Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@welovefashion píše:
@Ukulina ten se sice vyzná, ale začne prudit, aby mu to nedělala.....Jinak taky vím že jsou různé, ale co je lepší neporadim, možná že u nás se ani všechny nedělají… Poraď se s urologem…
Kdybych potřeboval obřízku, tak nikdy od urologa,, to bych si zaplatil plastického chirurga. Urologové zpravidla umí jen ten nejvíce zmrzačující typ a zpravidla to u nich dělají začátečníci.
Docent Šmakal tvrdí, že pak musí po těch začátečnících dělat mnoho reoperací.
Jinak nejde o žádné prudění, zbytečná obřízka je ubližení na zdraví, jak píše její oběť, spisovatel Mario Lichtenheldt, od kterého je ten návod jak na fimózu bez obřízky.
@Klaudie08 píše:
Nechala bych obrizku kazdymu klukovy hned jak se narodí
Doporučujete zvěrstvo, v USA žel ještě hojně praktikované. Ten obřízkový průmysl tam doktorům vynáší na dvě miliardy dolarů ročně.
@Klaudie08 píše:
@divine woman ty špíno nechci videt tvoji domacnost protoze z vlastni skusenosti vim jak spinavy je muž bez obřízky a jak čistý je muž s obřízkou to je až neuvěřitelný kdo zažil tak to chápe kdo nezažil tak mele
Já nevím s kým jste žila ale šindírovi obřízka nepomůže. Můj strýc ji má od mala ale špínu má na sobě žařranou tolik, že by mu snad ani nepomohlo ho zavřít na den do automyčky mezi ty válce.
@Anonymní píše:
Tak já se teda dopátrala k tomuhle článku: http://m.obrizka-chlapcu-cz0.cz/…yly-obrizky/Je tam vše docela podrobně vypsáno, ale stejně se furt neumím rozhodnout
Jenom podotknu, že ty stránky jsou mé osvětové webovky, mám je tu ve svém podpisu. Také se tam můžete dočíst, jaké škody ta obřízka může napáchat.
Múj strýc přesto jaký je, se ženami problémy neměl, měl jich několik, vždy jemu podobné. Nejen chlapi jsou špindírové.
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, bohužel našeho syna (13 let) obřízka nemine, chci se zeptat zda máte některá zkušenost s obřízkou, lépe řečeno jejím typem. Donedávna jsem měla v hlavě jen částečnou/úplnou. Přečetla jsem si toho mraky a zjistila že existuje dokonce několik druhů celkové obřízky. Opravdu nevím podle čeho rozhodnout
. jen v jednom mám jasno, po přečtení některých zkušeností s částečnou, tu rozhodně ne-e.
I když apeluju na zakladatelku, aby se v zájmu svého syna poohlédla, zda u něho přece jen není možné jiné řešení než obřízka, tak na druhou stranu tu dám i linky na fóra, kde s tím mají zkušenosti:
https://obrizka.webnode.cz/diskuse/
a zvláště na tom druhém, kde odpovídají i lékaři:
Rád bych věděl, kdo obřízku indikoval. Mám bohužel neblahé tušení, že urologové přihrávají nemocnicím výkony. Nejde dobře stahovat? Šup, my ti ji odřízneme. Jsou zabednění, neschopni přijmout názor, že by to šlo řešit konzervativně. Velké množství lékařů však smýšlí stejně jako urologové. Zlaté pravidlo zní primum non nocere, tedy hlavně neuškodit.
@Doctus píše:
Rád bych věděl, kdo obřízku indikoval. Mám bohužel neblahé tušení, že urologové přihrávají nemocnicím výkony. Nejde dobře stahovat? Šup, my ti ji odřízneme. Jsou zabednění, neschopni přijmout názor, že by to šlo řešit konzervativně. Velké množství lékařů však smýšlí stejně jako urologové. Zlaté pravidlo zní primum non nocere, tedy hlavně neuškodit.
Žel, anonymní tu vůbec nic nenapsala o symptomech jejího syna. Začínám nabývat podezření, (kvůli tomu, že se anonymní zakladatelka neozývá, že se na zdravotní důvody pouze vymlouvá, ale že mu to chce udělat pouze kvůli nějakém stupidnímu článku, který si přečetla třeba ve Vlastě, nebo někde na netu. Její syn ji pak za to může smrtelně nenávidět, znám takové případy. Kdyby byla skutečně odpovědnou matkou, tak by hledala, jak se zmrzačení penisu amputací předkožky svého syna vyhnout a nezajímala by se hned o styly úplné obřízky. Protože se anonymní zakladatelka tohoto vlákna neozvala, tak mám z ní velice špatný pocit, každá normální matka se bude snažit tomuto u svého syna vyhnout. Na šarlatánce řádil jeden čas mladý Jakub, který zbytečné obřízce unikl ve dvanácti letech rozvahou jeho matky pouze o vlásek. Teď mne napadlo sem něco okopčit, co mi napsal před pár lety, který souhlasil s mou osvětou na slovenském modrém koníkovi:
lukas_ba •
8. aug 2016 @karmelka77 Nechutna osveta? Ako decko (tak tesne pred pubertou) som mal tiez problem so zuzenou predkozkou. Teraz som vdacny mojej mame, ze mala trpezlivost s pomalym riesenim. Moj bratranec v rovnakom veku, ako ja, to stastie nemal a doteraz to nevie svojej matke zabudnut… a ani sa mu nedivim - mat hnusneho, zjazveneho, necitliveho so zrohovatelym zaludom… :-S
Proto prosím zakladatelku, aby nedala na skupinu doktorů, tam kde bydlí, ale nad tímto se zamyslela.
U svého syna symptomy neuvedla, proto je mi to celé podezřelé.
@Klaudie08 píše:
@divine woman ty špíno nechci videt tvoji domacnost protoze z vlastni skusenosti vim jak spinavy je muž bez obřízky a jak čistý je muž s obřízkou to je až neuvěřitelný kdo zažil tak to chápe kdo nezažil tak mele
zazila jsem dokonce vice muzu s obrizkou. Jasne preferuju neobrezaneho.
A ještě tu k tomu něco okopčím, podotýkám že mám k tomu plné svolení webmastera fóra, na kterém ten příspěvek leží:
Vloženo: 7.2.2013, 22:19odpovědět -14 hlasů
Miras (věk: 28) říká:
Zdravím všechny, tak jsem si po přečtení pár komentářů řekl, že sem musím něco taky napsat, protože mi přijde, že spousta postižených Fimózou jsou přesvědčeni, že jediné východisko je obřízka. Před pár lety jsem si to také myslel, měl jsem pocit, že už na nic jiného, než na můj žalud nemyslím a mám strach jen pomyslet na to, co budu dělat a že snad nikdy nebudu mít holku, protože jí ho nikdy nebudu moct ukázat. Určitě většina z vás to má stejně, pořád jsem to oddaloval a myslel si, že se to nějak vyřeší samo, jenže když mi bylo 15 let, tak strach a nepříjemný pocit při ztopoření mě donutil jít k lékaři. Máma o tom věděla připravila mě na to, že to nebude příjemné a že to má svá pro a proti. Po návštěvě lékaře jsem měl smíšené pocity, protože i když mi nekoukala ani špička žaluda, tak mi doktor dal na výběr. Buď úplná obřízka nebo hoodně poctivý tréning. Přišlo mi, že to není zastánce obřízky a tak mi řekl, ať zkusím tu druhou možnost a po pár měsících se uvidí. Měl jsem si zkoušet přetahovat a napínat předkožku minimálně 3× denně a to až do mírné bolesti. Nebudete tomu věřit, ale po cca 1 měsíci už byla vidět špička žaluda a to i při ztopoření. To mě ujistilo v tom, že to půjde. Po 3 měsících se mi stala nepříjemná věc. S obrovskou radostí jsem si předkožku přetáhl přes celý žalud a poprvé v životě ho uviděl
jenže vzrušením se mi ztopořil a kůže na to nebyla ještě dost vytažená. Dost to bolelo a nejhorší bylo, že jsem myslel, že mi praskne žalud, nemohla z něj totiž odcházet krev. Zareagoval jsem tak, že jsem si vlezl do ledové sprchy a pořád si ho chladil. Pochvilce mi asi zmrznul a začal se zmenšovat
Po roce od začátku tréningu už vše fungovalo jak má a předkožka šla normálně přetáhnout i při ztopoření. Jediné co mi vadilo, byla nedostatečně natažená uzdička a tak jsem sice měl odkrytý celý žalud, ale veškerá kůže byla nahrnutá hned za ním a dál to nešlo. Kůže je ale velice elastická a dnes, je to už 13 let, je vše v perfektním stavu. viz. foto Chtěl jsem tím jen říct, že i když to tak nevypadá, tak hodně záleží na vás a na doktorovi kterého chytnete. Dnes jsem strašně rád, že jsem tenkrát narazil na doktora, který né za každou cenu chtěl hned řezat. Mějte se a přetahování zdar
Foto v dnešním stavu, neobřezán!
…
A k tomu přikopčím ještě dva příspěvky, které byly pod tím napsány.
bublina říká:
„Dost to bolelo a nejhorší bylo, že jsem myslel, že mi praskne žalud, nemohla z něj totiž odcházet krev.“
Doktor tě měl poučit, jak se zachovat, pokud k tomu dojde. Říká se tomu parafimóza. Není nutné panikařit, stačí žalud o špičky několika prsty stisknou a tak z něj vytlačit krev. Žalud se tak zmenší a předkožka se přes něj přetáhne zpátky. A je dobré to před tím namazat lubrikantem (nebo čímkoliv mastným), aby předkožka po žaludu snadněji sklouzla.
Vloženo: 20.11.2012, 21:50odpovědět -16 hlasů
Miras (věk: 28) říká:
Jo jo, já už se tomu dnes jen směji, ale tenkrát mi bylo 15 a během pár vteřin se radost z úspěchu změnila na paniku a na rovinu říkám, že asi ani dnes bych si ho nezmáčkl jak píšeš ty, přišlo mi, že se zvětšil snad dvojnásob než bylo normální a fakt jsem se bál, že mi při dotyku praskne
Nehledě na velkou citlivost a jemnost kůže, což asi bylo i tím, že 15 let neviděla světlo světa ![]()
V USA jsou obrezani všichni kluci od malinka a je to úplně v pohodě. Kdo není, tak má spis problém ,ze je to pro holky pěkne fuj a ze to taky je. Takže se není čeho bat, je to velké plus
@Victoria1988 píše:
V USA jsou obrezani všichni kluci od malinka a je to úplně v pohodě. Kdo není, tak má spis problém ,ze je to pro holky pěkne fuj a ze to taky je. Takže se není čeho bat, je to velké plus
Ono toto zvěrstvo páchané na miminkách v USA pomalu ustupuje. Dnes je tam to zvěrstvo páchané na něco přes 50% miminek. Tamní doktoři na tom lpí, protože je to pro ně, jak jsem tu už napsal báječný byznys. Tu někdo moc obdivuje slaboduché emerické seriály. Tamní medicina se v tomti bludu utápí už od roku 1870, kdy měli viktoriánští lékaři panickou hrůzu z následků masturbace.
@gin 124 tak to nevím jak to funguje. Jen jsem četla,ze to pomáhá proti nemocem,infekcím. Vím,ze to je i hodně hygienická záležitost.
@Victoria1988 píše:
@gin 124 tak to nevím jak to funguje. Jen jsem četla,ze to pomáhá proti nemocem,infekcím. Vím,ze to je i hodně hygienická záležitost.
To jsou všechno medicinské mýty vymyšlené zarytými zastánci obřízky. Toto zvěrstvo provozoval už člověk jeskynní, jen co objevil nástroj, kterým se dá pižlat. A současný člověk zamrzlý v evoluci v tom pokračuje, jen pro to hledá stále dokonalejší racionální zdůvodnění.
Já si touto otázkou lámu hlavu už 30 let a zpočátku jsem těm racionalizačním výmyslům věřil a byl jsem též zastáncem obřízky. Teprve před pěti lety jsem narazil na případy mužů, kterým ta obřízka poničila jejich sexuální život a tak jsem se pustil do hlubšího studia té problematiky a pak jsem změnil názor na tu obřízku o celých 180° a dokonce jsem se stal intaktivistou a cíl mého snažení je, aby zbytečně obřezaných kluků bylo co nejméně.
Mimoto, vyšlo též najevo, že mnohé ženy trpí s obřezanými muži bolestmi při pohlavním styku.