Učíme se italsky
- Fotoalbum (22)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
e un gran bell gnoccho- co že to znamená? a to h na konci, má tam být?
Já jsem měla pocit, že konjuktiv je ve 3.osbobě -ino, ale na internetu mi to našlo něco jiného a všechny knihy mám na půdě
Ještě to pohledám.
Derida L´ho trovato! Conosco il nome. Adesso ho capito perché hai scritto bene di Alena Seredova (la conosci meglio di me ovviamente:)
Allora tutti e due mariti calciatori! bello!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jenny ja bych to volne prelozila - to je poradny kus chlapa, a mas pravdu mam v tom hokej, kde se pise h za dvema c apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ho trovato una amica Slovaca a una Ceca. Purtroppo parliamo Ceco. Puoi ho una amica Italiana. E puoi conosco quasi tutte commesse al centro
![]()
Si, David va ogni giorno all´asillo. Oggi primo giorno cominca con calcio.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jenny.fields píše:
Bumbi spero che le bambine sianno bene pronto… Spíše Spero che le bambine stiano presto meglio:)
spero che dormono- to není budoucí čas, po sperare se užívá konjunktiv:)
Jj, to jsem chtěla napsat
.
A s konjunktivem po sperare jsem to tak myslela, ale ais jsme si vymyslela blbě tvar ![]()
Chjo, holky, já jsem úplně v háji… musím holt začít makat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
magdicka píše:
jenny ja bych to volne prelozila - to je poradny kus chlapa, a mas pravdu mam v tom hokej, kde se pise h za dvema c apod.
Já myslím, že se tam h píše jen v případě, že následuje i nebo e a slovo se čte tvrdě. Protože h způsobuje tvrdé čtení i a e- například chiaccherare- čte se jako k, bez h by se četlo jako čiačerare.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jenny, sempre non capisco come mai che tu doppo un´anno in Italia parli cosi!!! Mi spiegi ancora.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jenny.fields píše:
Já jsem měla pocit, že konjuktiv je ve 3.osbobě -ino, ale na internetu mi to našlo něco jiného a všechny knihy mám na půděJeště to pohledám.
- ARE: -i, -i, -i, -iamo, - oate, -ino
- ERE, -IRE: -a, -a, -a, -iamo, -iate, -ano
aspoň tak jsem to našla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Wow chissa che emozione! e gli italiani in generale come li trovi? io credo che stano regenerando un po'.. c'e tanto consumismo ed apparenza, non trovi? che peccato.. e hai partorito la o in Cecchia? guardi la TV italiana? oggi ricomincia la mia cazzata preferita - uomini e donne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
bumbinka píše:jenny.fields píše:
Já jsem měla pocit, že konjuktiv je ve 3.osbobě -ino, ale na internetu mi to našlo něco jiného a všechny knihy mám na půděJeště to pohledám.
- ARE: -i, -i, -i, -iamo, - oate, -ino
- ERE, -IRE: -a, -a, -a, -iamo, -iate, -ano
aspoň tak jsem to našla
Výborně!!!! Kde jsi to našla?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bumbi, já když vidím, jak píše Magdi s Jenny, tak to se můžu jít s tou mojí italštinou akorát tak zahrabat. Sono pigra, pigra!!! A casa abbiamo Tv ceco, cosi non guardo canalli italiani ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jenny sei un genio! devo scrivere giu tutta la teoria.. ![]()
bumbinko
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
derida píše:
Bumbi, já když vidím, jak píše Magdi s Jenny, tak to se můžu jít s tou mojí italštinou akorát tak zahrabat. Sono pigra, pigra!!! A casa abbiamo Tv ceco, cosi non guardo canalli italiani
Nenech se rozhodit, Magdička tam žije dlouho amluví doma italsky, jenny italštinu i učila
. Já jsem na tom nejhůř, až ti bude připadat, že něco nevíš, vzpomeň si na mě a uklidníš se
.
Jenny, mám takové to kolečko na časování sloves, co je pro blbečky jako já
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
derida píše:
Bumbi, já když vidím, jak píše Magdi s Jenny, tak to se můžu jít s tou mojí italštinou akorát tak zahrabat. Sono pigra, pigra!!! A casa abbiamo Tv ceco, cosi non guardo canalli italiani
immaginavo..
quella ti invidio! vogliamo ‚kouzelna skolka‘!!!
ma nessuno e capace di mettermi su la parabola!
no jo to neni vubec lehke,kdyz zijes mezi cechama. prave ze na to ze doma mluvite cesky a mas ceske kamarady mluvis moc dobre!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
derida píše:
Jenny, sempre non capisco come mai che tu doppo un´anno in Italia parli cosi!!! Mi spiegi ancora.
Ma dai, ho dimenticato moltissimo, sopratutto della lingua quotidiana. Quando leggo Magdicka sono verde di invidia
and tu, hai la possibilitá di parlare italiano ogni giorno, anche se le tue amica un po´ complicanno la situazione:)
Io ho studiato (11 anni fa
) 4 mesi al Instituto, poi ho preso delle lezioni private per 5 mesi, poi sono andata a Roma per tre mesi. Di nuovo avevo ripreso le lezioni private e dopo 10 mesi sono andata a Milano per un anno. Quando sono in contatto con la lingua, imparo molto veloce. Mi sono fatta 2 esami (CIls3, Plida C) a 4 anni fa sono venuta a Firenze per un corso di aggiornamente che ha durato 2 settimane. In fratempo ho lavorato (part time) come l´insegnante privata. Ho smesso 2 anni fa quando ero incinta. Da quel momento ho dimenticato moltissimo, mi vergogno scrivere che insegnavo, perché oggi il mio livello non é molto alto
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
bumbi non sottovalutarti sempre! io non ho nessun merito, parlereste tutte meglio di me, vivendo qui. e jenny veramente kobouk dolu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit