Tykáte tchýni?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5158
11.3.12 09:41

tykání mi nabídli ještě před svatbou,ale říkám jim jménem :-) mami nebo tati bych jim neříkala :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
11.3.12 09:45

Tykám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
11.3.12 09:47

Tykáme si všichni, oslovujeme se křestními jmény, rodiče mám jedny a říkat jim babi a dědo mi taky přijde ujetý :nevim: :mrgreen: , není to pro mě žádná babička ani děda, nejsem jejich vnouče. S manželem si taky neříkáme mámo, táto. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
11.3.12 09:51
Nelisa píše:
Tykáme si všichni, oslovujeme se křestními jmény, rodiče mám jedny a říkat jim babi a dědo mi taky přijde ujetý :nevim: :mrgreen: , není to pro mě žádná babička ani děda, nejsem jejich vnouče. S manželem si taky neříkáme mámo, táto. :lol:

máma občas svému tátovi řekne dědečku, protože je zvyklá tak o něm mluvit před náma dětma a my ho tak všichni oslovujem :mrgreen: Ale to spíš omylem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.3.12 09:56

My jsme s manželem 13 let, z toho 6 let manželé, a tchýně mi tyká a já jí vykám. Nikdy mi to nenabídla, neoslovuju ji nijak. Manžel mým rodičům tyká a oslovují se křestními jmény. Začali si taky tykat až po delší době a manželovi to moc z pusy nešlo. Má se to asi nabídnout nějak hned z kraje vztahu nebo nikdy, pak už to tykání jde asi těžko z pusy :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
11.3.12 10:02
Bublana píše:
My jsme s manželem 13 let, z toho 6 let manželé, a tchýně mi tyká a já jí vykám. Nikdy mi to nenabídla, neoslovuju ji nijak. Manžel mým rodičům tyká a oslovují se křestními jmény. Začali si taky tykat až po delší době a manželovi to moc z pusy nešlo. Má se to asi nabídnout nějak hned z kraje vztahu nebo nikdy, pak už to tykání jde asi těžko z pusy :nevim: .

to je asi pravda, u nás to bylo hned a bez problémů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
11.3.12 10:05

Tykám a říkám jménem, memí to rozhodně moje maminka, tu mám jen jednu.Sama mi to nabídla před svatbou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.3.12 10:06

No a to ještě, jak mu to moc nešlo, tak se naši jakoby urazili, že jim netyká, že mu začali teda zase taky vykat, aby ho tím jako donutili jim tykat :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
11.3.12 10:06

Ahoj,
manžel mým rodičům tyká, nabídli mu to někdy v době kdy se narodil mladší syn. Já tchýni a tchánovi vykám a říkám babi, dědo. Tykání mi nenabídli a asi nikdy nenabídnou. Důvod si myslím, že je ten, že tchýně v podstatě nesnáší svou druhou sbachu a jí by tykání nikdy nenabídla. No co už, akorát mi to přijde takové divné, když se sejdeme všichni i s našima a všichni si tykají jen já jim vykám. Připadám si trošku jako bych tam nepatřila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
11.3.12 10:08
Klarika píše:
Ahoj holky.K založení tématu mě inspirovala včerejší diskuze Jak vás oslovují vaše děti…Takže téma zní Jak oslovuje tchýni a tchána???

U nás v rodině je a bylo zvykem,že se tchýni a tchánovi říká mamko a taťko.

Můj manžel mému otci tyká (říká mu křestním) a mé mamce jen když má nabráno (říká jí křestním nebo tchýně) ;) (mí rodiče jsou rozvedení) navíc mu to nabídli ještě před svatbou.

Ale mi tchán s tchýní nikdy neřekli,jestli jim mám tykat..nebo říkat mami,tati..Dnes po čtyřech letech už bych asi ani nechtěla abych jim tykala,ale příjde mi divné aby mé dítě někomu tykalo a já mu musela vykat..Snažím se je neoslovavat a příjde mi to takové neosobní.Jednou jsem tchána musela oslovit,tak jsem mu řekla příjmením a on se tomu začal strašně smát a řekl mi taky příjmením..Napadlo mě,že jim budu schválně říkat příjmením,aby věděli,jak blbě to zní :) Přitom to jsou tak skvělí lidé..Tchán si hned s každým potyká..A vím jistě,že mě mají rádi.Napadlo mě ještě,jestli to tchýně nebere,tak že se hůře říká Vy vole,než Ty vole a tchán se jí přizpůsobuje.

No ale dost o mě…Jak to máte vy?Tykáte,nebo Vykáte?A jak oslovujete? :)

Ahoj , tykám :-) Nabídli mi to někdy asi po roční známosti a k nějaké příležitosti… Myslím kolem Vánoc? U nich se vždy tykalo. Moji rodiče svým tchánovcům vykají a nebylo u nich tykání zvykem ale řekla jsem jim, že jsem si s tchánovci potykala a oni pak, když měl přítel svátek přišli s panáčkem a popřáli a potykali si :-) Takže si tykáme všichni navzájem i naši mezi sebou a je to príma. Oslovování je boj ale snažím se oslovovat jmény :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22756
11.3.12 10:15

Manžel mým rodičům tyká už dávno, říká jim křestním jménem. Já jeho rodičům tykám od svatby ( necelý rok), kdy mi to sami nabídli. Říkám jim křestním jménem a od narození mrňouse někdy i babi nebo dědo. Ale je pravda, že ze všech zeťů a snach jsem jediná, komu to nabídli (možná, že u nich bydlíme),tak jsem z toho byla hodně zaskočená a bála se, jak to ti ostatní přijmou, protože jsem přeci jen nejmladší. No,nikdo to nekomentoval,ale co si myslí, nevím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5644
11.3.12 10:22

netykam, nebudu nechci
manzelovi to mamka nabidla nekolikrat ale jemu to nejde do pusy, uvidime casem pri nejaky oslave :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
11.3.12 10:23

my si všichni tykáme od začátku; a popravdě si nedovedu představit, že by to bylo jinak; v naší rodině v tom máme tradici; nedovedu si představit, že bych babičce tykala a máma jí vykala

• Citovat
  • Upravit
R82
2396
11.3.12 10:26

Netykam a ani muj netyka mym rodicum.Rikam babi a dedo a vykam.a nechci tykat a muj taky nechce tykat,takze jsme spokojeny oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
11.3.12 10:26

můj chlap tyká mojím rodičům snad od začátku co se potkali a seznámili. ale u nás se jede na přezdívkách, takže je to o dost jednodušší, já jim tak taky říkám.

tchánovce jsem viděla jednou na cca 30 minut, jméno padlo jen moje, oni jen že „dobrý den“. tak asi tykat nebudu ještě dlouho. a jejich děti jim říkají „babko“ a „dědku“ (a vůbec ne s roztomilým tónem, jak by někdo čekal) a to se mi opravdu nelíbí. tak uvidíme, co přinese čas. počítám, že až bude potomek rozum (a slova) brát, tak najedeme na označení křestními jmény a snad za tu dobu jim budu dokázat k tomu i tykat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová