Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Ellusa je to tak Prostě šaty dělaj člověka a bere se na to ohled.Se mnou pracovala brigádně slečna, která byla strašně sympatická a šikovná, ale měla dlouhé dredy
sama věděla, že kvuli těm vlasům se k žádné pořádné práci nedostane. Přišlo mi to strašně hloupé, aby kvůli vzhledu, zahodila šanci se prosadit.
Prostě takhle to je, tak to na světě chodí a tazatelka si určitě taky všimla, že lidé co opravdu něco umí, naprosto kašlou na vhled. Takže jestli chce být dobrou sestřičkou, bude jí uplně jedno jaké kalhotky bude muset nosti pod uniformou.
To ona slečna totiž zatím ani netuší, že skutečně může nastat situace, že jí někdo bude do jejího života ještě kecat víc než její učitelka… a vlastně ani nekecat, neradit, rovnou jí odepíšou, protože se bude předpokládat, že tohle prostě ví a pokud se chová přesně naopak, nevhodně, je to programové a účelové s cílem provokovat… tyhle zkušenosti jsou ale bohužel nepřenosné, tady rady nepomůžou, chápu ten vzdor v její hlavě, že její kolik jí je a teď jen ona za sebe… na to si bude muset přijít sama…
Už jsi velká dost na to, aby si pochopila, že některé profese mají různá omezení. Asi nosíš výrazné spodní prádlo, když si učitelka všimla, lupou ti na zadek nekouká. Asi by se ti také nelíbilo kdyby si musela koukat na zadek učitelky ve výrazných kalhotkách.
@LAlezane no vidíš, a mě osobně přijde například mnohem horší (vyloženě hnusne a nevkusne), pokud se pod kalhotami/sukni/saty rýsují kalhotky. Pokud se nerysuje nic, muzes jenom hádat, zda dotyčná ma dobre pradlo nebo je na ostro (pokud teda někoho napadne nad tim premejslet
). Takže asi tak. Jinak souhlasím ze dress code je proste důležitý, ale tohle mi přijde maličko vyhrocené.
@divine woman píše:
Koho chleba jíš, toho píseň zpívej.
Ono jí jde asi o to, že líp se kouká na rýsující se kalhotky normálního střihu, což nemusí být bombarďáky, než čumět na vaší holou řiť.
Škola může nařídit i nošení školních uniforem. Takže pokud dress code nestačí ústně, může to dát do předpisu.
Mě to přijde přehnané chtít po mladých holkách aby vyměnily tanga za bombarďáky. Zbytečná buzerace, chápu, že jsou hygienické předpisy ohledně laku na nehtech ale jaký kdo má kalhotky je soukromá věc.
@eumedon píše: Škola může nařídit i nošení školních uniforem. Takže pokud dress code nestačí ústně, může to dát do předpisu.
tak jasně školní uniformy je třeba dobrý nápad, ale prádlo mají pod tím určitě vlastní a jakékoliv.
@ohlodana_broskev píše:
No zkus se na to podivat z druhe strany..jako pacientce by se to líbilo..koukat na sestricku s lezoucim zadkem?
Navic v nemocnici je to vazne nevhodne..Jinak neni to jen v nemocnici je to vsude..
Takze za zivot se jeste budes muset v zamestnani smirit s tolika kriteriema.
Muz dela managera..neexistuje aby v lete mel krasaty, musi nosit tricka s limeckem..kosile..
Děvčátka jsou ve věku, kdy si myslí, že nikdy nic nebudou muset. Budou muset a mnoho věcí. A budou muset někoho poslouchat a často. A budou muset dělat, co se jim nelíbí a taky často. Ale ony to teď ještě prostě neví. To přijde. To chce čas. Nebyly jsme o moc jiné a taky jsme na to přišly. To chce čas.
![]()
@aiwwa píše:
Mě to přijde přehnané chtít po mladých holkách aby vyměnily tanga za bombarďáky. Zbytečná buzerace, chápu, že jsou hygienické předpisy ohledně laku na nehtech ale jaký kdo má kalhotky je soukromá věc.
Ono ale existuje víc druhů spodního prádla než jen tanga a bombarďáky
Nenosím ani tanga (mám asi dvoje) a ani bombarďáky ![]()
Jinak, když je to ve škole na praxi, tak bych si nosila dál tanga, v dospělosti si buzerace ještě užije…
@Wani píše:
Ono ale existuje víc druhů spodního prádla než jen tanga a bombarďákyNenosím ani tanga (mám asi dvoje) a ani bombarďáky
vždyť ano, já to nemyslela tak, že co nejsou tanga, jsou bombarďáky. Já třeba tanga nosím výjimečně. Spíš jde o princip, připadá mi to přehnaná buzerace.
@Premek_Orac píše:
@Denca-17 Postih ne, ale rady učitelky jsou rozumné. Možná až si odsloužíš pár praxí a zažiješ reakce od pacošů, tak sama budeš chtít nějakou změnu…A jestli ne, dej pak vědět, kde sloužíš. Až si půjdu do nějakého ústavu umřít, chci aby mě tam obletovali sestřičky, kterým prosvítají tanga.
Jejda, já četla až si odsouložíš pár praxí…
Ještě, že už je pátek