Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@dendule4 píše:
jo přijde, protože moje dvouletá se budí dodneška a do hlavy se nepraštilatak se mu třeba o tom prostě zdá…
ale pokud to zakladatelku uklidní, tak at jede na pohotovost, takvéhle vyšilování na netu a obvinování matky jí aktuálně moc nepomůže
Přesně tak, ani jedna kolem roka nespala vyloženě kldině. Ale to by nám musela prvně napsat, jak se chová malý jinak.
Vůbec to nemusí být z bouchnutí do hlavy, můžou to být zoubky…jen tak mimochodem, to matka čekala, až půjde malej kolem a schválně ho škrábla dveřma do hlavy, že jí to nikdy neodpustíš? ![]()
Za jak dlouho po úrazu jsi ho dala spát? brečel hodně? a hned? nebyl v bezvědomí? dostal do čela nebo někam jinam? Na čele je netlustší kost na hlavě.
základní pravidlo je, že pokud je rána do hlavy, a není dítě v bezvědomí, pozorují se jeho reakci - jesti není malátný, reaguje na hračky, má stejně velké zorničky, bere si bez problémů hračky oběma rukama atd.
Dítě by nemělo spát minimálně 2 hodiny po úrazu a pokud máš strach, tak klidně co 2-3 hodiny vzbudit, zkusit podat hračku, jestli v pohodě reaguje. V momentě, kdy by se ti ckoliv nezdálo, začal zvracet atd., tak okamžitě jeď na pohotovost.
osobně si nemyslím, že dveřmi to byla až tak strašná rána.
a mamince určitě odpusť! věř mi, že si to také vyčítá.
Jinak buzeni se po chvilkach s placem u nas bylo vzdy pretazeni nebo zuby.
@Pipka dwvidek uklidni se, mama to neudelala schvalne. Tohle se muze stat i tobe.
Takhle, mozna jeste vic napalila dvermi dceru uklizecka v nemocnici.
Pokud babi dveřmi vyloženě nepráskla maximální silou, nevěřím, že by se mu z toho mělo něco stát.
@g.sandova jojo, moje dcera dostala prudce se otevírajícími dveřmi, až odletěla cca metr dozadu… Pán, co je otevřel byl v šoku a šíleně se omlouval. Ale prostě to byla jen blbá nehoda, nemohl ji přes plné dveře vidět… dostala hned studený obklad na čelo a za chvilku to bylo OK.
zakladatelko, také si myslím, že ten pláč a buzení se je hlavně z tvého stresu a breku a ze synova přetažení a přemíry zážitků. Děti to v tomto věku neumí ještě tak dobře zpracovat a občas takto reagují. hlavně klid ![]()
1. Podivej se na profil uzivatelky Pudloslava a zhodnot situaci, podle toho jednej.
2. Zklidni se, tvoje maminka to neudelala schvalne, ne? Tobe se pri peci o syna driv nebo pozdeji stanou i horsi veci.
@Lambdada píše:
1. Podivej se na profil uzivatelky Pudloslava a zhodnot situaci, podle toho jednej.
2. Zklidni se, tvoje maminka to neudelala schvalne, ne? Tobe se pri peci o syna driv nebo pozdeji stanou i horsi veci.
tak to je super
![]()
Taky bych napsala v prvé řadě ať se uklidníš ze Davidečkovi určitě babička nechtěla ublížit. A naše zkušenost je taková že syn měl na čele do 1roku tak 3boule s modřinami. Pravidelně padal z gauče, postele zakopával o prahy a nikdy nu nic jiného nebylo. Má tvúj syn už zuby?
@Lambdada píše:
Ježiš ta tam bude mít průvan…
![]()
Ja jen ziram jak jste nektere klidne… byly byste kdyby se jednalo o vase dite?
@Karcool píše:
jo byla
moje spadla v roce na hlavu, jak jsem psala tak to fakt nebylo jednou
měla tam bouli a tím celá hrůza skončila…máš dítě? kolik mu je? Když byla dcerka mimino, tak jsem taky nechápala, jak někdo může zůstat v klidu, když dítě spadne na hlavu, dnes už to docela chápu, já bych na té pohotovosti byla 3×týdně ![]()
Jako sory ale budeš asi pěkna hysterka. Pohadas se s babičkou a neodpustís ji? Proboha co provedla?
@Karcool píše:
Ja ne. Ja vzdy v techto pripadech jednala realne a nezakladala plactiva temata na emiminu, ktera jsou ku hnedemu nevonavemu nicemu.
Příspěvek upraven 02.01.15 v 22:15