Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Proc neni obecne respektovano pravidlo, ze spodni pradlo nema byt videt, proto se nazyva v tolika jazycich „spodni“, at uz jde o kalhotky ci podprsenku? Pro me je nepochopitelne, ze se tady stale diskutuje. Podle me svedci fakt, ze vim, kdo ma jake pradlo (tvar, barvu, material) nebo kdyz je videt pozadi dotycne, o totalnim nevkusu. V praci pro me neprijatelne! Takova osoba na me pusobi vulgarne a nekompetentne, kdyz ani nevi, co je to pracovni obleceni.
Jinak mam pradlo rada, rada ho kupuju, nejsem nijak pruderni. Ale to, jake mam pradlo, povazuji za soukromou vec.
@aiwwa píše:
Mě to přijde přehnané chtít po mladých holkách aby vyměnily tanga za bombarďáky. Zbytečná buzerace, chápu, že jsou hygienické předpisy ohledně laku na nehtech ale jaký kdo má kalhotky je soukromá věc.
Kromě tang a bobarďáků snad existují i normální kalhotky, jaké zřejmí nosí i zakladatelčiny spolužačky.
@aiwwa píše:
tak jasně školní uniformy je třeba dobrý nápad, ale prádlo mají pod tím určitě vlastní a jakékoliv.
Prádlo, které není vidět, jakékoliv. Prádlo, které je vidět nebo prosvítá, může škola regulovat.
@eumedon píše:
Prádlo, které není vidět, jakékoliv. Prádlo, které je vidět nebo prosvítá, může škola regulovat.
Decentni pradlo, ktere prosvita, neni optimalni, ale neni to vulgarni. Strasne jsou bokovky a tanga, dotycna se predkloni a je videt cely zadek a v nem zarizla tanga, to je v praci fakt des. Na ulici se s manzelem vzdy smejeme tomuto nevkusu.
Hadry pro sestry nejsou průsvitné…materiál musí odolat praní/ resp. vyvářce…a většinou se nosí šaty takže o lezení tang z pr…nemůže být řeči…nejsem sestra ale laborantka (hadry podobné) a u nás jsou vidět bombarďáky jenom tlusté paní co nosí bílé elasťáky místo předepsaného oblečení
…u ostatních fakt i kdyby chodily na ostro tak nevím…debata o…
@BloomingGorgeous píše:
Decentni pradlo, ktere prosvita, neni optimalni, ale neni to vulgarni. Strasne jsou bokovky a tanga, dotycna se predkloni a je videt cely zadek a v nem zarizla tanga, to je v praci fakt des. Na ulici se s manzelem vzdy smejeme tomuto nevkusu.
Taky tyhle výjevy vždycky obdivujeme ![]()
@ivašot. píše:
Taky tyhle výjevy vždycky obdivujeme
My z toho mame srandu uz leta. Vetsinou plati, cim vetsi zadek a osklivejsi pradlo, tim nizsi bokovky a vetsi predklon. U nekoho staci si sednout.
![]()
Nedávno jsem ležela v nemocnici po operaci. Celkem týden. Upřímně, raději jsem viděla sestru, která měla hezká tělová tanga než babiččiny bombarďáky. Zažila jsem tam obě varianty
@jdukolem píše:
ano, jakékoliv prádlo které čouhá je vulgární a ano, tanga která prosvítají jsou vulgární.. pokud bys nosila tanga tak jak se má a nečouhaly ti, tak by o nich učitelka nevěděla a nedívala se důrazně na tebe, čili se zamysli jestli když dřepneš nebo se předkloníš ti ty tangáče nekoukají - jak to, že o nich ví?
No a špitál? Tam seš na práci a ne za sexuální objekt a fantazii pacientů - některým je to nepříjemné, jiní zaslintají a pokud budou mít pocit že seš vyzývavá tak se pokusí i šmátnout - fakt o to stojíš?
Učitelce se nediv že to formulovala jako - nechci vidět že… ono totiž by na oddělení schytala za vás, že si dovolila přijít s neupravenou skupinou a jak to vypadá - to si je pančelko neumíte srovnat? No za mě bych koupila nějaké hezké bezešvé kalhotky tělové a jeden den na praxi to přežila.. za ten klid to stojí.Příspěvek upraven 08.09.17 v 17:57
ahh, jasně že
zdravotník se má chovat a působit na pac. a kolegy seriozně, důvěryhodně
samozřejmě, na zdravotnické pracoviště nepatří sexy vohoz nebo hra na vyzývavost, či nevkusná kasička na mince při předklonu, čouhající z kahot…nějaký ten dress code tam patří a nemusí být hoch jako v bance, taky jde o méně hoch odvětví, ale nějakej je…zakladatelko…halt, vítej v realitě ![]()
Kdyby nemocnice dávaly zaměstnancům kvalitní oděvy, tak nebudou prosvítat a nemusí se řešit, kdo má jaké spodní prádlo. Nepřijde mi ani o trochu vkusnější a koukatelnější bílé bombardéry než tanga, která prosvítají. Spodní prádlo nemá být vidět. Nejlepší varianta jsou tělová tanga a nebo aby už konečně v nemocnicích fasovali nějaké normální oblečení a ne ty mikro-průsvitno-košilo-něco-asi-šaty-či-co.
@jdukolem píše:
muheh… tak je lepší mít tangáče V PRDE*LI.. to mě pobavilo
Co je na tom, ze nekomu vyhovuji vic?
@Kelsey píše:
Co je na tom, ze nekomu vyhovuji vic?
nic jen mě pobavilo to slovní spojení to je celé.. mmch nosím oboje střídám podle oblečení, čili nejsem zapšklá antitangáčová..
Docela mě ta diskuze rozesmála. Zvlášť zastánkyň kalhotek. Jako, co je úžasného na tom, když se rýsují pod oblečením kalhotky? Mně to přijde zkrátka jako vrchol nevkusu. To pak pomalu přestává být spodní prádlo spodním.
Když takovou ženskou vidím na ulici, tak se stydím za ní. To je vyloženě módní peklo. Prostě volím spodní prádlo, aby nebylo vidět. Takže, pokud nosíš tanga a bohužel musíš mít bílé oblečení, tak volit jedině tělová a raději i bezešvá. Rozhodně se nenosí bílé spodní prádlo pod bílé oblečení. To je taky ústřel jako blázen.
Děkuji za takové množství reakcí, to jsem nečekala.. a ne všechny tedy potěšily, ale v to jsem ani nedoufala.. Jinak asi takhle, prádlo nám prosvítá téměř všem, většina holek nosí normál kalhotky, to učitelce neva, vadí ji ten,,holý zadek" podle všeho.. když jsme si objednávali oblečení, dala nám škola na výběr z katalogu a objednávalo se to hromadně, bez možnosti vyzkoušení. Že šaty prosvítají jsem zjistila až potom, co jsem si je vzala.. ne že by nějak extra, třeba spolužačka, co,,nemá zadek" té neprosvítá nic, protože na ni plandají.. a pár holek si koupilo takový vršek ke kalhotům, že jim končí téměř pod zadkem.. Rodiče to stálo peníze, to se nedá nic dělat, ale nehodlám z nich tahat další na prádlo, ani je dávat ze svého kapesného, pokud to nebude nezbytně nutné, což asi nebude, pokud tvrdíte, že přímý postih mi za to hrozit nejspíš nemůže.. jinak nevím, jaká jsou pravidla oddělení, tohle je jen školní učitelka na odbornou praxi, dohlíží tam na nás, ale není v nějaké pozici, že by určovala pravidla na oddělení.. schválně zkusím zjistit, jestli tam nějaký dress code mají..
