Účinné přípravky proti akné

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23.1.18 20:27

Tak už je to delší dobu co jsem měla nějaké problémy s pletí, ale přípravky, které mi pomohly a používám preventivně stále jsou už jednou zmíněný salicylový líh od značky Bione a vilínová pleťová voda. Po tom co jsem tyhle dva přípravky začala používat akné bylo zázračně pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1095
15.4.18 09:30

Obnovení diskuze

Ahoj, prosím o obnovení diskuze, poradíte nějakou osvědčenou kosmetiku proti akné? Neustále se mi objevuje dookola :oops:

Zkusila jsem řadu aknestop od RYOR a žádný účinek, tak sháním opravdu něco co zabere :oops: na financích mi nezáleží pokud se toho konečně zbavim :oops:

Děkuji! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
15.4.18 09:35

Bambucké máslo. Používám místo krému ráno i večer. Pro mě je to zázrak. Doporučuji vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
15.4.18 09:59

@neria55 Neříkám, že je to všemocný, ale koupila jsem si v lékárně Jarishův roztok, do kterýho jsem přimíchala propolisovou tinkturu nebo teatree olejíček(toho stačí pár kapek). Jednou týdně použiju peeling od Bione. Večer mažu zinkovou mast od dulcia
ráno třeba tím krémem od ryoru a jednou týdně promažu obyčejnou niveou.
No a ono to samozřejmě nezmizí úplně. Je to hodně o hormonech, stravě, stresu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
15.4.18 10:01

@neria55 to, co Vám poradím by se asi mnohým nelibilo. Ale já když nechci, aby se mi udelalo akné, tak si to misto párkrát natřu framykoinem. Je to lokalni antibiotická masticka. A nikdy! se mi žádný pupínek neudělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
15.4.18 10:15

Dceři jsem zkusila koupit tuto vodu: https://www.krasa.cz/…-100-ml.html?…
Dělají ještě krém na noc, BBkrém atd…dost výrazně ji to pomohlo a je poznat, že ji kosmetika došla ihned se pleť dost zhorší. Tato fialová řada ji zabírá nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
15.4.18 10:46

Trápim se tím celý život, pomůže jedině návštěva kožní, kde mi předepíše antibioticke roztoky. Pleť si ale rychle zvyká, je třeba ke vždy na čas vynechat nebo při velkých zánětech střídat. V mezičase používám bělící krémy. Čištění pleti vodami a gely, které vysusuji, funguje jen pár dnů, pleť se potom brání a produkuje mazu ještě víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1095
15.4.18 11:49

Tak díky za vaše zkušenosti a rady, něco z toho vyzkouším :oops: bohužel určitě tomu moje poporodní hormony nepřidávají takže je to ještě horší než to byvalo :oops: jsem 5 týdnu po porodu a plně kojim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1118
16.4.18 22:12

@neria55 Ahoj Nerio, tím, že máš po porodu, jsou to hodně hormony. Určitě mohou pomoci nějaké pleťové přípravky, ale taky bych se zaměřila na vnitřek. Osobně musím říct, že po tom, co jsem vysadila mléčné produkty a snažím se omezovat i cukr, úplně se mi tělo změnilo. Mám celkově pleť hladší a jsem spokojená. Používám do pleťové vody ricinový olej, vitamin E a šípkový olej. Jako základ mám růžovou vodu, ale myslím, že se dá použít i jiná, co ti vyhovuje. (recept na tu svou mám na blogu) Předtím jsem hodně používala micelární vody a když jsem zjistila, co jsou vlastně micely, tak jsem si nadávala, že jsem si jimi zaplácávala póry. Nejsem ten typ, co se fotí, tak se omlouvám, že sem nedám důkaz :) Ale mně to zafungovalo - tedy změna pleťové vody a vynechání mléka. :) Občas si dám detox v podobě kopřivových čajů. Krásný den, Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
11.5.18 23:50

Nekde jsem myslim cetla ze na akne by mel byt dobry i kokosovy olej, ale kolik nebo jak casto ho pouzivat, to jsem se nedocetla, tak treba nekdo bude vedet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.9.18 16:26

Zuzana Mazouch

Také mám problémy, ne nijak výrazné, ale naštve to. Hodně záleží na stravě - používám ale EnteFace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.18 07:22

Chtěla bych se s vámi podělit o mé zkušenosti s akné,pro ty,co už jsou vážně zoufalí a zkusili vše.Trošku popíšu mé problémy s akné.
Pleť jsem neměla nikdy zrovna skvělou ale od svých 16ti let jsem brala antikoncepci,které pleť držela dost zkrátka a tak jsem více méně nic nezkoušela,po vysazení HA jsem zanedlouho otěhotněla a to jsem měla nejhezčí pleť od puberty :lol: každopádně po porodu nastalo peklo s pletí,tolik boláku co já měla na puse,několik velkých a tvrdých pupenů,červené tváře atp.Kožní mi dala antibiotika,kortikoidové masti,jarišovou vodu a to vše zabralo ale stejně se vždy nějáký bolák vytvořil.Co jsem přestala používat antibiotika tak se samozřejmě vše pomalinku vracelo.Jenomže kdo by chtěl jíst pořád antibiotika kvůli beďarům že :roll: Takže jsem vyzkoušela t kortikoidové masti,docela fajn ale dlouho trvalo než to zmizlo,duac gel(nebo tak nějak) nezabíral vůbec,Zinerit(nikdy víc,má pleť začala pálit)Jarišová voda(možná jako prevence,toť vše),přírodní dorgerii-bez vysledku,pravou konopnou mast-ještě horší,Tian De(zabralo ale začala se mi vysušovat plet a celá jsem se loupala,na akutní bolák ale dobrý)Sudocrem nepomáhal,zkoušela jsem omezit maso a jíst jak se má(to jsem dostala i rosoceu neboli růžovku).Pak jsem měla chvilku klid,co jsem v nemocnici dostala silné antibiotika(ale ne kvůli akné) a po půl roce stres a vše na novo.Bolavá suchá pleť s bolákama,hrůza,nechtěla jsem ani vycházet ven.Dr.mi dala antibiotika a vůbec nepomáhaly :zed: rady známých už jsem měla po krk,nic nepomáhalo,vše co je tady napsané jsem snad vyzkoušela.A teď k jádru věci,malá měla jakýsi exzém ta jsem jí koupila na doporučení lékárnice Uriage Bariéderm CICA-CRÉME a jak to tak bylo doma tak jsem si to dala i na pleť,páč jak říkám,zkouším všchno :lol: a pomohlo to,proboha já už nejsem červená,šupinatá a hrbolatá :srdce: ,neříkám není to 100% ale vidím velké zlepší a i okolí mě chválí jak mi to sluší :mrgreen: Za mě doporučuji,pro ty co mají vážně problémy ale nechtějí užívat léky každý den a u lékaře každý měsíc

• Citovat
  • Upravit
2
9.7.19 05:35

Akne

Ahoj. Chtěla bych se s Vámi podělit o způsob jak na akné. Je mi 46, takže mezi Vás nezapadam, ale akne mě začalo provázet po hormonalni léčbě, když jsem chtěla otěhotnět a nešlo to. To mi bylo 30. 3× jsem podstoupila léčbu antibiotiky. Po dvou letech bylo zpět. Při této léčbě jste vysušení komplet. Poznamená to vaše vlasy, kůži a o orgánech se bavit není třeba. Jednou jsem byla na chemickém peelingu. Zbytečné. Naposledy jsem byla u lékařky letos…začala jsem používat biodermu zelenou řadu. Na noc jsem obden používala jejich peeling (vydrži dlouho a stojí přes 200Kc). Přes den krém. Obden jsem si na noc dávala ostropestrecovy olej. Teď peeling stridam s citronem. Takže si vymačkam na tampon citron, natřu se a nechám do rána. Výsledek je, že i začínající pupínek se do rána stáhne. Navíc mám pocit, že je pleť víc barevně sjednocená a vypnutejsi. Přes den používám opět krem nebo pokud se nelicim, arganovy olej. (Není špatné užívat í ostropestrec plod. Poznám to vždycky na belmu.)
Snad vám to pomůže, stejně jako to pomaha mi. Hodně štěstí! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10265
9.7.19 05:38

Zkis manukovy med.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
30.5.20 18:34

Napíšu taky svoje zkušenosti, třeba to někomu pomůže. Před 1,5 rokem jsem vysadila hormonalni antikoncepci a během pár měsíců se mi udělalo mraky podkožních bolaku, klasické akné kolem pusy a na tvářích, krupice na čele. Podotýkám, že před užíváním antikoncepce jsem mela pleť pěknou i v pubertě. Takže nejprve jsem užívala tři měsíce Regalen od firmy Energy, který mě zbavil krupice na čele a téměř vymizely podkožní velké bolaky. Pak jsem užívala tři měsíce Gynex, který mi vyčistil bradu. Pak jsem u kosmeticky podstoupila třikrát slabší chemický peeling, který místo aby pomohl, zhoršil místa kolem úst a tváře. Pak nastala éra nošení rousek, v oblasti pod rouskou mi to zacalo doslova mokvat a zhoršovat se. Ani skinoren krém nezabiral. Nechala jsem si udelat několikrát hormonalni profil, vyšetření štítné žlázy, vše ok. Z krve jsem si zaplatila vyšetření na vitamíny a minerály v těle. Cpala jsem do sebe předtím vše možné, zinek, Céčko, béčka… Ale jediné, co mi chybělo, byl vitamin D. A to bylo u mě klíčové. Lékařka mi napsala vitamin D3 na předpis, který beru cca 3 týdny a světě div se, pleť je bez jediného pupinku. Ještě jsem zacala chodit na solarko, protože diky pracovní době se se sluníčkem moc nepotkavam… :) jediné, co mi zbylo, jsou tmavé flicky kolem ust a na tvarich, které ale pomalinku blednou a verim, ze do roka po nich nebude už ani stopy. Je pravda, že přes léto byla pleť vždy v pohodě, ale prisuzovala jsem to vždy necemu, co jsem zrovna zkoušela (chlorella, probiotika, atd), ale vitamin D mě nikdy nenapadl. Těch peněz co zahucelo do kose za veskerou kosmetiku atd, a pritom stacilo tak málo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí