Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Domuska já pujdu v 67mi
a kolik budu mít dětí, nebude nikoho zajímat, už se na to nebude hledět…a minimálně 4 roky si teď na důchod neušetřím nic, protože nebude z čeho brát
perfektní vyhlídky, jen co je pravda ![]()
ale oddělám si ty roky stejně jako ti, co dneska berou slušnej důchod ![]()
@stephora je to totalne na.ovno dnes… co jsem ted byla na oslave babiny s dedou tak si neumim predstavit, ze by do 70ti babka delala.. to vubec. nic holky, decko pujde k adopci
@Domuska jasně, to je to nejlepší řešení! nenech si zkazit den kočko nějakejma přiblblejma radama! jsi dospělá a na malýho se těšíš
a všechno zvládneme, vždyť na světě je tolik ženskejch, co vychovaly děti z ničeho, a my máme aspoň ty chlapy po boku, co nám pomáhají!
@stephora Nic si z toho nedělej, taky když vytuhnu, jsem nepoužitelná…
Holky, bavíte se o důchodu? mno já taky nemám nic našetřeno, ani korunu…
Jinak, musím si postěžovat..včera ráno přítel odešel na odpo do práce a řekla jsem mu, že volat nebudu at ho neruším, at se ozve až skončí..neozval se, volala jsem mu od devíti večer až do půlnoci..nic, nezvedl telefon a ještě se neozval..hlavně, že jsem spala sama v noci, co kdybych začala rodit? musela bych jet sanitkou, protože má obě auta u sebe…nevím co mám dělat…nevím kde byl s kým byl v noci, zda spal doma u rodičů, holky je mi do breku, ale stále se držím…snad nezačnu bulet, musím být silnější…
@Nadyen bavíme se spíš o tom, jak vůbec zvládnout dítko finančně - Domča měla chudák zas depku a chce dát malého k adopci…
To je hrozné, že tě takhle nechává bez zajištění, byla bych moc naštvaná a opravdu ho nechápu - teď víc než kdy jindy ho potřebuješ! až se zase ozve, asi bych mu to vysvětlila, že takhle to dělat nemůže…ona je v tom podle mě zase ta jeho zpropadená matinka…určitě nemá jinou, to si nemyslím, i kfdyž je jasné, že člověka to napadá, to je samozřejmé, drž se ![]()
Hani, kdy jste byli na matrice podepsat otcovství? mám asi ještě čas, že?
@Nadyen Ahoj
bud v klidu
pritel se mi taky umi neozvat protoze je treba nasrany ze mu furt volam, ale to neni tvuj pripad.. No treba ml vyple zvuky a byl u rodicu. nemyslim si ze ma jinou.. kdyby jo tak si myslim ze bys nejake divne zmeny na jeho chovani poznala uz driv a navic se prece postavil matce a byl s tebou ne?
on se ozve, neboj. pamatujes, jak se ti neozval 3 dny a byl u rodicu? no tak si myslim ze toto bude to same.
![]()
@stephora Ahojky, nooo musim rict ze to na me vcera nejak spadlo totalne kvuli tady tem kravkam, kvuli matce atak nejak vselijak.. Ale vyspala jsem se toho, vcera jak jsem lezela tak jsem dostala tak obrovske kopance, ze to fakt bolelo a babina co sedela na druhe strane mistnosti to videla pres pyzamo..
kdyz jsem rekla petrovi o te adopci tak mi akorat nadal..
poprosila jsem andminku aby denicek ani nevydavala, tak je smazany =) jinak s tou matrikou to taky resime..
ja tam zajdu az v sedmem. ![]()
@Domuska tak to jsem moc ráda
blbá rada, ale ono to „ráno moudřejší večera“ asi fakt zabírá
no potešila jsi mě, že už je zas líp ![]()
jo, deníček klidně stopni, ještě by tě tam ty slepice rozkládaly komentářema a to by ti nepřidalo. Malá kopala nad ránem, až mě budila, navíc ona se vždy někam natlačí hlavou, až mi napne břicho a docela to bolí, ale stačí ji pošimrat a ona se zas překulí jinam
dopoledne se mi tam taky vrtěla, ale teď je docela klid, je moc horku už i na ni, jen se tam tak líně převaluje.
Já právě matriku chci nejdřív sama, že se tam poptám co a jak (protože chceme malé dát to nepřechýlené příjmení) - tak budu dělat blbou a kdyby chtěli dělat nějaký trable, prostě zajdu na jinou matriku tady v Pze to není problém, snad mi někde vyjdou vstříc - budu tvrdit, že se do dvou let postěhujem za otcem do Nemecka. Ale v tehle horkách nechci chodit nikam, snad příští týden už nebude takové vedro. NO a až budu vědět co a jak, pujdu tam už s chlapem, abychom jim to tam podepsali…
@stephora aha, tak to ja chci dat malemu prijmeni petrovo.. jinak u nas je matrika na vesnici a u nich taktez tak nevime kam pujdem
kazdopadne nemam ani nejmensi predstavu, jak to chodi, co me ceka apod. tak kdybys byla rychlejsi tak dej vedet:D
@Domuska ale jo, malá se taky bude jmenovat po Pavlovi, ale nechci, aby byla -ová, víš? aby se nejmenovala stejně, jako jeho pitomá ségra a zlá matka! Navíc máme křestní jméno nečeské, takže nepřechýlená forma partnerova příjmení bude vhodnější, ale nevím, za jakých okolností mi ji povolí, protože nejsem vdaná - kdybych za něj byla vdaná a nebyla přechýlená, tak je to jednoduché, ale takhle, když jsme svobodní, je to složitější…
u tebe je to jednoduché - potřebuješ jen, abyste s Petrem došli na jakoukoliv matriku a on musí četně prohlásit a podepsat papír, že je otcem, aby ho napsali do RL dítěte. Tenhle papír chtějí v porodnici ještě před porodem, protože pak dávaj automaticky po narození pokyn na příslušnou matriku, která to RL vystaví.
@Domuska
@stephora
Holky tak mi volal, že dojel domů pro psa a pak vytuhl..že se aspon vyspal, a že to potřeboval…tak jsem mu řekla, že když končil v práci, mohl zavolat..no a že kdyby ke mně věčně nechodil až před půlnocí tak by se vyspal..a vytasila jsem na něj, že chci aby donesl postýlku, že na něj není spolehnutí..tak že o víkendu ji složíme..jsem zvědavá..
Jo a jak se bavíte o financích, nebojte se, ono to celkem jde zvládat..sice se musíte držet na uzdě, ale jinak se to dá..já mám už jen 500 kč na účtě, ale nic už nepotřebuji a sedmého dojde další mateřská..musíte to brát takto..
@stephora Na matrice jsme byli v květnu asi v půlce, chtěli jsme to mít za sebou..potřebuješ akorát vaše rodné listy a občanky..dají vám nakouknout do knihy jmen, ale pokud už máte jméno, tak si tu knížku moc neprohlížejte..nemohla by ses pak třeba rozhodnout..já koukla na jména obou pohlaví jaká jsme si vybrali at víme jejich význam a tím to raději haslo…
a neplatí se za to..podepíšeš tři papíry, přítel taky a jdete domů
@Domuska Domi, ted jsem to psala štěpánce, že se nic neplatí, musíte donést své rodné listy a občanky nic víc není potřeba
@Nadyen dekujuuu
u nás je to složitější, protože já chci navíc nepřechýlené příjmení pro naši princeznu, po otci dítěte, ale sama nejsem za něj vdaná, takže to budu muset hrát na to, že se odstěhujeme do ciziny a vzdát se české národnosti (ne občanství!), aby dcera mohla být po mně (budu hlásit neměckou národnost po svém otci) - takže si musím udělat výlet na matriku 2×, jednou informativně tam přijít dělat blbou a pak teprve s přítelem, podepsat papíry
![]()
@stephora No to hodně štěstí, to se nacestuješ..ale aspon to nic nestojí, když už teda…jsem ráda, že to mám za sebou, malá bude po otci a až bude bydlení, tak bude i svatba..ale nespěchám..prvně budu hubnout a myslet sama na sebe, abych si mohla vybrat pěkné slušivé svatební šaty ![]()
@stephora jo za nich byla holt jina doba… Na duchod nesetri, podle toho jak je vysoky vek stanoveny, se ho ani nedozijem