Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ukazaly jste nekdy svou slabost? Pred kamaradkou, pred pribuznymi, ze jste zacly hystercit, nebo jste mely zajem o sraz s kamaradkou a kdyz ona ne, tak jste byly neprijemne? Jak jste se pak citily, kdyz jste ztratily svou dustojnost?
Chybovat je normalni, ale mne to uzira, ale je asi tim, ze jsem doma s detmi:-) Stejne ale napiste.Budu rada a dekuji predem.
Myslela jsem to tak, ze samozrejme doma jak jsem 4.rokem uz, tak nekdy opravdu tapu. Nekdy jsem setrena nekym a hned si to strasne beru. Uz abych sla do prace ![]()
Ono ukázat slabost je naprosto lidsý
ženská na MD se ale dle mého projevuje mnohem víc, je to asi taková ta určitá samota kterou na mateřský cítí. Já když ty emoce projevím, tak se pak cítím jak blbec.Jsem ráda za drsňáka co všechno zvládá v pohodě, mám ráda svou důstojnost, ale někdy je toho prostě moc
Ale vždycky se pak nad to povznesu a snažím se z toho udělat svou výhodu a nějak rozumě to okecat ![]()
Pro nekoho to lidsky neni, kdyz mu to prijde smesny anebo se rovnou prestane ozyvat.
Nejlepsi na to je, jit neco delat a tak jdu
ale moc vam dekuji holky.
Projevit občas slabost je normální…pokud člověk udělá chybu a cítí vinu, je nejjednodušší se za to omluvit. Snažím se žít dle „Čtyř dohod“, věkem jsem zklidnila emoce, takže už se mi takové věci moc nestávají, ale nikdo nejsme dokonalý. Pokud jsi byla zlá či protivná na kamarádku či rodinu, prostě řekni „promiň, přehnala jsem to, mrzí mě to“ - lidi, co tě mají rádi, ti to odpustí.
@betuska.bathory
souhlasím, pokud je to někdo blízký, tak omluvu přijmou. A pokud je to kamarádka a tím myslím dobrá kamarádka tak tu omluvu přijme taky, protože jako kamarádka ví co asi cítíš.
Ukazovat svoje emoce je správný. Taky je ale za potřeba je umět vyslovit, aby to ten druhý špatně nepochopil. Zkusila bych na sobě zapracovat a zbavit se té vztahovačnosti, aby tě pak nějaký názor na tebe hned nenaštval. A že se vždycky ukáže člověk, co má potřebu říct na nás názor.
Dekuji. Vztahovacna asi trochu jsem, ale dovedu si ze sebe udelat srandu, to zas jo. Jaky mas ale nazor na to, kdyz uz je to pres caru a ten clovek jako napr. moje svagrova si vylozene dela srandu, zesmesnuje, ma radost, kdyz se nekdo prerekne a jeste to ve spolecnosti vypichne a zopakuje a bavi se takto stale? Jaky mas nazor na to, kdyz ma sama 120kg a pritom hodnoti jak vypadaji ostatni, jako napr. muj manzel a ze si nas nedovede predstavit pri sexu napr? jak bys reagovala?
Tímto způsobem mají potřebu se bavit jen zamindrákovaní lidé, kteří si nevědí rady s vlastními problémy. Asi bych se nad to zkusila povznést, popř. ji nějak „na úrovni“ usadit.
@angelaaa píše:
Dekuji. Vztahovacna asi trochu jsem, ale dovedu si ze sebe udelat srandu, to zas jo. Jaky mas ale nazor na to, kdyz uz je to pres caru a ten clovek jako napr. moje svagrova si vylozene dela srandu, zesmesnuje, ma radost, kdyz se nekdo prerekne a jeste to ve spolecnosti vypichne a zopakuje a bavi se takto stale? Jaky mas nazor na to, kdyz ma sama 120kg a pritom hodnoti jak vypadaji ostatni, jako napr. muj manzel a ze si nas nedovede predstavit pri sexu napr? jak bys reagovala?
Usadila jsem, stahla se a po case zacne zase…ona se neumi jinak bavit…rekla jsem ji, at zkusi rict treba vtip nebo nejakou historku
na to mi rekne, ze nerozumim srande
Ze jsem precitlivela a ze se beru moc vazne…ale mne fakt tyhle plky o nicem nebavi