Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, lékař mi doporučil jíst co nejvíce (střeva)dlouhodobě rýži a rýžové chlebíky. Rýži si navařím a jím ji, i místo pečiva. Máme rýžovar. Jak ji ale uchovat co nejdéle? Přiznám se, když přijdu hodně pozdě, nechce se mi začít ji vařit. Četla jsem tu tip i na její zamrazení, zkusila jsem, ale po rozmrazení byla fakt hnusná
.Jím jí opravdu hodně, místo chleba, rohlíků, jako přílohy, i často hlavní jídlo. Dík! Zkusila jsem i Marks and Spencer hotovou do mikrovlny, v sáčku, ale ta má oleje, potřebuji čistou
NO já rýži vařím prckovi k obědu, udělám si dávku na cca tři dny, po uvaření ji propláchnu studenou vodou, dám do misky, zavíčkuju a do lednice. I po třech dnech je úplně v pohodě.
Já se obávám, že rýže po uchování je prostě hnusná furt
a nejde nahradit kuskusem? Když se ti nechce uvařit? ten je hned
@jancakral my rýži čas od času zamrazíme
po rozmražení ji pak dám budto do mltého do paprik nebo pokud ji chci jako přílohu, tak ji na pánvi orestuju/prohřeju na másle (případně pokud mám, tak s troškou vývaru, nebo cibulka, česnek, žampiony). tím se ta chut tak nějak srovná
ale je to fakt nouzovka, mražené mi taky nechutná
Já teda rýži nechávám normálně v lednici a vydrží dva dny. Nikdy jsem si nevšimla že by chutnala jinak. Používám od vitany parbolied modrou, jiná nám moc nejede…
Já jí dva dny klidně nechám v lednici. Pokud jí potřebuju uchovat dýl, tak jí mrazím, ale pak jí jíme v omáčkou atd.