@Denca-17 píše:
Děkuji za takové množství reakcí, to jsem nečekala.. a ne všechny tedy potěšily, ale v to jsem ani nedoufala.. Jinak asi takhle, prádlo nám prosvítá téměř všem, většina holek nosí normál kalhotky, to učitelce neva, vadí ji ten,,holý zadek" podle všeho.. když jsme si objednávali oblečení, dala nám škola na výběr z katalogu a objednávalo se to hromadně, bez možnosti vyzkoušení. Že šaty prosvítají jsem zjistila až potom, co jsem si je vzala.. ne že by nějak extra, třeba spolužačka, co,,nemá zadek" té neprosvítá nic, protože na ni plandají.. a pár holek si koupilo takový vršek ke kalhotům, že jim končí téměř pod zadkem.. Rodiče to stálo peníze, to se nedá nic dělat, ale nehodlám z nich tahat další na prádlo, ani je dávat ze svého kapesného, pokud to nebude nezbytně nutné, což asi nebude, pokud tvrdíte, že přímý postih mi za to hrozit nejspíš nemůže.. jinak nevím, jaká jsou pravidla oddělení, tohle je jen školní učitelka na odbornou praxi, dohlíží tam na nás, ale není v nějaké pozici, že by určovala pravidla na oddělení.. schválně zkusím zjistit, jestli tam nějaký dress code mají..
jen učitelka? o ou..
ano, dohlíží na vás a zároveň musí nějak komunikovat s lidma na oddělení aby byli vůči vám tolerantní a zároveň musí vychovávat a vést vás… pokud máš pocit, že prosvítající zadek s nitkou mezi půlkama je lepší než kalhotky tak je to tvá volba a divím se, že tobě samotné to hloupé a trapné se takhle ukazovat před pacienty… ale že může mít někdo na oddělení řeči a půjde to právě přes tu učitelku tak na to se připrav, že se stát může a učitelka fakt nebude mít náladu - hlídat vás, abyste někoho „nepřizabili“ a ještě poslouchat kecy, že žákyně to a ono.. ona vám tam totiž tu pozici na oddělení musí nějak obhájit, vybudovat, jste tam na návštěvě, rušivý element, takže se bude snažit abyste nevyčnívali a aby bylo co nejméně rušivých věcí okolo, což vzhled být může.. paní učitelko to je děsný jak tý holce s culíkem prosvítají tangáče - že jí nic neřeknete… myslíš, že k tomu všemu co na praxi hlídá, jakou má zodpovědnost za vás všechny abyste někomu neublížili, má zapotřebí a náladu poslouchat ještě toto? Zkus ji trochu pochopit, ví proč to dělá, má jistě zkušenost s tím jak je to na oddělení občas komplikované i bez věcí jako neupravené žákyně..
Vymlouváš se na peníze… no jedny bezešvý kalhotky na praxi tě opravdu nezruinují to byla zbytečná poznámka poplatná věku a zatvrzelosti co k tomu patří, ale věci občas nejsou jen černé a bílé víš..
@Ellusa píše:
@Denca-17 Ano, pokud jsi někde na praxi, jsi povinna respektovat jejich pravidla oblékání. Stejně tak to budeš mít v budoucnu i v zaměstnání - pokud bude mít zaměstnavatel nějaký svůj kodex, taky se tím budeš muset řídit. Když nemám v práci povolené rifle, protože to kodex odívání nedovoluje, tak tam v nich nechodím, nebo si najdu jiné zaměstnání, kde to nevadí. Neumím si představit dívat se třeba v bance na spodní prádlo úřednice. Takže si kup odpovídající prádlo, nebo si najdi jiné budoucí zaměstnání
. Navíc koukat se na zadky sester je naprosto nevhodné i bez toho, aby to někdo výslovně říkal
.
Přemýšlela jsem, jak to všechno napsat a ráda bych se podepsala pod toto. Vystihuje to přesně moje myšlenky! ![]()