Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Naopak, máš fajn přístup, ať se děti učí, že každý jsme jiný ![]()
navíc kérky má dnes fakt každý druhý i v okresním městě..
jen je pravda, že dětičky rády „přebírají vzory“, tak holt může hrozit ve větší míře malování fixama na tělo, nutno je dětem říct, že ses rozhodla až v 18(i kdyby to nebyla pravda
), aby třeba předškoláci nezačli doma loudit ![]()
někdo přirovnával tetování a kouření - tak to podle mne srovnávat nejde, kouření je jednoznačně pro školkové děti špatný vzor a to snad žádná učitelka před dětma nedělá..
se zde zmiňovaným muslimským šátkem u učitelky ALE už bych - narovinu - z více důvodů problém měla.. ten je pro mne za hranou a myslím, že třeba na vesnicích a maloměstech by to „neprošlo“ u většiny rodičů…
@Lucy75 tak já pracuji v zahraničí a myslím si že tady jsou lidi více otevření lidem z jiných kultur, náboženství. Chápu že v ČR na to lidí zvyklí nejsou a můžou s tím mít problém. Já v tom problém nevidím. Pokud dotyčná netaha své náboženství do své práce. Dle mého žádné náboženství do školky nebo školy nepatří. Na druhou stranu tady je náboženství součástí výuky na většině školách.
@Miluna3 jasně, ALE jaké náboženství!? já nejsem žádný fanatik, ale jsme v jaksi křesťanské Evropě a kultuře, kde je ČR ale zároveň nejméně náboženský stát (no „díky bohu“
- s ohledem na Polsko, kde umřela ta žena s mrtvým plodem v břiše jen kvůli jejich debi-lnímu potratovému zákonu),
takže obecně bych náboženství k dětem v ČR netahala vůbec NIJAK A ŽÁDNOU FORMOU CESTOU STÁTU, ani do školek, ani do škol, prostě ať si rostou ve svém prostředí přirozeně tak, jak to mají ve svých rodinách, někdo do kostela jde každou neděli, někdo o Vánocích (to jsme teda my
) a někdo vůbec - a proti tomu taky nic nemám…
a stejně jako ve třídách holt nevisí Ježíšové na kříži, tak mi tam nemusí strašit učitelka v hidžábu ani nikábu, časem tam bude snad v burce?
to teda zlaté tetování ![]()
@Miluna3 píše:
@Lucy75 tak já pracuji v zahraničí a myslím si že tady jsou lidi více otevření lidem z jiných kultur, náboženství. Chápu že v ČR na to lidí zvyklí nejsou a můžou s tím mít problém. Já v tom problém nevidím. Pokud dotyčná netaha své náboženství do své práce. Dle mého žádné náboženství do školky nebo školy nepatří. Na druhou stranu tady je náboženství součástí výuky na většině školách.
ale zakladatelka chce učit na mš v Česku, takže je irelevantní, jaké jsou poměry v mš v cizím státě a co tam rodiče zkousnou a co ne
@stinga ano souhlasím jen jsem chtěla napsat svou zkušenost, ale je pravda že to asi moc relevantní a asi to zabralo někam jinam a je to diskuse už na jiné téma. Tím se zakladatele omlouvám.
@Miluna3 jj, v pohodě, tohle včetně tvé poslední reakce beru, jen jsi chtěla sdílet zkušenost, to je v pořádku.. každopádně to s tématem souvisí, protože jde o „odlišnost učitele“…
celkem by mne zajímalo, zda jsi v Německu? Francie? tam na to multi-kulti jednou dojedou..
Pro mě je to v míře. Neřešila bych tetování, ale asi by mi vadil potetovaný obličej. Neřeším pár náušnic, ale byla bych nesvá z hodně propíchaného obličeje. Nevadí mi šátek, ale nejsem si jistá, jak bych reagovala na abáju, nebo dokonce ten fusak se mřížkou na oči (i když hádám, že taková žena by asi učit nemohla…) ![]()
Syn má ve školce potetovanou učitelku a to docela dost a miluje jí
Za sebe můžu řít, že je mi to úplně u zadele. Nepotetovaná učitelka může být krá. va stejně tak, jako potetovaná. Záleží hlavně na jejím přístupu k dětem, o nic víc mi nejde.
Pokud to nebude řešit vedení, neřešila bych co rodiče, většinou si toho ani nevšimnou, krom besídky a prvního dne jsem učitelku viděla tak max 5 minut během předávání/přebírání a to jsem neměla čas zkoumat co kde má nebo nemá ![]()
Ale nedělala bych u dětí zbytečný divadlo s vybarvovánim a mašličkama - to by mi asi jako rodiči vadilo víc než tetování samotný
@free333 píše:
Mně by to nevadilo.Navíc děti mají rády ta falešná nalepovací tetování a některé mají potetované rodiče, takže to už dávno není nic neobvyklého.
Ale je fakt, že kdyby sis místo hada vytetovala zajíčka Binga, možná by se jim to víc líbilo, zvážila bych to u druhé ruky, aby děti měly radost…
A aby byl hodně barevný, děti mají rády veselé barvy, mohlo by to pak sloužit i k tréninku barev.
o tetovani primo takto kvuli estetice pro deti uvazuji s urcite bude!:)
@Ba-stet píše:
Pro mě je to v míře. Neřešila bych tetování, ale asi by mi vadil potetovaný obličej. Neřeším pár náušnic, ale byla bych nesvá z hodně propíchaného obličeje. Nevadí mi šátek, ale nejsem si jistá, jak bych reagovala na abáju, nebo dokonce ten fusak se mřížkou na oči (i když hádám, že taková žena by asi učit nemohla…)
Spis jsem myslela na zacatek pro ty deti, kdyby se baly.
Chapu, ze nekdo ma z hadu fobii. Ale chci jim v tom i naopak pomoct a ukazat jim ze neni ceho se bat. A uz vubec ne obrazku na tele ![]()
@Nickjmeno píše:
Pokud to nebude řešit vedení, neřešila bych co rodiče, většinou si toho ani nevšimnou, krom besídky a prvního dne jsem učitelku viděla tak max 5 minut během předávání/přebírání a to jsem neměla čas zkoumat co kde má nebo nemá
Ale nedělala bych u dětí zbytečný divadlo s vybarvovánim a mašličkama - to by mi asi jako rodiči vadilo víc než tetování samotný
@Ba-stet taky to beru tak, že je to o míře.
Je rozdíl mezi jedním dvěma (i více) tetováními, který jsou decentní, třeba i ne všechna viditelná, a potetovaným krkem až ke konečkům prstů a tři nesmysly v obličeji. Stejně tak piercing i cokoliv jiného. Všeho moc škodí.
Já sama mám několik tetování i piercingů, ale právě sem hodně opatrná, aby to ještě bylo v rozumné míře (já si myslím, že už jsem na hraně, teď už další věci asi budou na běžně ne-viditelných místech
)
Mě by to nevadilo a hádám že naší malé taky ne, maximálně by si chtěla sáhnout a byla zvědavá ![]()
Tak já půjdu proti proudu, mně by tetování u učitelky vadilo. Děti přijímají své vzory a napodobují je a přijde mi šílené v tak útlém věku vtlačit jim do hlaviček, že bolestivé tetování s možnými lékařskými riziky je naprosto v pohodě a normální.
Do stejné tabulky řadím alkohol, cigára a drogy.
A teď do mě ![]()
Neměla bych sebemenší problém, pokud bys jinak jako učitelka fungovala super
PS : Barvičky jsou jinak dobrej nápad