvodnil tím,že dělala servírku,tam kde tchán chodil a znal jí dříve než manžel.A údajně jí neměli rádi.Prostě si myslím,že tchán by si chtěl tykat,ale tchýně nechce.Oni sami taky svým tchánům vykali a říkali babi a dědo.Ale mi nanabídli ani to babi a dědo.Možná si myslí,že je to automatické,ale mi by to přišlo nevychované říkat jim tak sama od sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
11.3.12 08:43

s přítelem jsme 8 let a stále vykám…jejich ex snachy tykaly :palec: …nabídnuto mě to nebylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
11.3.12 08:44
emocuc.polymorf píše:
Hele, dokonce jedný kámošce se stalo, že když její manžel dodělal VŠ (do tý doby rodiče tykali a mladí vykali), tak její rodiče na promoci řekli: Tak, Zdenečku, když jsi dodělal tu školu a jsi teď inženýr, budeme si tykat! :hug: A JEHO rodiče na to: Tak to ne! Zdeneček nebude nikomu z vás tykat!… a finito. :cert: Oni se nezmohli na odpor. V dnešní době! Dospělýmu chlapovi!.. normálka to ty rodiče zakázali.. podle mě z obavy, že by tý kámošce taky museli nabídnout tykání… :roll: No, trapas.. :roll:

hele, mě by ale třeba taky urazilo, kdyby někdo vyžadoval vykání jen proto, že nemám VŠ a jsem „něco míň“ a najednou dostudováním by se to změnilo :nevim: chápu to kvůli dětem, že mi je ten člověk blízkej, ale koncipovat to tak, že „když už máš tu vysokou, můžeme si tykat“… To ne e :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
11.3.12 08:44

Tak moje máma nabídla mému manželovi tykání hned jak ho poznala, říká ji jménem nebo babičko. Já jeho mámě říkám babičko, ale obě si vykáme, přitom se máme „rády“,ale známe se moc málo, bydlí hodně daleko, tak ji nenavštěvujeme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
11.3.12 08:45
kate02 píše:
Neoslovuju, tchýně mi nabídla tykání, ale stejně říkám dobrý den, to „ahoj“ mi nejde přes pusu :oops: , před dětma říkám, ať jdou za babičkou/dědou, ale jinak vykám… :nevim:

Tak pokud to oni nabídnou a vám to nejde, tak to je v pořádku. Ale tykat automatika 25 letý holce, to je neslušný. Kdyby ji potkali na ulici, taky by jí netykali :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová