Učíme se italsky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26574
20.9.10 13:56

e un gran bell gnoccho- co že to znamená? a to h na konci, má tam být?
Já jsem měla pocit, že konjuktiv je ve 3.osbobě -ino, ale na internetu mi to našlo něco jiného a všechny knihy mám na půdě :cert: Ještě to pohledám.

Derida L´ho trovato! Conosco il nome. Adesso ho capito perché hai scritto bene di Alena Seredova (la conosci meglio di me ovviamente:)

Allora tutti e due mariti calciatori! bello!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
20.9.10 14:00

jenny ja bych to volne prelozila - to je poradny kus chlapa, a mas pravdu mam v tom hokej, kde se pise h za dvema c apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
20.9.10 14:01

Ho trovato una amica Slovaca a una Ceca. Purtroppo parliamo Ceco. Puoi ho una amica Italiana. E puoi conosco quasi tutte commesse al centro :mrgreen: :mrgreen:
Si, David va ogni giorno all´asillo. Oggi primo giorno cominca con calcio.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
20.9.10 14:02
jenny.fields píše:
Bumbi spero che le bambine sianno bene pronto… Spíše Spero che le bambine stiano presto meglio:)
spero che dormono- to není budoucí čas, po sperare se užívá konjunktiv:)

Jj, to jsem chtěla napsat :).
A s konjunktivem po sperare jsem to tak myslela, ale ais jsme si vymyslela blbě tvar :oops:
Chjo, holky, já jsem úplně v háji… musím holt začít makat :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
20.9.10 14:03
magdicka píše:
jenny ja bych to volne prelozila - to je poradny kus chlapa, a mas pravdu mam v tom hokej, kde se pise h za dvema c apod.

Já myslím, že se tam h píše jen v případě, že následuje i nebo e a slovo se čte tvrdě. Protože h způsobuje tvrdé čtení i a e- například chiaccherare- čte se jako k, bez h by se četlo jako čiačerare.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
20.9.10 14:03

Jenny, sempre non capisco come mai che tu doppo un´anno in Italia parli cosi!!! Mi spiegi ancora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
20.9.10 14:05
jenny.fields píše:
Já jsem měla pocit, že konjuktiv je ve 3.osbobě -ino, ale na internetu mi to našlo něco jiného a všechny knihy mám na půdě :cert: Ještě to pohledám.
  • ARE: -i, -i, -i, -iamo, - oate, -ino
  • ERE, -IRE: -a, -a, -a, -iamo, -iate, -ano

aspoň tak jsem to našla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
20.9.10 14:05

Wow chissa che emozione! e gli italiani in generale come li trovi? io credo che stano regenerando un po'.. c'e tanto consumismo ed apparenza, non trovi? che peccato.. e hai partorito la o in Cecchia? guardi la TV italiana? oggi ricomincia la mia cazzata preferita - uomini e donne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
20.9.10 14:07
bumbinka píše:
jenny.fields píše:
  • ARE: -i, -i, -i, -iamo, - oate, -ino
  • ERE, -IRE: -a, -a, -a, -iamo, -iate, -ano

aspoň tak jsem to našla :)

Výborně!!!! Kde jsi to našla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
20.9.10 14:07

Bumbi, já když vidím, jak píše Magdi s Jenny, tak to se můžu jít s tou mojí italštinou akorát tak zahrabat. Sono pigra, pigra!!! A casa abbiamo Tv ceco, cosi non guardo canalli italiani :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
20.9.10 14:10

jenny sei un genio! devo scrivere giu tutta la teoria.. :palec:

bumbinko :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
20.9.10 14:11
derida píše:
Bumbi, já když vidím, jak píše Magdi s Jenny, tak to se můžu jít s tou mojí italštinou akorát tak zahrabat. Sono pigra, pigra!!! A casa abbiamo Tv ceco, cosi non guardo canalli italiani :oops:

Nenech se rozhodit, Magdička tam žije dlouho amluví doma italsky, jenny italštinu i učila :). Já jsem na tom nejhůř, až ti bude připadat, že něco nevíš, vzpomeň si na mě a uklidníš se ;).

Jenny, mám takové to kolečko na časování sloves, co je pro blbečky jako já ;) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
20.9.10 14:13
derida píše:
Bumbi, já když vidím, jak píše Magdi s Jenny, tak to se můžu jít s tou mojí italštinou akorát tak zahrabat. Sono pigra, pigra!!! A casa abbiamo Tv ceco, cosi non guardo canalli italiani :oops:

immaginavo.. :lol: quella ti invidio! vogliamo ‚kouzelna skolka‘!!! :mrgreen: ma nessuno e capace di mettermi su la parabola! :cert: no jo to neni vubec lehke,kdyz zijes mezi cechama. prave ze na to ze doma mluvite cesky a mas ceske kamarady mluvis moc dobre!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
20.9.10 14:14
derida píše:
Jenny, sempre non capisco come mai che tu doppo un´anno in Italia parli cosi!!! Mi spiegi ancora.

Ma dai, ho dimenticato moltissimo, sopratutto della lingua quotidiana. Quando leggo Magdicka sono verde di invidia :mrgreen: and tu, hai la possibilitá di parlare italiano ogni giorno, anche se le tue amica un po´ complicanno la situazione:)

Io ho studiato (11 anni fa 8-o :roll: ) 4 mesi al Instituto, poi ho preso delle lezioni private per 5 mesi, poi sono andata a Roma per tre mesi. Di nuovo avevo ripreso le lezioni private e dopo 10 mesi sono andata a Milano per un anno. Quando sono in contatto con la lingua, imparo molto veloce. Mi sono fatta 2 esami (CIls3, Plida C) a 4 anni fa sono venuta a Firenze per un corso di aggiornamente che ha durato 2 settimane. In fratempo ho lavorato (part time) come l´insegnante privata. Ho smesso 2 anni fa quando ero incinta. Da quel momento ho dimenticato moltissimo, mi vergogno scrivere che insegnavo, perché oggi il mio livello non é molto alto :-( :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
20.9.10 14:15

bumbi non sottovalutarti sempre! io non ho nessun merito, parlereste tutte meglio di me, vivendo qui. e jenny veramente kobouk dolu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze