Uhradit zpětně ano/ne

Anonymní
4.10.19 18:30

Uhradit zpětně ano/ne

Stala se nám taková „banalita“, v srpnu jsem objednala dceři papuče do školky, objednala jsem je na dobírku ale z obchodu mi je zaslali bez dobírky, takže jsme neplatili nic. Paní obchodnice se teď „vzbudila“ a požaduje po mě úhradu (300) zpětně. Říkám si, čistě teoreticky, musím?? Vždyť za to může čistě protistrana, já když zapomenu někomu napočítat kávu k úhradě tak taky za ním dodatečněza měsíc nejdu že to chci zpětně. Je to sice jiný příklad, ale pointa je stejná. Nejsem právník nevyznám se v tom, ale kdyz neuhradim může mi něco z jejich strany hrozit? Diky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
4.10.19 18:33

No už jenom z principu bych to uhradila, to ti neni blbý mít doma bačkory zadarmo, když je musela zaplatit ta prodavačka ze svyho??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
4.10.19 18:35

To myslíš vážně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33022
4.10.19 18:36

Mě se stalo něco podobného, pani mi poslala na dobírku menší částku než měla být. Nečekala jsem až se ozve a hned tam volala, že udělala chybu a jak to řešit. Bylo by mi to blbý dělat mrtvýho brouka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
4.10.19 18:36

Musíš. Z tvé strany byla objednávka, o ceně jsi byla informovaná. Nechápu, jak vůbec můžeš uvažovat, že by jsi je nezaplatila?

• Citovat
  • Upravit
16189
4.10.19 18:38

Hanba by mě fackovala nezaplatit.
Svůj život žiju jiným způsobem, než čekat na chybu ostatních a využít ji ve svůj prospěch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.19 18:40

@Kriss Tina Ne není mi to blbý, když se ve svým kšeftu taky seknu tak to taky uhradim ze svyho, prostě moje chyba. A za chyby člověk platí. Stejně jako je to teď chyba jejich.

• Citovat
  • Upravit
Poison Eve
4.10.19 18:43

A to se tu potrebujes ujistit, ze jsi vychcana zlodejka?

Uhradit to musis. Stejny princip, jako by ti nekdo omylem odeslal penize na ucet.

• Citovat
  • Upravit
1059

Tak backory si dostala ne? Kdyby si uhradila predem a zbozi nedostala tak asi taky nadsena nebudes. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontar

Příště si anonymko nic neobjednávej a nekupuj, stačí když oběhneš pár vchodů po panelákách a budeš mít obutou celou rodinu… :poblion:

• Citovat
  • Upravit
21576
4.10.19 18:46

Teda ty jsi drsná… Kam se vytratila slušnost? Já bych se ozvala hned při doručení, že u bot chyběla dobírka.
Jako boty za 300 asi policie řešit nebude, ale v podstatě je to bezdůvodné obohacení, také klidně krádež. Vždyť sis nechala věc bez zaplacení. Co tvoje morální hodnoty? To jako když ti v obchodě prodavačka namarkuje méně nebo vrátí více, tak se raduješ, jak jsi ušetřila? :poblion: jestli takto vychováváš i své dítě, tak se naše společnost má na co těšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontar
4.10.19 18:48
@Anonymní píše:
@Kriss Tina Ne není mi to blbý, když se ve svým kšeftu taky seknu tak to taky uhradim ze svyho, prostě moje chyba. A za chyby člověk platí. Stejně jako je to teď chyba jejich.

Tak slušný zákazník ti to vrátí…pokud padneš na podobnýho zmetka tvého typu, tak se zachová jako ty a bude plesat radostí, jak si pomohl…jenomže tebe trochu sejří, že to proběhlo písemně a nejsi si jista jestli ti to projde, že?

• Citovat
  • Upravit
213
4.10.19 18:49

No trochu blbý ti to asi je, když se ptáš anonymně. Když si tak stojíš za tím, že je to v pořádku, odtajni se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40410
4.10.19 18:49
@Poison Eve píše:
A to se tu potrebujes ujistit, ze jsi vychcana zlodejka?Uhradit to musis. Stejny princip, jako by ti nekdo omylem odeslal penize na ucet.

Známý poslal omylem peníze jinam a nic mu nevrátili, i když to řešil několikrát v bance.
Vždycky si na něj vzpomenu, když někam posílám peníze a kontroluju několikrát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33022
4.10.19 18:51
@Anonymní píše:

Jako to o tobě hodně vypovídá, co víc na to říct. Minulý týden jsme byli na dovolené, jídlo jsme platili až při odjezdu, když nám to spočítali, hned jsem odhadem viděla že je to nějak málo. Po přepočítání byl rozdíl v jejich neprospěch skoro 1500,hanba by mě fackovala odejet a vědět že se okradli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová