Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Pudloslava Ještě já mám dotaz k té symetrii. Po úraze, popř. když je dítě vzhůru je to jasné, ale v tu noc, když dítě spí, tak je to těžký udělat tak, aby se dítě pohnulo stejně na obou stranách. Já to chápu tak, za nesmí být končetina hadrová - pokud dítě aktivně pohne jednou končetinou na jedné straně těla, musí to zvládnout i na té druhé. Chápu to dobře?
@Genovesa hele muzes zkouset svalovy tonus, aktivni obranu - treba polechtas na obliceji a ono te odhani - kdyz to udela pravou, tak pravou podrzis a udelas to znova. ja delala test s dudlickem, dala jsem ho do ruky - kdyz dokazal dat dudlicek do pusy obema rukama, tak to bylo ok ![]()
@Pudloslava Díky, chápu. Dcerka když spí tvrdě, tak dudlík nechce. Ale jak se jí dotknu, obvykle se naštve a mrskne sebou celá a otočí se jinam.
Chtěla bych poprosit o radu. Dneska dcerka 26 m. spadla a bouchla se zadní části hlavy do betonové studny. Hrozně brečela, pak se uklidnila, snědla oběd a teď spí. V zadu na hlavě ma bouličku, před spaním naříkala na bolest hlavy, nezvracela, ani žádná krev. Bojím se ale, jestli si nemohla něco udělat. Myslíte, že bych měla jet k dr? Nebo počkat jak se to bude vyvýjit? Co bych měla u ní pozorovat? Děkuji za rady.
Já bych jela na pohotovost. Můj názor je takový, že lepší jet zbytečně, než něco zanedbat.
@Isia Taky bych jela…pro klid duše. Malé děti jsou sice gumové, ale…
Dcera se mi takhle kutálela ze schodů půdy na dlažbu. Schody tlumily pád, ale i tak…jeli jsme a NIKDO nám neřekl v nemocnici půl slova, naopak. A spadla z té studny nebo jen dole zakopla?
Pokud má bouli, tak jí to urcitě bolí
pokud by spala nějak extrémně dlouho, nebo ji bylo špatně, určitě bych jela
ale jestli bude po probuzení úplně „normální“,pozorovala bych dál, jestli není spavá, malatná..pokud se ti něco nebude zdát, radši zajeďte na pohotovost, ale jinak bych dítko nevystavovala zbytečnému rentgenu ![]()
@Isia Tak jistější je samozřejmě jet na pohotovost, tím nic nezkazíš, ale nám se předevčírem stalo něco hodně podobného a nejeli jsme. Kluk 2,5 roku lezl na lavičku, nějak ho chytl balanc a spadl z lavičky pozadu na dlažbu přímo na hlavu. Chvíli brečel, má tam bouli, ale jinak nic viditelného. Byla jsem připravená hned jít na pohotovost, kdyby se mi něco nezdálo (máme kousek od parku dětskou nemocnici), ale po chvíli už tvrdil, že ho nic nebolí, hrál si normálně, tak jsme nikam nešli. Do druhého dne jsem ho pak ještě dost sledovala, kontrolovala motoriku a reakce zorniček, ale je úplně v pohodě.
Dekuji za rady. Dcerka se probudila v pohode, chova se normalne, uz ani na hlavicku nenarika. Budu ji pozorovat, snad to bude v pohode. Ona zakopla a jak padala do zadu, tak byla u studny a bouchla se do ni. Snad to bude v poradku. Dekuji.